• Briļļu lēcu cenas: kādi faktori to ietekmē?

    Reklāmraksts
    5. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Brilles ir viens no populārākajiem redzes korekcijas palīglīdzekļiem, kas pieejamas dažādās cenas kategorijās. Tāpēc tikai likumsakarīgi, ka var rasties jautājums, kādēļ viens modelis maksā lēti, bet kāds cits – dārgi.

    Lai arī primāri tām ir jābūt funkcionālām, ar spēju nodrošināt atbilstošo redzes asumu, tomēr vienlaikus brilles ir arī gaumīgs aksesuārs, ko pieskaņot savam koptēlam un pat personībai. Raksta turpinājumā noskaidro, kādi faktori veido briļļu lēcu cenas un ko vēl būtu būtu svarīgi zināt.

    Lēcu veids, biezums, pārklājums un ne tikai

    Pateicoties tehnoloģiju straujajai attīstībai, būtiski panākumi ir vērojami arī optikas nozarē. Vācijas vadošais tehnoloģiju uzņēmums ZEISS, kas tirgū darbojas jau 175 gadus, saviem klientiem piedāvā arvien jaunus risinājumus, nodrošinot ne vien redzes, bet arī dzīves kvalitātes uzlabošanu. Lūk, daži no būtiskākajiem faktoriem, kas veido briļļu lēcu cenas.

    Nepieciešamība pēc konkrētām brillēm

    Vispirms būtu jāsaprot, vai brilles vispār ir nepieciešamas, tādēļ jādodas pie optometrista vai oftalmologa, nevis jārīkojas pašrocīgi. Tā var nodarīt sev vēl lielāku kaitējumu. Tikai speciālists ir spējīgs objektīvi izvērtēt acs veselības stāvokli un diagnosticēt redzes nepilnības, vajadzības gadījumā izrakstot atbilstošo briļļu recepti.

    Esot speciālista kabinetā, taps skaidrs, kāda veida brilles ir vajadzīgas. Brilles lasīšanai, ja nepieciešams koriģēt tālredzību, brilles pret zilo gaismu, ja daudz laika pavadāt pie viedierīcēm, progresīvās brilles vai vēl kādas citas.

    Briļļu lēcu veidi

    Viens no briļļu lēcu cenas noteicošajiem faktoriem ir lēcas veids. Tam ir jāatbilst gan konkrētās personas redzes vajadzībām, gan arī dzīves ritmam. Daži no populārākajiem lēcu veidiem, kas pieejami ZEISS optikas salonos:

    • progresīvās lēcas ir risinājums “divi vienā”, jo vienlaicīgi ir iespējams nodrošināt skaidru redzi tuvumā un tālumā. ZEISS SmartLife ir viens no inovatīvākajiem produktiem, kas radīts cilvēkiem ar aktīvu dzīvesveidu. Tas, cik maksā progresīvās brilles, arī ir atkarīgs no vairākiem faktoriem, piemēram, redzes nepilnībām, dioptriju stipruma u. c.;
    • monofokālās lēcas derēs tikai tuvredzības vai tālredzības koriģēšanai. ZEISS ClearView lēcas spēj nodrošināt par 3 reizēm lielāku skaidras redzes lauku, un tās ir arī ievērojami plānākas, nekā cita veida lēcas. Savukārt SmartLife Young lēcas ir piemērotas bērniem. Tās ir radītas atbilstoši bērna acs anatomijai. Šādas brilles drīkst lietot no 6 gadu vecuma;
    • pretnoguruma lēcas derēs cilvēkiem, kuri ikdienā daudz laika pavada pie datora, kā rezultātā acis ātri nogurst. Būtiskākā priekšrocība – lēcas optiskais stiprums tās lejasdaļā ir samazināts tuvredzības gadījumā, bet palielināts – tālredzības gadījumā, līdz ar to šādas datorbrilles nodrošina un saglabā acu komfortu visas dienas garumā.

    Pārklājums redzes un acu komfortam

    Jāņem vērā, ka redzes veselību ietekmē gan iedzimtība un ģenētiskais fons, gan arī dažādi ārējās vides faktori, piemēram, UV starojums. ZEISS piedāvā vairākus risinājumus, lai, dodoties savās ikdienas gaitās, iespējami pasargātu acis:

    • ZEISS BlueGuard – zilās gaismas bloķēšanai, nodrošinot aizsardzību pret UV starojumu;
    • ZEISS PhotoFusion X – rūpes par redzi visas diennakts garumā, pateicoties lēcās iestrādātajam zilās gaismas aizsargfiltram un paštonējošai tehnoloģijai. Šīs var būt lieliskas brilles pret zilo gaismu; 
    • ZEISS optiskās saulesbrilles – risinājums skaidras redzes saglabāšanai gan iekštelpās, gan ārā. Fotohromās lēcas ir pieejamas vairākos toņos. Ja daudz laika tiek pavadīts pie automašīnas stūres, ir vērts iegādāties polarizētās brilles. Tās absorbē un novērš gaismu, kas rada atspīdumu uz horizontālām virsmām un apgrūtina braukšanu.

    Briļļu lēcu biezums un dizains

    Briļļu lēcas biezums un svars ir atkarīgs no konkrētā materiāla. Jāņem vērā diametrs un lēcas virsmas dizains, kas var būt gan sfērisks (ieliekts), gan asfērisks.

    Lai gan briļļu lēcas cenas variē dažādās kategorijās, tomēr ir vērts atcerēties, ka to iegāde ir ilgermiņa ieguldījums savā veselībā. Nevajadzētu izvēlēties nekvalitatīvu vai neatbilstošu redzes korekcijas palīglīdzekli.

    Briļļu lēcas cenas ir atkarīgas no konkrētā zīmola un parametriem. Taču lēca ir vissvarīgākais komponents, kam jāpievērš uzmanība. Izvēlieties ZEISS zīmolu –  mūsdienīgi risinājumi un pārbaudītas vērtības – ar patiesām rūpēm par jūsu redzes veselību!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē