• Tvaika nosūcēji mazām un lielām virtuvēm: izvēles noslēpumi

    Reklāmraksts
    29. jūlijs, 2019
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Par ko pirmām kārtam aizdomājas, kad vēlas atjaunot virtuves aprīkojumu? Par jaunu plīti, ledusskapi, skaistām mēbelēm, taču obligātās nepieciešamības prece ikvienā virtuvē ir tvaika nosūcējs. Ierīce, kas nodrošina virtuvē svaigu un tīru gaisu, mūsdienās ir pieejama dažādos veidos, tāpēc pirms iegādes vērts uzzināt, ar ko atšķiras nosūcēju modeļi. Lasi tālāk par to, kādi tvaika nosūcēji ir piemēroti dažādām vajadzībām!

    Filtrē vai uzsūc? 2 tvaika nosūcēju kategorijas.

    Moderni tvaika nosūcēji iedalās divos lielos segmentos: nosūcēji ar filtru un uzsūcošie nosūcēji. Pirmās grupas modeļi ir aprīkoti ar filtru vai filtriem, kas attīra uzsūkto gaisu ierīces iekšā, un pēc tam atgriež attīrīto gaisu atpakaļ virtuvē. Filtrējošos tvaiku nosūcējus var uzstādīt jebkurā virtuvē, arī tajā, kas nav pieslēgta mājas ventilācijas sistēmai, taču ierīču efektīvai darbībai filtri regulāri jāmaina. Filtri tiek ražoti no dažādiem materiāliem, katram ir savi izmantošanas noteikumi:

    • tauku filtri no metāla un alumīnija periodiski jāmazgā ar rokām vai trauku mazgājamajā mašīnā;
    • akrila filtri jāmaina vismaz reizi mēnesī;
    • ogļu filtrus var mainīt reizi 4 – 6 mēnešos.

    Otrajā kategorijā ietilpst uzsūcošie tvaika nosūcēji, kas izved gaisu ventilācijas sistēmā. Tie var būt aprīkoti ar izeju tieši ventilācijas šahtā vai ventilācijas padevē. Uzsūcošie modeļi nav tik universāli kā filtrējošie, taču tiem ir nepieciešama mazāka apkope, jo nav jāuztraucas par filtru nomaiņu.

    Foto: Shutterstock.com

    4 parametri, pēc kuriem izvēlēties nosūcēju

    Meklējot ideālu tvaika nosūcēju, uzmanība jāpievērš ne tikai ierīces tipam, bet arī tehniskajiem raksturojumiem. Svarīgākie faktori, kas ietekmē nosūcēja efektivitāti, ir:

    • jauda – vajadzīgā jauda ir tieši atkarīga no virtuves izmēriem. Lai uzzinātu Tev nepieciešamo jaudu, sareizini virtuves garumu, platumu un augstumu un iegūto rezultātu reizini ar 10;
    • skaļums – šis parametrs ir nesaraujami saistīts ar tvaika nosūcēja jaudu. Jo jaudīgāka ir ierīce, jo tā ir skaļāka, taču tirgū ir arī uzlaboti modeļi ar skaņu absorbējošo korpusu. Ja Tev ir aktuāls ierīces skaļums, pameklē internetā atsauksmes par konkrētu modeli – ja tas ir pārāk skaļš, lietotāji noteikti jau būs par to pasūdzējušies;
    • izmērs – efektīvam darbam izvēlies tvaika nosūcējus, kas pilnībā pārklāj plīts virsmu vai pat ir nedaudz platāki;
    • vadība – ekonomiskie modeļi jāieslēdz ar pogām, dārgāki tvaika nosūcēji var būt aprīkoti ar sensoru sistēmu un ieslēgties/izslēgties automātiski.

    Pircēja izvēli var ietekmēt arī tvaika nosūcēja materiāls. Visvieglāk kopjami ir modeļi no alumīnija, savukārt tvaika nosūcēji no nerūsējošā tērauda, stikla un dažādu materiālu kombinācijām prasa rūpīgāku apkopi, jo uz tām paliek gan putekļi, gan pirkstu nospiedumi.

    Foto: Shutterstock.com

    Visu veidu tvaika nosūcēji par labām cenām

    Tvaika nosūcējus piedāvā gandrīz visi sadzīves tehnikas ražotāji, tāpēc kopējais tirgus piedāvājums ir ārkārtīgi plašs. Lai izvēlētos tieši savām vajadzībām piemērotāko modeli, izmanto e-komerces priekšrocības – interneta veikalā 1a.lv vairāk nekā simts tvaika nosūcējus var atlasīt pēc cenas, veida un tehniskajiem parametriem. Piedāvājumā ir dūmvada tipa, plakanie, kupola un salas modeļi ar dažādiem filtru veidiem un maksimālo gaisa caurplūsmu līdz pat 1000 m3/h.

    1a.lv sortimentā ir ne tikai tvaika nosūcēji, bet arī cita maza un lielā sadzīves tehnika: gāzes un elektriskās plītis, veļas mašīnas, virtuves kombaini un citas preces – viss, kas var būt noderīgs dzīvokļu un privātmāju īpašniekiem. Ienāc 1a.lv mājaslapā un pasūti visu nepieciešamo ikdienas komfortam!

    1 komentārs

    LieneTO
    Man bija jauna virtuve pasūtīta un sāku meklēt nosūcēju! Tas bija murgs, līdz uzprasīju izstrādātājiem vai viņi var kā palīdzēt, ja reiz taisa virtuves. Un jā, mēs ātri vien atradām pievilcīgu risinājumu un cena ar nebija dārgākā. Virtuve man no salonsarka.lv/lv/produkts/iebuvejamas-virtuves-mebeles Ja kādai vajag, iesaku!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē