Ziedu, augļu un ogu salāti

19. marts, 2018
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Ziedu, augļu un ogu salāti recepte
Ziedu, augļu un ogu salāti recepte
Pavasara žilbinošajā plaukumā veroties un putnu treļļos klausoties, gribas kaut ko garšīgu, smaržīgu un, protams, vieglu. Tieši šai sezonai atbilstoša maltīte – ziedoši augļu un ogu salāti.
Sarežģītība
Zema
Izmaksas
Vidējas
Pagatavošana
20m

 

IETEIKUMI!

  • Labāk izvēlēties vīnogas bez kauliņiem vai arī ogas jāpārgriež uz pusēm un kauliņi jāizņem.
  • Lai iegūtu interesantu garšas buķeti, izmanto augļus ar dažādu konsistenci (piemēram, svaigus ābolus un konservētus persikus), pretējas garšas (piemēram, citronu un banānu), dažādas krāsas (kivi, zemenes, melone, zilās plūmes).
  • Neparastu aromātu dod garšvielas, piemēram, kanēlis, ingvers, vaniļas cukurs, kā arī garšaugi, piemēram, saplucinātas piparmētru lapiņas. Salātus var viegli aprasināt ar rožūdeni.
  • Garšīga piedeva – saldējums vai mīkstais siers.
  • Šie salāti ērti paņemami līdzi, ejot ciemos vai dodoties piknikā.
  • Salātiem var ļaut nedaudz ievilkties – pusstundu vai stundu atdzesēt vēsumā.
  • Ja paredzēta īpaša mērce, tad labāk to pievienot pirms pasniegšanas, īpaši tad, ja augļi un ogas ir mīksti.

PASNIEGŠANA!

  • Salātus ieteicams gatavot lielā, caurspīdīgā stikla traukā, kurā tie arī tiks pasniegti galdā – lai salātu sastāvdaļas labi redzamas.
  • Interesanta un dekoratīva „bļoda” ir izdobts arbūzs vai melone – tukšo augli piepilda (pārvadājot var uzlikt „vāciņu”).
  • Elegantam vai romantiskam galdam augļu salātus servē nelielās ananasu vai meloņu pusītēs. Aromātam var izmantot nedaudz liķiera.

Lasi citur

 

 

Noderīgi un interesanti

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs

Santa+