• Derīgi ieteikumi veļas mazgāšanai

    Neutral
    9. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Tam, kā ikdienā mazgājat savas drēbes un gultasveļu, var būt nozīmīga loma visu ādas tipu, sevišķi jutīgas ādas, kopšanā. Viena vai otra veļas mazgāšanas līdzekļa izvēle var būtiski ietekmēt ādas veselību ilgtermiņā.

    Lai izdarītu labāko izvēli, kopā ar Neutral atbildam uz biežāk uzdotajiem jautājumiem par veļas mazgāšanu un tās ietekmi uz visa veida ādas tipiem. Ieteikumi palīdzēs veidot drošus un vienkāršus veļas mazgāšanas ieradumus.

    Cik daudz veļas mazgājamā līdzekļa man būtu jālieto?

    Viens no faktoriem, kas ietekmē to, cik daudz mazgājamā līdzekļa būtu jālieto, ir ūdens cietība. Šis rādītājs var atšķirties atkarībā no reģiona, bet nepieciešamo informāciju jūs varat iegūt pie sava ūdens piegādātāja. Pamatnoteikums ir šāds — jo cietāks ir mājsaimniecībā lietotais ūdens, jo lielāku veļas mīkstinātāja daudzumu nāksies izmantot. Taču ir vērts to noskaidrot, jo pārlieka mīkstinātāja lietošana, savukārt, var atstāt ziepju paliekas uz drēbēm, un var izraisīt ādas kairinājumu.

    Vai es varu vilkt savas jaunās drēbes uzreiz pēc to iegādes?

    Vislabāk būtu, ja pirms jaunu drēbju vilkšanas, tās izmazgāsiet. Tas palīdzēs atbrīvoties no krāsvielu paliekām vai jebkādām citām ķimikālijām, kas palikušas uz drēbēm pēc ražošanas. Ievērojot šo vienkāršo soli, jūs samazināsiet ādas kairinājuma izraisīšanas risku.

    Kā lai es pārliecinos, ka visi veļas mazgāšanas līdzekļi mazgāšanas laikā tiek izskaloti?

    Jūs droši varat ieprogrammēt veļas mašīnu veikt papildu skalošanu. Šī opcija ir pieejama vairumam veļas mašīnu un palīdz atbrīvoties no ziepju paliekām uz drēbēm, kas savukārt var palīdzēt aizsargāt ādu un izvairīties no kairinājuma.

    Kādā temperatūrā man vajadzētu mazgāt drēbes?

    Zemāka mazgāšanas temperatūra ir ne tikai ekonomiskāka, bet tā ir arī labvēlīgāka videi. Mazgājiet savu gultasveļu, apakšveļu un dvieļus 60 grādu lielā temperatūrā, lai pilnībā atbrīvotos no visām baktērijām, un izvēlieties vēsāku, piemēram, 30 grādu lielu temperatūras uzstādījumu visam pārējam apģērbam.

    Kādu veļas mazgājamo līdzekli man būtu jālieto?

    Vislabvēlīgākie būs mazgājamie līdzekļi, kas nesatur krāsvielas un smaržvielas, jo šīs sastāvdaļas ir labi zināmi kairinātāji un alerģiju izraisītāji. Neutral mazgājamie līdzekļi būs atbilstoši neatkarīgi no tā, kāds ādas tips ir jūsu ģimenes locekļiem – normāla vai jutīga.

    Neutral hipoalerģiskās formulas satur 0% smaržvielu un 0% krāsvielu.

    Cik bieži man būtu jāmazgā gultasveļa vai manu bērnu rotaļlietas?

    Gultasveļu un bērnu mīkstās rotaļlietas mazgājiet 60 grādu temperatūrā vismaz ik pēc 2 nedēļām. Mīkstās rotaļlietas var uzkrāt daudz putekļu un baktēriju, jo bērns ar tām spēlējas uz grīdas, ne vienmēr ar tīrām rociņām un nemitīgi tās samīļo. Regulāra mazgāšana palīdzēs atbrīvoties no baktērijām un putekļu ērcītēm, kā arī padarīs rotaļlietas ne vien smaržīgas un brīnišķīgi svaigas, bet arī krietni vien drošākas bērniem.

    Vai man izmantot veļas mīkstinātāju?

    Veļas mīkstinātāji novērš statiskās elektrības veidošanos, kas atvieglo gludināšanu un padara drēbes mīkstākas. Tomēr, ja drēbes pēc mazgāšanas šķiet it kā ‘taukainas’, tad, visticamāk, ir izmantots pārāk daudz mīkstinātāja –  tāpēc nākamreiz pievienojiet mazāku daudzumu.

    Kā man iegūt svaigas un smaržīgas drēbes, nelietojot produktus ar smaržvielām?

    Drēbes uzsūc tām apkārt esošās smaržas, tādēļ, lai iegūtu dabīgu, svaigu smaržu, kad iespējams, izkariet savas drēbes izžūt ārā, svaigā gaisā. Vienalga – vai vasaras vidū, vējainā rudenī vai ziemas salā. Žūšana svaigā gaisā padarīs drēbes mīkstākas nekā tās, kas žuvušas iekštelpās.

    Materiāls sagatavots sadarbībā ar www.neutral.lv

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē