• Spageti ar Boloņas mērci un Rokforas sieru

    Sātīgi ēdieni
    19. marts, 2018
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Spageti ar Boloņas mērci un Rokforas sieru recepte
    Spageti ar Boloņas mērci un Rokforas sieru recepte
    Kas gan mūs kavē uzburt skaistu Vidusjūras ainavu un ieturēt garšīgu maltīti! Šo maltīti spēs pagatavot pat iesācējs.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Vidējas
    Pagatavošana
    30m

     

    No­gar­šo!

    Kla­sis­ka­jā Bo­lo­ņas re­cep­tē vien­lai­kus ar sa­smal­ci­nā­ta­jiem sī­po­liem ap­cep arī se­le­ri­ju kā­tus. Kad ga­ļa ap­brū­nē­ju­si, pie­vie­no ēdam­ka­ro­ti mil­tu, sa­ka­pā­tus ķip­lo­kus un to­mā­tu past­u. Kad mēr­ce maz­liet pa­su­ti­nā­ju­sies, to at­šķai­da ar 150 ml bul­jo­na vai sar­kan­vī­na. Vā­ro­ša­jā mēr­cē ie­mai­sa kon­ser­vē­tus to­mā­tus un ēdam­ka­ro­ti jāņ­ogu že­le­jas, pie­vie­no garš­vie­las. Su­ti­na ap­tu­ve­ni stun­du.

    Itā­ļu gau­mē

    Olīv­eļ­ļā ap­cep sa­smal­ci­nā­tus sī­po­lus. Pie­vie­no ga­ba­li­ņos sa­griez­tus svai­gus to­mā­tus (la­bāk bez mi­zi­ņas). Var iz­man­tot arī kon­ser­vē­tos. Ie­mai­sa to­mā­tu bie­ze­ni (vai past­u), sa­ka­pā­tus ķip­lo­kus, ga­ba­li­ņos sa­griez­tu bur­kā­nu, 2 cit­ro­na šķē­lī­tes, kal­tē­tus augus (ti­mi­āns, ba­zi­liks, rau­de­ne), lau­ru la­pas, svai­gus pē­ter­sī­ļus un se­le­ri­jas, sā­li un maz­liet cu­ku­ra. Ap­mai­sot su­ti­na 30 mi­nū­tes. Pie­lej ne­daudz bal­tvī­na vai ūdens. Ne­daudz at­dzi­su­šu pil­da stik­la bur­kā un pār­lej ne­daudz olīv­eļ­ļas. Uz­gla­bā le­dus­ska­pī. Garš­īga pie­de­va ma­ka­ro­niem!

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē