• Ziemeļeiropā lielākais Pavasara ziedu festivāls – Pakrojas muižā!

    Reklāmraksts
    11. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Pakrojas muiža
    Foto: Publicitātes foto
    Pakrojas muiža
    Maijā Lietuvas Pakrojas muižā norisinās otrais Pavasara ziedu festivāls, šogad atgriežoties ar vēl iespaidīgāku ziedu skaitu nekā pērn un daudzveidīgu izklaides programmu. Ziedēšanas kulminācija ilgs vēl pusotru – divas nedēļas, pasteidziet ieraudzīt ziedu krāšņumu savām acīm!

    2021. gada rudenī muižas floristi sadarbībā ar Nīderlandes pavasara puķu audzētājiem selekcionēja un muižas parkā iestādīja vairāk nekā 250 šķirnes tulpju un citu izsmalcinātāku pavasara ziedu: narcises, hiacintes, krokusus un citus. Šogad Pakrojas muižas iespaidīgo 10 hektāru lielo teritoriju rotā vismaz 5 miljoni pavasara sīpolpuķu ziedu. Festivālā viesus iepriecinās arī brīvdabas ziedu izstāde. Šim nolūkam atvēlētajā lielajā teritorijā būs iespējams ne vien apbrīnot izsmalcinātākos pavasara ziedu veidus, bet arī iegādāties sev tīkamo puķu sīpolus.

    Ne vien ziedi, bet arī mūzika

    Festivālā pavasara atdzimšanu baudīsim ne vien ar acīm, bet arī ar ausīm. Katru sestdienu un svētdienu festivāla laikā, jau tikko iebraucot teritorijā, kopā ar ziediem jūs sagaidīs arī pacilājoša orķestru mūzika. Īpašu festivāla noskaņu radīs Lietuvas labākie pūtēju un jaukto instrumentu orķestri, svinīgi maršējot un dzīvajā izpildot visu laiku skaistākos skaņdarbus. Katru festivāla sestdienu viesus priecēs arī klasiskās mūzikas koncerti.

    Plaša izklaides programma visai ģimenei

    Festivāla laikā muižā būs iespēja aizceļot pagātnē un piedzīvot īstu XIX gs. muižas dzīvi: darbosies amatnieku manufaktūras un ziedu restorāni, notiks ziediem veltītās ekskursijas, alus darītavā brūvēs alu, bet spirta rūpnīcā destilēs pasaulē godalgotas garšas. Bērniem par prieku spēlēs gadatirgus ērģeles, aicinās rotaļāties Ziedu pils un vizināties retro karuselis. Parfimērs gatavos smaržīgākās eļļas no pirmajiem ziediem, dāmas vārēs ietērpties antīkās kleitās, ripos karietes, muižas mehāniķi brauks ar Barona kolekcijas automašīnām. Zinātkārākajiem viesiem būs unikāla iespēja redzēt īstu XIX gs. muižas ārsta kabinetu un viņa slepeno hobiju – panoptiku.

    ZINĀŠANAI

    Festivāls strādā katru dienu – gan darba dienās, gan brīvdienās.

    Plašāka informācija un biļetes: www.pakrojasmuiza.lv

    Pakrojas muiža atrodas pavisam netālu no Bauskas un Jelgavas, un vien divu stundu braucienā no Rīgas. Kā nokļūt uz Pakrojas muižu bez mašīnas? Braucienus uz festivālu no Rīgas un citām pilsētām organizē daudzas Latvijas ceļojumu aģentūras.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē