• Skābenēs ceptas olas

    Veģetāri ēdieni
    Daina Lapiņa
    23. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Skābenēs ceptas olas
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Skābenēs ceptas olas
    Svētdienas gardēžu brokastis, kad gribas ko neparastu un svaigu! Maigā oliņa tik patīkami konstrastē ar skābeņu skābumu un kreptīgo bekonu!
    Sarežģītība
    Vidēja
    Personas
    4
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    10m
    Pagatavošana
    25m
    Kopējais laiks
    35m
    1 vērtējums
    5/5

    Būs nepieciešamas četras 200–250 ml veidnītes.

    Katliņā vai dziļā pannā izkausē sviestu, uzkarsē, liek iekšā skābenes (lielie kāti jānorauj), daļu var aizvietot ar spinātiem, pievieno arī sāli, piparus un šķipsniņu muskatrieksta. Dažas minūtes pasautē, līdz skābenes ir sašļukušas un mainījušas krāsu. No uguns noņem, padzesē, nospiež lieko šķidrumu un rupji sagriež, sajauc ar krējumu un norīvētu citrona miziņu. Veidnītes iesmērē ar sviestu vai eļļu, liek katrā daļu maisījuma. Vidū izveido padziļinājumu, kurā iesit veselu olu, pārkaisa sāli un piparus. Veidnītes liek cepešpannā, tajā līdz veidnīšu pusei ielej uzkarsētu ūdeni, cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā cep 15–20 minūtes, līdz olas ir sarecējušas. Pēc vēlēšanās ceptajai olai virsū var uzlikt pannā  sačurkstinātu bekona šķēlīti.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē