Sautētu dārzeņu un rīsu mikslis

Maltīte kā piedzīvojums! Šis ir ēdiens, kur gards un pārsteidzošs būs katrs kumosiņš!
Rīsu ēdieni
14. augusts

Drukāt

Saglabāt

Sautētu dārzeņu un rīsu mikslis recepte
Sarežģītība
Vidēja
Personas
2
Izmaksas
Vidējas
Sagatavošanās
15m
Pagatavošana
30m
Kopējais laiks
45m
2 vērtējumi
5/5

 

PADOMI un IETEIKUMI!
Šim ēdienam ir neierobežoti daudz variantu un vienmēr var iztikt ar tiem produktiem, kas ir mājās.

  • Produktu proporcijas var brīvi variēt, paturot prātā vien to, ka dārzeņiem vajadzētu būt jūtamā pārsvarā un pēc iespējas dažādākiem. Tos, ko nevar saglabāt vai nopirkt svaigus, ņem sasaldētus. Rīsu vietā var piebērt griķus, putraimus, lēcas.
  • Graudu produktus ber vismaz divās kārtās. Ēdiens ir sātīgs, ja vienā kārtā liek liesu gaļu (ieteicams sagriezt strēmelēs, lai ātrāk ir gatava). Ja garšo garneles, arī tās liek vienā kārtā. Gatavojot to visu vienā katlā, produktu uzturvērtība nezūd.
  • Secība: pirmo liek gaļu un dārzeņus. Kamēr tie gatavojas, kārtām citu uz cita sagriež un liek tos produktus, kam vajadzīga mazāka termiskā apstrāde. Pabeidz ar zaļumiem, ļaujot tiem tvaikā tikai sasilt.
  • Garšas dažādošanai un mitrināšanai (lai graudi var uzbriest) izmanto dažādas mērces un konservēto produktu marinādes vai pielej nedaudz ūdens.
  • Sāli var aizstāt ar gaišo (Light) sojas mērci.
  • Papildu taukvielas šādam ēdienam nav vajadzīgas.
  • Porcija šāda ēdiena ir ļoti bagāta ar uzturvielām. Rodas sāta sajūta, bet pēc maltītes nav noguruma, jo organismam vienā katlā gatavotu ēdienu ir vieglāk pārstrādāt – tā komponenti ir savienojušies jau karsēšanas procesā.  

 

Lasi citur

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs