• Dabīgam jābūt dārzam, bet mēbelēm tajā – prakstiskām

    Reklāmraksts
    21. jūlijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Plastmasa ir materiāls, kas daudziem rada dalītas sajūtas. Iemesls ir tiešām apsveicamu «zaļo ideju» blakusefekts – pārspīlēti kategoriska nostāja pret visu, kas nav radīts ar basām kājām minot mehānisko virpu, pārstrādājot kaimiņa izmesto paklāju par unikālu dredu rotājumu.

    Tāpat ir ar dārza mēbelēm no plastmasas – tās kļūdaini tiek uzskatītas par sliktāku izvēli, salīdzinot ar produkciju no koka. Tomēr tā nav!

    Mēs vēlamies nākt klajā ar argumentiem, kas pierādīs pretējo. Izlasi tos, ja tieši šobrīd esi savu dārza mēbeļu meklējumos – iespējams, uzzināsi kaut ko, kas mainīs arī Tavas domas. 

    Viegli kopt

    Gan skaļa ballīte, gan klusas brokastis atstāj savas «pēdas» uz mēbeļu virsmām. Tie var būt vīna glāžu radīti olimpiskie apļi, izlijušas mērces pleķis vai taukains atgādinājums par izcilo, āra kamīnā pagatavoto vistu. Kokmateriāla struktūras un šķiedrainības dēļ, šie traipi ne tikai uzsūcas mēbelē, bet ir no tās faktiski neiztīrāmi bez mēbeles virskārtas slīpēšanas un toņa atjaunošanas. Pat saudzīgi pielietoti augstpiediena mazgātāji koka mēbeli var neatgriezeniski sabojāt, kamēr plastmasa ir gatava izturēt ne tikai vakardienas mielastu, bet arī šodienas kopšanu. Neuzsūcoša, ērti mazgājama – arī ņemot palīgā iecienīto sadzīves ķīmiju. Minūšu laikā mēbele ir tīra un joprojām izskatās «svaiga». 

    Ilgmūžība

    Ārā stāvošas mēbeles ir pakļautas visām iespējamām temperatūras, mitruma un saules starojuma svārstībām. Ja tās ir izgatavotas no koka, pavisam drīz novērojams sekojošais – detaļu «vērpšanās», kuru rezultātā virsmas vairs nav gludas, kājas vienāda garuma un atvilktnes sāk sprūst. Tas skaidrojams ar kokmateriāla vēlmi «padoties» dažādu ārēju apstākļu ietekmei, kā arī nepietiekami izžāvēta materiāla izvēli izgatavošanas procesā. Papildus tam, ja mēbelei piešķirts krāsojums (krāsa, eļļa, beice), to ātri vien izbalina vai paceļ UV starojums. 

    Savukārt kvalitatīvs plastmasas mēbeļu komplekts ir daudz noturīgāks pret minētajiem apstākļiem. 

    Svars un drošība

    Pagalma labākā īpašība ir tāda, ka neesam piesieti kādai konkrētai vietai. Gribam – brokastojam uz lieveņa, bet ja viesu skaits lielāks – ar visām mēbelēm pārvācamies uz dārzu. Šādās reizēs plastmasas mēbeļu salīdzinoši vieglais svars svin savu uzvaras gājienu pār smagajām, grūti pārvietojamām koka mēbelēm. Īpaši aktuāli tas ir tiem, kuri siltās sezonas beigās dārza mēbeles vēlas novietot prom no acīm. Plastmasas mēbeles uzglabājamas kompakti (nereti projektētas tā, lai vienības ievietojas cita citā), viegli paceļamas un aiznesamas. 

    Vēl viens bieži piemirsts aspekts – drošība. Gan pieaugušie, gan bērni zina, cik viegli un nepatīkami ir ādā ieraut skabargu vai aiz naga – jau minēto saulē nolupušās krāsas plēksnīti. Šādas nepatīkamas izjūtas varēs aizmirst tie, kuri savu izvēli izdarījuši par labu plastmasas mēbelēm.

    Cena

    Visbeidzot – viens no svarīgākajiem iemesliem, kāpēc izvēlēties mēbeles no plastmasas. Pateicoties izejmateriāla un rūpnieciskas ražošanas izmaksām, plastmasas mēbeļu cena vienmēr būs pievilcīgāka, nekā koka mēbelēm. Dārgs, «augstā gala» dārza mēbeļu komplekts no plastmasas vienmēr būs izdevīgāks, nekā vidējas kvalitātes koka alternatīva.

    Ņemot vērā šo un iepriekš minētos faktorus, skaidrs ir viens – nepareizu izvēļu, protams, nav. Arī gaumes var atšķirties, un tas ir lieliski! Bet tiem, kas savus dārza pasākumus vēlas izbaudīt, neraizējoties par katru traipu uz galda virsmas, neplānojot stratēģisku mēbeļu pārvietošanu ar trim palīgiem un nevelkot ārā skabargas no visiem iespējamajiem mīkstumiem – plastmasas mēbeles būs pareizā izvēle

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē