• 5 populāri telpaugi, kuri spējot padzīt no mājas vīrieti

    Mājas maģija
    Marta Kalniņa
    10. jūnijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Runā, ka esot tādi istabas augi, kuriem esot slikta slava. Tiem pa spēkam esot pat izsvēpēt no mājas vīrieti. Šķiet – nu kā gan šī nevainīgā, kārtīgi laistītā puķīte varētu pastrādāt ko tādu? Iespējams, tie ir tikai māņi, taču dažkārt vecmāmiņu gudrībās tomēr der ieklausīties…

    Monstera

    Šis augs ir ļoti iemīļots, jo spēk izdaiļot jebkuru modernu interjeru, taču māņticīgie to uzskata par vīrieša ienaidnieku. Tie, kas šādām ar prātu neizskaidrojamām lietām tic, nekad šo augu neielaidīs savā guļamistabā. Tas varot nelabvēlīgi ietekmēt pāra intīmo dzīvi. Starp citu, arī kaķiem šīs augs nenākot par labu. Ja jūsu murrātājam patīk grauzt lapas, tad šis augs var izraisīt saindēšanos. Savukārt, ja kaķis ir gana saprātīgs un tikai atpūšas monsteras lapu pavēnī, tad augs savas sliktās īpašības zaudējot. Kaķa enerģija to spējot neitralizēt.

    Dīfenbahija

    Par vienlīdz kaitīgām kaķiem un harmoniskām attiecibām starp sievieti un vīrieti uzskata dīfenbahijas. Tās izceļas ar savām raibajām lapām, kurās slēpjas arī toksiskā sula, kas var kaitēt kā cilvēkam, tā dzīvniekam. Dienvidamerikā, no kurienes atceļojusi šī skaistule, to mēdz dēvēt par bezlaulības ziedu. Tāpēc  jauniem, neprecētiem cilvēkiem tādu lolot savā mājoklī neiesaka.  

    Efeja

    Šo augu mēdz dēvēt par enerģētisko vampīu, kas iedarbojoties tikai uz vīriešiem. Tāpēc dzīvojamās telpās tam nevajadzētu ļaut izvērsties. Jo tumšākas lapas, jo niknāks esot šis zaļais vampīrs. Ja tas sakuplo īpaši krāšņi, tad negatīvā enerģija burtiski dzirksteļojot gaisā.

    Ķīnas roze

    Šī pacietīgā, izturīgā un veselīgā Āzijas princese –  kociņš ar sarkaniem ziediem –  provocējot skandālus ģimenē. Tāpēc māņticīgajiem iesaka to pārvietot uz ziemas dārzu vai ofisu, nevis nest ģimenes apdzīvotākajās telpās. 

    Fikuss

    Ķīnā fikusu uzskata par ģimenes sargātāju, un to dāvā jaunlaulātajiem kāzās. Taizemes iedzīvotāji tic, ka tam piemīt spēja atbaidīt ļaunos garus, savukārt slāvu tautas šo augu mājās nest neiesaka. Īpaši piesardzīgiem jābūt ar Bendžamina fikusu, jo tam patīkot konkurēt ar vīriešiem un, ja vīrieša enerģija izrādās vājāka, tad kaktuss ņem virsroku un kļūst par galveno kungu mājās.  

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē