Asais zemeņu un balzametiķa džems

Džemi
Daina Lapiņa
24. aprīlis
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Foto: Andrejs Nikiforovs
Pikantais zemeņu džems labi garšo ar sieru, arī zilo sieru, ar riekstiem, krekeriem, grauzdiņiem, var pārlaistīt salātiem.
Sarežģītība
Zema
Izmaksas
Lēti
Sagatavošanās
20m
Pagatavošana
25m
Kopējais laiks
45m

Zemenes sagriež, liek katliņā, pārber cukuru, patur 15–20 minūtes, lai sāk izdalīties sula. Tad katliņu liek uz mērenas uguns, maisot karsē, līdz cukurs izkūst. Liek klāt kanēļa standziņas un uzvāra, turpina apmaisot lēni vārīt, līdz kļūst biezāks, 15–20 minūtes. Pielej balzametiķi, iemaisa piparus un čili pārslas, brīdi vēl vāra – līdz vēlamajai konsistencei, ņemot vērā, ka atdziestot džems sabiezēs vairāk. Atdzesētu uzglabā ledusskapī.

Karstu džemu, sapildot sterilās burkās un tūlīt aizvākojot, vēsumā var uzglabāt ilgāku laiku.

Lasi citur

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs