• Idejas maza dzīvokļa labiekārtošanai

    Reklāmraksts
    4. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Vasarai tuvojoties un iestājoties karstajam gadalaikam, mums visiem ļoti aktuāls kļūst jautājums par sava dārza un/vai terases labiekārtošanu – laiskiem vasaras rītiem un skaistu saulrietu vērošanai, taču ne mazāk aktuāls ir jautājums par dzīvesvietas labiekārtošanu arī to dzīvokļu īpašniekiem, kuru dzīvesvietas platība ir pavisam neliela.

    Bet kā atrast vietu visam nepieciešamajam?

    Pirmkārt, jānorāda, ka ne vienmēr ir nepieciešama liela viesistabas zona, neskaitāmi virtuves skapīši un plaša ēdamistabas zona, lai dzīvojamo telpu iekārtotu mājīgi un gaumīgi. Lai arī daudzi, iespējams, sapņo par privātmāju ar plašu dārzu, taču tā vienkārši nav realitāte lielākajai daļai cilvēku, it īpaši tiem, kuri dzīvo lielpilsētās. Svarīgākais ir pārdomāts un izplānots interjers. Otrkārt, der atcerēties, ka mūsdienās ir pieejama ļoti plaša funkcionālo mēbeļu izvēle. Un, treškārt, jebkuru telpu var vizuāli paplašināt, izmantojot neitrālas krāsas un smalku apgaismojumu, tādējādi radot plašas telpas ilūziju.

    Kā ietaupīt vietu ar virtuves un guļamistabas mēbelēm?

    Visaktuālākais jautājums mazu dzīvokļu īpašniekiem ir tieši virtuves un guļamistabas zonas. Tādējādi maza telpa vienlaicīgi var būt gan kā guļamistaba, viesistaba, darba telpa un drēbju skapis. Miegs un tā kvalitāte ir visnotaļ ļoti nozīmīgi produktīvai ikdienai. Tādēļ maza dzīvojamā telpa nenozīmē arī sapņa upurēšanu par naktsmieru gultā, nevis dīvānā. Piemēram, kā lieliska ideja ir izvēlēties, nevis rotējošu no sienas nolaižamu gultu ar grāmatu plauktiem, kā tas mums ir ierasti, bet gan izvelkamu gultu, kuru var izvilkt no apakšējā plaukta ar gultas rāmis 160×200 cm lielumā.

    Taču augšējie plaukti var kalpot kā drēbju skapis. Tādejādi gultu ir iespējams aizbīdīt arī ciet, atstājot vietu istabas otrā pusē.

    Arī virtuves zonā var izvēlēties mēbeles, kuras neaizņem daudz vietas, pieejami ir gan izvelkami pusdienu galdi, gan salokāmi pusdienu galdi, kas ietaupa vietu. Kā citādāka un interesantāka opcija ir virtuves galda un krēslu vietā izvēlēties virtuves salu, pie kuras piestāvēs un vizuāli pievilcīgi izskatīsies arī daži bāra krēsli. Papildus tajā pašā laikā virtuves salā var būt iebūvēta glabātuve, to var izveidot ar paplašinājumu, lai varētu sasēsties vairāk cilvēku. Virtuves sala palīdzēs iegūt gan virsmu ēst gatavošanai, gan arī radīs vietu ciemiņu uzņemšanai un pasēdēšanai. Tāpat arī lielisks risinājums ir izmantot visu pieejamo virtuves vietu, lai izveidotu plauktus. Tieši šīs mazās vietas var izmantot gudri – telpu virs ledusskapja, plīts, šauro telpu starp sienu un ledusskapi var izmantot kā plauktus. Savukārt atvērtie plaukti piešķirs virtuvei plašuma sajūtu.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē