• Seniorus ar īsziņu starpniecību aicina vakcinēties pret Covid-19

    Sabiedrība
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    19. oktobris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Jau nedēļu ar īsziņas starpniecību seniorus aicina vakcinēties pret kovidu un gripu. Pirmās īsziņas saņem vecākā gadagājuma cilvēki, pēc tam pakāpeniski vakcinēties aicinās seniorus vecumā no 65 gadiem.

    Saņemot īsziņu, kā sūtītājs norādīts Veselības ministrija, savukārt uzaicinājuma īsziņas teksts skan šādi: «Vakcinējies pret Covid-19 un gripu! Piesakies pie ģimenes ārsta, vakcinācijas kabinetā vai manavakcina.lv. Negaidi, kad saslimstība pieaugs!» Īsziņas tiek nosūtītas automatizēti, tāpēc jāatceras, ka uz šo tālruņa numuru nav iespējams nosūtīt atbildes īsziņu vai piezvanīt.

    Slimību profilakses un kontroles centrs norāda, ka vakcinēties pret kovidu tiek aicināti tie seniori, kuriem saskaņā ar Imunizācijas valsts padomes rekomendācijām ir pienācis laiks vakcinācijai pret Covid-19. Līdz ar to seniori, par kuriem būs pieejama informācija, ka viņiem ir Covid-19 pozitīvs tests, kuri nesen pārslimojuši kovidu vai jau saņēmuši Covid-19 vakcīnu, šādu īsziņu nesaņems.

    «Mēs mudinām vakcinēties savlaicīgi, negaidot būtisku Covid-19 saslimstības pieaugumu. Straujas saslimstības pieauguma apstākļos vakcinācijas veikšana ģimenes ārstu praksēs un vakcinācijas kabinetos var tikt organizēta ar gaidīšanu garākās pieraksta rindās nekā šobrīd, kad vakcinācijas veikšana ir ātri un ērti pieejama,» uzsver centra pārstāve Ilze Arāja. Neatkarīgi no tā, vai īsziņa ir vai nav saņemta, speciālisti aicina ikvienu senioru pieteikties sava ģimenes ārsta praksē vai vakcinācijas kabinetā un vakcinēties jau tagad.

    Zini!

    Covid-19 un gripas vakcināciju var veikt kopā vienas ārsta vizītes laikā. Cilvēkiem vecumā no 65 gadiem vakcīnu pret gripu apmaksā valsts.

    Projektu «Ziņas senioriem» finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par «Ziņas senioriem» saturu atbild «Žurnāls Santa».

    Ziņas senioriem

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē