Sinepju desiņa mīklā
- 2 saldētas bezrauga kārtainās mīklas plāksnītes
- 4 garas mednieku desiņas
- 4 ēdamkarotes SPILVA angļu sinepju
- 1 ola
- Kāds kaltētu garšaugu maisījums
- SPILVA brokastu majonēze (vai pēc patikas cita)
- SPILVA gurķu, sinepju salāti
Mīklas plāksnītes atlaidina, katru gareniski pārgriež uz pusēm un ar mīklas rulli parullē plānāku un platāku. Katrai plāksnītei pa vidu visā garumā klāj sinepju joslu. Tai virsū liek desiņu. Mīklas maliņas pārsmērē ar sakultu olu. Desiņu ietin mīklā, malas cieši saspiež. Pārsmērē ar olu, pārkaisa ar kādu iecienītu garšaugu maisījumu un sagriež nelielos gabaliņos. Tos liek cepampannā uz ieklāta cepampapīra, krāsnī 200 grādu temperatūrā cep 20 minūtes. Klāt var pasniegt majonēzi gabaliņu apmērcēšanai. Kā piedeva labi der gurķu, sinepju salāti.
Lasis sinepēs un majonēzē
- 300 g laša vai foreles filejas
- 200 g zaļo sparģeļu
- 4 nelieli kartupeļi
- 2 ēdamkarotes SPILVA franču sinepju
- 2 ēdamkarotes SPILVA Provansas majonēzes
- 1 citrons
- 1 tējkarote brūnā cukura
- Citronpipari
- Sāls
- Olīveļļa
Nomizotus, nelielos gabalos sagrieztus kartupeļus liek lielā cepampannā uz izklāta cepampapīra, pārkaisa sāli, pārlej nedaudz eļļas, sajauc. Cep krāsnī 200 grādu temperatūrā 15 minūtes. Laša filejas gabalu sadala divās daļās, pārslaka ar citrona sulu. Sparģeļiem nogriež cietos galus, pārlaista nedaudz eļļas, pārkaisa citronpiparus, sajauc, lai pārklājas. Pannu izņem no krāsns, kartupeļus pabīda malā, blakus tiem liek sparģeļus un laša gabalus. Katru pārsmērē ar ēdamkaroti sinepju, pārklāj ar ēdamkaroti majonēzes, pārkaisa brūno cukuru un citronpiparus. Pannu liek atpakaļ krāsnī, cep vēl 15–20 minūtes.
RECEPTES SADARBĪBĀ AR