• Magnijs pret stresu

    Reklāmraksts
    19. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Mūsdienu straujais dzīves temps un daudz dažādi mainīgi apstākļi lielai daļai cilvēku liek dzīvot pastāvīgā jeb ilgstošā stresā. Pēdējās desmitgadēs stress vairāk netiek uzskatīts par kaut kādu pagaidu vai ārkārtēju organisma reakciju, bet jau kā patstāvīgu un adaptīvu stāvokli, kam cilvēks pielāgojas un, jau laicīgi paredzot, novērtējot, sagatavojoties, zināmā mērā tiek arī ar to galā.

    Tomēr cilvēks nav robots, katram šī stresa panesamība jeb noturība ir ierobežota un tā kādā brīdī, kad visa par daudz, var tikt arī pārslogota. Rezultātā pasliktinās veselība – ne vien fiziskā (piem., paaugstināts asinsspiediens, elpošanas problēmas), bet arī garīgā (nomāktība, depresija, dažādi kognitīvie traucējumi).

    Kā zināms, par visu orgānu un sistēmu sabalansētu darbību organismā atbild nervu sistēma. Ja nervu sistēma strādā labi, tā nodrošina adekvātu organisma reakciju uz dažādiem apkārtējās vides kairinājumiem – stresa izraisītājiem, taču, ja nervu sistēma netiek galā ar savām funkcijām, rodas iepriekš minētie veselības traucējumi, kas pazemina dzīves kvalitāti, saīsina mūža ilgumu, un nereti dzirdam arī tādus vārdus kā “cilvēks izdega”.

    Izvairīties no stresa izraisītājiem, mācīties nepakļauties spriedzei, atrast piepildījumu  dzīvē, ievērot sabalansētu uzturu, ieviest pozitīvus ikdienas rituālus – tie ir labi ieteikumi stresa kontrolēšanai vai vismaz mazināšanai, bet kopā ar tiem speciālisti, kā vienu no palīgiem nervu sistēmas stiprināšanā, iesaka lietot tik svarīgo minerālvielu – magniju.

    Dažādos pētījumos ir pierādīta magnija deficīta un stresa reakcijas korelācija. Ir novērtos pat paradokss, ka stress var pastiprināti palielināt magnija zudumu organismā, izraisot tā deficītu, savukārt, magnija deficīts var palielināt organisma uzņēmību pret stresu, tādējādi veidojot magnija un stresa apburto loku.

    Magnijam ir būtiska loma normālā, stabilā nervu sistēmas darbības veicināšanā, attiecīgi arī stresa mazināšanā, un sevišķi svarīgi ir par to piedomāt pastiprinātas garīgās un fiziskās slodzes laikā.

    Sev piemērota magnija preparāta izvēle nav viegla, aptiekās pieejams plašs klāsts, no kura var apjukt. Uztura bagātinātāji MAGNESIUM Diasporal 300 direkt un MAGNESIUM Diasporal 400 EXTRA direkt satur magnija citrātu – organisku magnija savienojumu ar salīdzinoši augstu uzsūkšanās spēju. Cilvēka organisms magnija citrātu uzņem īpaši labi, tas ātri paaugstina magnija līmeni asinīs, un tam ir tūlītēja iedarbība.

    Uztura bagātinātājiem MAGNESIUM Diasporal direkt ir ērta lietošanas forma: mutē ieberams paciņas saturs jeb viena deva bez nepieciešamības uzdzert ūdeni. Granulas ātri izkūst mutē, un tām ir citronu vai apelsīnu garša.

    MAGNESIUM Diasporal 400 EXTRA direkt – EXTRA apelsīnu garša, EXTRA 400 mg magnija deva.

    Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

    Avoti:

    https://www.miecys.lv/magnesium-diasporal/ 

    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7761127/

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē