• Palīdzība ukraiņiem – kā pareizi darināt maskēšanās tīklu

    Rokdarbi
    Santa.lv
    Santa.lv
    24. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Turpinoties Krievijas agresijai Ukrainā, arī daudzi mūsu tautieši nevēlas stāvēt malā, bet gan palīdzēt un iesaistīties kā vien var.

    Arī realitātes seriālā “’Ģimene burkā” nesen iepazītā mūziķe Līga Reņģe ir viena no šādiem cilvēkiem. Būdama liela rokdarbniece, viņa secinājusi, ka visnoderīgākā varētu būt tieši šajā jomā, un nolēmusi pievienoties maskēšanās tīklu darinātājām.

    Ukrainas karavīriem nepieciešamo maskēšanās tīklu darināšana ir viens no daudzajiem iespējamajiem palīdzības veidiem, kurā pēdējā laikā iesaistās arvien vairāk cilvēku. Taču, lai darinājums būtu reāli noderīgs, vai pat aizsardzības vietā nenestu vēl lielāku postu, tā veidošanā ir svarīgi ievērot dažus svarīgus principus.

    Latviešu modes māksliniece Ieva Ādamsone, kura nu uz laiku apģērbu šūšanu nomainījusi pret tīklu darināšanu, iesaka, pirms kaut ko uzsākt, konsultēties ar kādu pazīstamu militārpersonu vai zemessargu, parādīt tīkla paraudziņu, vai vispār tāds der.

    Būtiski svarīgi ir tīklu veidošanai izmantot tikai un vienīgi dabisko šķiedru materiālus. Kāpēc? Jo pirmkārt, sintētiskajiem materiāliem saules gaismā ir nosliece uz spīdumu, un tad maskēšanas vietā sanāk papildus izgaismošana, spoguļa efekts. Tāpat sintētiskie materiāli ir ugunsbīstami, tie strauji uzliesmo, deg un kūst, kas arī ir pilnīgi neiederīgi karadarbības zonā.

    Sasmēlusies modes mākslinieces padomus un ar derīgu lupatiņu, Līga dodas mājās patrenēties un “piešaut roku”: “Parasti es nemīlu stāstīt par saviem labajiem darbiem, taču šoreiz gan gribu aicināt un iedvesmot arī citas sievietes iesaistīties. Tad šīs iesaistītās savukārt iedvesmos vēl citas, un tā mēs kopā spēsim paveikt vairāk”.

    Zemāk skaties 1188 Play video ar vērtīgiem padomiem, kā pareizi veidot maskēšanās tīklus, lai tie tik tiešām pildītu savu funkciju

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē