• Iecavā ražotas lineļļas krāsas un beices

    Reklāmraksts
    3. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Mēs dzīvojam laikā, kad ikdienas ritms kļuvis tik straujš, ka esam sākuši vairāk novērtēt dabu un to, ko tā spēj mums dot. Mēs pārejam uz videi draudzīgāku dzīvesveidu un atgriežamies pie dabas vērtībām – arvien vairāk izvēlamies dzīvot ārpus pilsētas burzmas, būvējam mājas un pirtis, bet viens no populārākajiem izmantojamajiem materiāliem jau atkal ir koks.

    Videi draudzīgs risinājums var būt ilgmūžīgs

    Lai koks kalpotu ilgi, tas ir pareizi jāapstrādā un jākopj. Šobrīd PAINT ECO piedāvā apvienot kvalitāti ar videi draudzīgiem risinājumiem. PAINT ECO ir Latvijas ražotājs ar 20 gadu pieredzi augu eļļu ražošanā, apvienojot gadsimtu gaitā uzkrātās zināšanas par dabiskiem koka apstrādes materiāliem un modernās tehnoloģijas eļļu ražošanā. Uzņēmuma filozofija lieliski sasaucas ar aktuālajām tendencēm par dabisku izejvielu izmantošanu un videi draudzīgu celtniecību, neradot piesārņojumu un atkritumus. Koka apstrāde ar lineļļu ir videi un cilvēka veselībai draudzīgs koksnes apstrādes veids. Lineļļa pasargā no mitruma iedarbības un trupes, bet savienojumā ar minerālpigmentiem – arī no saules UV staru iedarbības. Turklāt pārklājums ir viegli atjaunojams.

    Bišu stropi Vecsaulē. Izmantotas dažādas Paint ECO lineļļas krāsas.

    Ieguvumi, izmantojot lineļļu

    Ar lineļļas produktiem apstrādātām virsmām pārklājums nav virspusējs – tas sasūcas kokmateriālā līdz pat viena milimetra dziļumam un ir ļoti elastīgs. Koks ir mainīgs – tas piebriest, atkal izžūst un saraujas jeb mēdz staigāt. Lineļļas produktu pievienotā vērtība ir tajā, ka to pārklājums ir elastīgs un staigā līdzi kokam. Tas nav ciets kā ierastās lakas, bet laika gaitā nedrūp un neveido robus krāsojumā. Ja materiālā iekļūst mitrums caur neapstrādātiem dēļu galiem, kā tas visbiežāk notiek ar koka fasādēm, PAINT ECO produktu pārklājums ļauj mitrumam iztvaikot, jo tas ir elpojošs, tādējādi pasargājot no pelējuma un trupes. PAINT ECO piemīt arī UV staru aizsardzība, ko nodrošina pievienotie minerālpigmenti. Tas nozīmē, ka saules stari tiek atstaroti un kalpošanas ilgums būs krietni vien garāks.

    Privātmāja Pienenītes. Dizains: Studio Vīksne. Foto: Madara Gritāne. Paneļu griesti apstrādāti ar beici Balodis.

    Rūpēs par veselību un dabu

    PAINT ECO produkti ne tikai ir videi draudzīgi, bet, pateicoties tam, ka uzklāšanas procesā tiem nav kaitīgu izgarojumu, arī pasargā gan darba veicēju, gan pēc tam lietotāju no jebkādas ķīmisko vielu ietekmes. Uzņēmuma mērķis ir padarīt šo produkciju pieejamu ikvienam, lai palīdzētu novērst gaisa piesārņojumu, kā arī rūpētos par savu klientu veselību. Tāpēc PAINT ECO produktus var izmantot jebkuriem koka izstrādājumiem – sākot ar ēku fasādēm, beidzot ar koka karotēm un bērnu rotaļlietām. Vēl viena lieliska lineļļas īpašība – saistvielas un pigmenti, nonākot apkārtējā vidē, to nepiesārņo un mikroorganismu iedarbībā paši spēj pilnībā sadalīties.

    Villa Katerina Jūrmalā, sienām izmantota baltā lineļļas krāsa Kaija.

    Kvalitātes kontrole

    PAINT ECO rūpīgi seko līdzi visam ražošanas procesam, sākot ar eļļas linu audzēšanu, beidzot ar eļļas izgatavošanu. Daļu eļļas linu audzē tepat Latvijā, bet daļu iepērk no citām valstīm. Lai pārliecinātos par to kvalitāti, tiek uzraudzīts gan to iegūšanas, gan uzglabāšanas veids un regulāri tiek veikta kvalitātes kontrole, lai pārliecinātos, ka galaprodukts būs augstvērtīgs. Produktu kvalitāti nodrošina veids, kādā tiek iegūta eļļa. Tā tiek izspiesta caur valčiem.

    Gandrīz visu PAINT ECO produktu galvenā izejviela ir pernica jeb karsēta lineļļa. Tālāk no pernicas tiek ražoti produkti dažādām vajadzībām. Piemēram, iekšdarbiem pārsvarā izmanto bezkrāsainās eļļas – pernicu un eļļu ar cieto vasku, kā arī karsētu lineļļu. Šie ir produkti, kam netiek pievienoti pigmenti. Lineļļas beice un krāsa, kas tiek izmantotas ārdarbiem, sastāv no pernicas un minerālpigmentu piejaukuma, kas piešķir krāsu. Beice ietonē koksnes mīksto šķiedru, bet joprojām ir saskatāma koka tekstūra. Turpretī lineļļas krāsa ir sedzoša, kaut arī sastāv no pernicas un minerālpigmentiem, bet jau citās proporcijās, kur ir augstāka pigmentu koncentrācija. Tātad ārdarbiem tiek izmantoti produkti ar lielāku pigmentāciju, kas nodrošina UV aizsardzību un palielina koksnes izturību pret ārējiem laikapstākļiem.

    Pirts apstrādāta ar karsētu lineļļu pirtslāvām.

    Vai ir iespējams iegūt jebkuru toni?

    Jebkuru PAINT ECO produktu klients var iegādāties vēlamajā tonī. Ir pieejama pamatpalete – tie ir gadu gaitā izkristalizējušies populārākie toņi, kurus iespējams iegādāties uzreiz. Reizi gadā šai paletei tiek pievienots jauns tonis. Populārākais beices tonis jau septiņus gadus ir Balodis, šobrīd aktuāls kļuvis melnais tonis Strazds, zilganā Mellene un, protams, latviešu tik iecienītie brūnie toņi, piemēram, Vāvere.

    Lineļļas krāsām vienmēr aktuāls ir klasiskais baltais tonis, kas pārsvarā tiek izmantots logiem un durvīm, – tā ir krāsa Kaija. Krāsu paletē pieprasīta kļuvusi arī melnā krāsa Krauklis un zilganais tonis Kazene.

    Runājot par toņu paleti un to daudzveidību, klienta vēlmes vienmēr ir pirmajā vietā, tāpēc PAINT ECO var izgatavot gandrīz jebkuru toni no RAL un NCS kataloga. Lielākā daļa šo toņu ir saglabāti uzņēmuma datubāzē, tāpēc PAINT ECO ir elastīgi termiņu ziņā un jaunu toni var izgatavot aptuveni triju dienu laikā, ja klienta izvēlētais tonis tomēr nav pieejams esošajā datubāzē. Tiesa, daudzi klienti labprāt eksperimentē un gatavos toņus sajauc paši, iegūstot beici vai krāsu unikālā tonī. Jārēķinās, ka izteikti spilgtus toņus gan nebūs iespējams izgatavot, jo dabā šādu krāsu nav, tātad dabiski iegūt, piemēram, neona rozā minerālpigmentu nav iespējams.

    Privātmāja Baltezerā, fasādei izmantots speciāli pasūtīts tonis.

    Iesaka zaļi domājoši arhitekti

    Jau daudzus gadus PAINT ECO sadarbojas ar vairākiem atzītiem arhitektiem, restauratoriem un būvniekiem, kas ir novērtējuši produkcijas kvalitāti, tāpēc uzņēmums saviem klientiem var palīdzēt ne tikai ar produkciju, konsultējot par tās izvēli, bet arī dažādiem projektiem. Ja ir jākrāso liels apjoms, piemēram, dēļi ēkas fasādei, viens no sadarbības partneriem ir Wood Painters, kas piedāvā industriālo krāsošanu.

    Meklē www.painteco.com un lielākajos būvniecības veikalos!

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē