Skābenēs ceptas olas

Svētdienas gardēžu brokastis, kad apnikušas vārītās olas un omlete.
Veģetāri ēdieni
Daina Lapiņa
10. aprīlis

Drukāt

Saglabāt

Sarežģītība
Vidēja
Personas
4
Izmaksas
Vidējas
Sagatavošanās
10m
Pagatavošana
25m
Kopējais laiks
35m
1 vērtējums
5/5

Būs nepieciešamas četras 200–250 ml veidnītes.

Katliņā vai dziļā pannā izkausē sviestu, uzkarsē, liek iekšā skābenes (lielie kāti jānorauj), daļu var aizvietot ar spinātiem, pievieno arī sāli, piparus un šķipsniņu muskatrieksta. Dažas minūtes pasautē, līdz skābenes ir sašļukušas un mainījušas krāsu. No uguns noņem, padzesē, nospiež lieko šķidrumu un rupji sagriež, sajauc ar krējumu un norīvētu citrona miziņu. Veidnītes iesmērē ar sviestu vai eļļu, liek katrā daļu maisījuma. Vidū izveido padziļinājumu, kurā iesit veselu olu, pārkaisa sāli un piparus. Veidnītes liek cepešpannā, tajā līdz veidnīšu pusei ielej uzkarsētu ūdeni, cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā cep 15–20 minūtes, līdz olas ir sarecējušas. Pēc vēlēšanās ceptajai olai virsū var uzlikt pannā  sačurkstinātu bekona šķēlīti.

 

Lasi citur

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs