• Leļlu teātra aktrise Lienīte Osipova: Mūsu teātrī aktieru bērniem ir īsta paradīze

    Slavenības
    Evija Kalnbērza
    6. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    Aktrise jau vienpadsmito sezonu strādā Leļļu teātrī, un filmēšanās TV3 seriālā Viņas melo labāk viņai ir jauna pieredze.

    «Mani jau augustā uzrunāja seriāla Viņas melo labāk 9. sezonas režisors Māris Bezmers, kurš joprojām atveido arī Robertiņu. Seriālā esmu Ilona, Martas krustmeita, kura no laukiem atbraukusi uz Rīgu,» stāsta aktrise.

    Par atpazīstamību, kāda parasti ātri vien rodas seriāla zvaigznēm, Lienīte pagaidām neuztraucas. Viņa saka – tā kā uz ielas un publiskās vietās dodas ar sejas aizsegu, paliek nepamanīta.

    Lienīte atzīst – Leļļu teātris un seriāls ir atšķirīgas pasaules, tādēļ tagad viņai ir iespēja iemācīties ko jaunu. Taču arī Leļļu teātrī nav īstais laiks atslābt. Patlaban tiekot gatavotas izrādes jaunizveidotajai plaformai internetā Dīvānzāle, un katru nedēļu tiek filmētas izrādes.

    «Tā ir iespēja skatītājiem vismaz mājās baudīt leļļu teātri,» priecājas Lienīte, kurai pašai ir sešus gadus veca meita Gertrūde. Kad mammai ir brīvdiena, arī Ģertrūde pandēmijā uz bēnudārzu nedodas.

    «Meita ļoti labi pazīst manu profesiju, un ir daudz izrāžu redzējusi. Mūsu teātrī aktieru bērniem ir īsta paradīze,» piebilst aktrise. Viņa šo profesiju izvēlējusies apzināti, lai gan tieši leļļu vadīšanas mākslu sākotnēji nav apguvusi. Uzreiz pēc vidusskolas viņa iestājās Latvijas Kultūras akadēmijā Mihaila Gruzdova un Indras Rogas vadītajā aktieru kursā. Tomēr 2009. gadā, kad parādījās iespēja strādāt Latvijas Leļļu teātrī, viņa tika uzņemta kā štata aktrise. Pirmā Lienītes loma bija Ērkšķrozīte. «Visu Leļļu teātra aktierim vajadzīgo esmu apguvusi tieši darba procesā,» atzīst viņa.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē