• Interjera ieteikumi mazām virtuvēm

    Reklāmraksts
    13. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Virtuve ir telpa, kurā pavadām lielu daļu savas ikdienas. Īpaši, ja strādājam attālināti no mājas. Ikrīta brokastu gatavošana, pusdienas, vakariņas, pēcpusdienā vēl kāda uzkoda un kafija. Svētku reizēs virtuve ir vieta, kur pulcējas viesi. Arī mazā virtuvē ikviens var justies ērti, nepieciešams tikai rūpīgāk padomāt par tās iekārtojumu. Mazas virtuves dizains prasa lielāku plānošanu un organizēšanu. Esam apkopojuši vairākus padomus, ko vari ņemt vērā, iekārtojot vai pārkārtojot savu virtuvi.

    Virtuves organizatori

    Jo mazāka telpa, jo mazāk vietas arī produktu un mantu uzglabāšanai. Lai būtu vieglāk pārskatīt, uzglabāt un ikdienā izmantot pārtikas produktus un garšvielas, vari izmantot virtuves organizatorus. Tie ļauj plauktos un atvilktnēs glabāt visu vienādas formas un izmēra nodalījumos vai traukos. Tas ne tikai vizuāli izskatās pievilcīgāk, bet ir arī praktiskāk.

    Virtuves organizatorus vari izmantot arī trauku un piederumu glabāšanai. Izvēlies speciāli tam paredzētos organizatorus vai ļauj vaļu radošumam un pagatavo tos pats.

    Virtuves iekārtas

    Izvēlies mazas virtuves iekārtas, un tikai tādas, ko lieto ikdienā. Trauku mašīnu iegādājies tad, ja to ikdienā lietosi. Arī mikroviļņu krāsns un cepeškrāsns iegādi izvērtē, balstoties uz saviem ikdienas paradumiem.

    Pārvietojamas virtuves iekārtas – blenderi, mikseri, sulu spiedi, piena putotāju un citus, ko ikdienā tik bieži neizmanto, glabā plauktiņos, tā atbrīvojot darba virsmu.

    Mazas virtuves dizains un izkārtojums

    Virtuves dizains mazai virtuvei ir viegli ietekmējams ar toņiem, krāsām un materiāliem. Gaiši, maigi toņi vizuāli telpu padara plašāku. Vēl kāds vizuāls triks, kā padarīt telpu lielāku, ir spoguļi un atspīdums. Glancēti skapīši vai stikla durtiņas prasīs nedaudz lielāku kopšanu ikdienā, taču radīs plašākas virtuves efektu.

    Plānojot izkārtojumu, ņem vērā trijstūra principu, kur ledusskapis, izlietne un plīts atrodas trijsūrī. Tāpat izvēlies novietot trauku mašīnu tuvu izlietnei, lai ikdienā būtu ērtāk darboties.

    Darba virsma

    Tīra un kārtīga darba virsma rada sakārtotības sajūtu. Atbrīvo virsmu no liekiem priekšmetiem, iekārtām un produktiem. Atstāj tur tikai to, ko izmanto regulāri – vismaz reizi dienā. Pārējo visu glabā plauktiņos vai atvilktnēs un izņem tikai tad, kad to lieto.

    Lai palielinātu darba virsmu, uz kuras gatavot, vari izvēlēties izvelkamu vai salokāmu virsmu. Tā ietaupīsi vietu ikdienā, taču nepieciešamības gadījumā būs vieta, kur strādāt un gatavot.

    Skapīši un atvilktnes

    Atvilktnes un plaukti ir lielākie palīgi, lai virtuve ikdienā būtu kārtībā. Virtuves dizains atkarīgs no gaumes un vēlmēm. Lai izmantotu visu pieejamo telpu, izvēlies skapīšus, kas ir līdz pat griestiem. Virtuves stūrī vari izvietot plauktu sistēmu ērtākai piekļūšanai.

    Atvilktnēs ievieto organizatorus, kas ļaus pārskatāmāk uzglabāt visu nepieciešamo. Atvilktnes apakšā vari ievietot pretslīdes paliktni, kas ļaus traukus un piederumus uzglabāt drošāk. 

    Apgaismojums

    Nav noslēpums, ka gaismai ir liela nozīme telpas kopējās sajūtas un noskaņas radīšanā. Jo vairāk gaisma, jo plašāka telpa. Lai būtu ērtāk gatavot, papildus vari izvietot gaismu zem augšējiem skapīšiem – virs darba virsmas. Noderīga ir arī iestrādātā gaisma tvaika nosūcējā. Lai taupītu enerģiju, izvēlies LED spuldzes.

    Ar ko sākt plānošanu?

    Mazas virtuves dizains ir izaicinājums, ko, rūpīgi plānojot, var pārvērst izcilā rezultātā. Mazāk ir vairāk – jo mazāk lieku priekšmetu, jo vieglāka ikdienas kārtošana un organizēšana. Sāc ar darba plānu, prioritāšu izvirzīšanu un sarakstu ar nepieciešamajām iekārtām un materiāliem. Lai veiksmīga virtuves iekārtošana!

    Vairāk interjera ieteikumus un idejas mazām virtuvēm lasi Smscredit.lv sagatavotajā rakstā “Interjera ieteikumi mazām virtuvēm”.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē