• Pasakains garneļu plovs

    Pamatēdieni
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    20. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Garneļu plovs
    Foto: Ieva Andersone
    Garneļu plovs
    Ja esam pieraduši, ka plovs ir ilgi gatavojams ēdiens – gatavots lielā čuguna katlā un lielā daudzumā, tad te būs recepte citādam plovam. Vieglam un elegantam, gatavotam dziļajā pannā uz plīts, turklāt nebūt ne ilgu laiku. Garneles vispirms iesālīt, jo tad tām ir izteiksmīga garša, bet pats plovs ir maigs. Un vēl – garneles apcept pa porcijām, lai tās ir zeltainas, nevis izsutinātas.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Vidējas

     

    1. Nolobītas garneles (man patīk astīti atstāt, izteiksmīgākai garšai) nosusina un apber ar sāli, patur 5–15 minūtes.

     

    2. Sīpolu un ķiploku sakapā, selerijas kātus sagriež mazos kubiņos, tomātiem izņem sēklas ar mīkstumu un sagriež mazos gabaliņos.

     

    3. Lielā dziļajā pannā uz vidēji lielas liesmas sakarsē olīveļļu un liek divās porcijās apcepties garneles, līdz tās ir zeltainas. Garneles pārliek citā traukā un saglabā.

     

    4. Nogriež mazu liesmu un liek sautēties sakapāto sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs, apmēram 8 minūtes. Ja nepieciešams, pievieno vēl olīveļļu. Pievieno ķiploku, garšvielas un apcep, pievieno tomātus, seleriju un norīvētu citrona miziņu, uz vidēji lielas liesmas cep apmēram 5 minūtes.

     

    5. Pievieno rīsus, sāli, pielej karstu ūdeni, samaisa, uzliek vāku, nogriež mazu liesmu un lēni sautē (apmēram 20–25 minūtes), līdz rīsi ir gatavi un maisījums ieguvis plova konsistenci.

     

    6. Iemaisa garneles, uzliek vāku un atstāj savilkties 5 minūtes.

     

    7. Pasniedz karstu, bagātīgi pārkaisot ar sakapātām dillēm un pipariem.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē