• Vokālajai pedagoģei Anitai Garančai izveidota skaista piemiņas vieta

    Slavenības
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    28. jūlijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Vokālās pedagoģes, kura izskolojusi lielāko daļu Latvijas Nacionālās operas solistu, dziedātāju un aktieru un dāvājusi pasaulei vienu no izcilākajām operzvaigznēm Elīnu Garanču, kapavietā vienmēr ir svaigi ziedi.

    Pēc smagas slimības Anitas Garančas dzīves ceļš aprāvās 2015. gada 23. jūlijā. Mūža mājas viņa radusi Meža kapos Mākslinieku kalniņā un atdusas blakus tādām izcilām personībām kā komponists Uldis Stabulnieks, teātra kritiķis Normunds Naumanis, māksliniece Margarita Stāraste. Vokālās pedagoģes tuvinieki parūpējušies par skaistu piemiņas vietu.

    Latvijas mūzikas un teātra leģendārās personības kapavietā uz simboliskas skatuves uzstādīts iespaidīga izmēra pulēts akmens, kurš sašķelts uz pusēm, it kā zibens tajā būtu iespēris. Piemiņas ansamblis ir vienkāršs un gaumīgs, raisot sajūtu, ka šī vieta izstaro mīlestību. Kapu darbinieki teic, ka uz pieminekļa vienmēr ir ziedi.

    Garančas piemiņas vieta allaž esot skaisti sakopta un apzaļumota. Mākslinieku kalniņš ir viena no saulainākajām un emocionāli siltākajām vietām Meža kapos. Dzīves laikā Anitas Garančas dzīvi apvija mūzika. Tā nekur nav pazudusi arī, esot tai saulē. Tagad virs viņas kapavietas ārijas dzied lakstīgalas.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē