• Tālruņa Huawei P40 Pro tests

    Sabiedrība
    27. maijs, 2020
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Nesen manās rokās bija nonācis tālrunis Huawei P40 Lite, tāpēc testēt šīs līnijas dārgā gala telefonu Huawei P40 Pro bija vēl jo interesantāk.

    Izskats uz uzbūve

    Izskata ziņā Huawei P40 sērijas modeļi ir līdzīgi. Tāpat kā mazākais Lite brālis arī Pro modelis ir baudāms, ja uz to skatās, kā uz vizuālu apskates objektu.

    Pro modelis ir nedaudz mazāks, bet biezāks. Lielākā vizuālā atšķirība ir kameru izskatā un novietojumā. Pro modelim aizmugurē ir vertikāls bloks ar salīdzinoši lielu izvirzījumu, kuru var izteikti sajust, ja tālruni novieto uz galda –  tas svārstās kā krēsls, kuram viena kāja ir īsāka par pārējām. Ja tiek lietots aizsargvāciņš, šis izvirzījums gandrīz nav manāms. Tas, manuprāt, arī ir vienīgais trūkums vizuālajā izskatā.

    Viss pārējais ir atbilstošs premium klases tālrunim, ieskaitot augstas klases mitruma un putekļu noturību.

    Runājot par aizsargvāciņu, to prasās uzlikt, jo Pro modeļa aizmugure ir no stikla – man tas šķiet kails un man rada nelielu stresu, jo negribas nejauši saplēst.

    Pro modelim nav 3.5 mm austiņu pieslēgvietas, bet tā kā es lietoju bezvadu austiņas, tad tā nav aktuāla problēma.

    Ekrāns

    Telefona ekrāna kvalitāte ir ļoti laba, ko vēl vairāk pastiprina 90Hz refresh rate. Kad esi ko tādu pamēģinājusi, tad vairs negribas atgriezties pie sliktākiem displejiem ar zemākiem rādītājiem. Zinu, ka ir tālruņi ar 120Hz ekrāniem, bet tas ievērojami samazina akumulatora darbības laiku. Manuprāt, Pro modelis ar saviem 90Hz ir trāpījis tieši zelta vidusceļā. Telefona atbloķēšana ir iespējama vairākos veidos, tajā skaitā arī ar pirkstu nospiedumu sensoru, kurš izvietots ekrāna apakšdaļā. Tas darbojas labi, bet jāsaka, ka Lite modeļa risinājums, kur pirkstu nospiedumu nolasītājs atrodas sānos, man patika labāk, un tas šķita esam ātrāks.

    Ātrums

    Par telefona ātrdarbību un veiktspēju man nav nekādu iebildumu. Viss notiek zibenīgi un ātri. Nemēģināju spēlēt jaunākās spēles, bet gan jau arī ar tām nebūtu lielu problēmu. Atsevišķi tehniskie rādītāji konkurentu premium klases tālruņiem ir labāki, bet vai ikdienas lietotājs tos spētu novērt? Es ļoti šaubos.

    Baterija

    Telefonam ir 4200 mAh akumulators. Starp līdzīgas klases tālruņiem tas ir apmēram pa vidu. Nav ne lielākais, ne mazākais. Normāla lietošanas režīma laikā tālrunis izturēja gandrīz divas pilnas dienas bez uzlādes. Kā jau tas bija arī Lite modelim, tad ļoti patīkami, ka standarta komplektācijā ir iekļauts 40W lādētājs, kas ļauj telefonu uzlādēt rekordīsā laikā. Ir iespējama arī 27W bezvadu uzlāde, bet tai ir jāizmanto kāds no Huawei piedāvātajiem aksesuāriem. Bezvadu uzlādi var izmantot arī apgrieztajā variantā. Tas ir – uzlādēt savas bezvadu austiņas, tās novietojot uz tālruņa aizmugures.

    Kameras

    Kameras ir šī tālruņa stiprākā puse un galvenais iemesls, kāpēc es būtu gatava pirkt šo modeli. Negribu iedziļināties tehniskajos parametros, krāsu analīzēs un kameru skaitā – pamēģinot ar šo tālruni uzņemt fotoattēlus, rodas sajūta, ka esi gājis fotokursos, jo pārsvarā tās sanāk lieliskas bez papildu apstrādes. Kamera ir laba gan parastajā, gan portreta režīmā. Arī tumsā tā darbojas lieliski (līdz zināmai robežai, protams). Uzņemot attēlus pavisam tuvā distancē likās, ka ir nelielas problēmas ar auto fokusēšanu.

    Priekšējā kamera varēja būt labāka, bet tā kā es esmu tik lielā sajūsmā par tālruņa galveno kameru, tad tas nešķiet tik būtiski.

    Ar tālruni ir iespējams uzfilmēt Ultra HD/4K video un ir pieejams super slow motion video baudāmā kvalitātē.

    Huawei ir ļoti pacentušies, lai arī pati kameras aplikācija būtu ļoti praktiska un ērta. Ir atrasts īstais balanss starp vienkāršu lietošanu un ļoti plašajām iespējām.

    Programmatūra

    Šajā frontē nekas daudz nav mainījies kopš manas pieredzes ar Lite modeli. Joprojām ir spēkā sankcijas un līdz ar to – ierobežojumi attiecībā pret Google pakalpojumu pieejamību. Runā, ka Apple lietotāji dzīvo savā ekosistēmā, bet ja tā padomā, Google ir tik tālu iesakņojusies mūsu dzīvē, ka to jau arī var saukt par sava veida ekosistēmu, no kuras Huawei diemžēl ir izslēgts. Tālruņa sistēma ir vienkārša un saprotama, bet problēmas ir ar aplikāciju un dažādu pakalpojumu pieejamību.

    Huawei izveidotajā AppGallery ir pieejamas populārākās aplikācijas un ar katru dienu to skaits pieaug. Daļa strādā bez problēmām, daļa ir jāpielāgo. Ir arī atsevišķs veikals, kurā iespējams iegūt lietotnes, kuras nav pieejamas pa tiešo AppGallery. Ielādē failu, uzinstalē un aplikācija darbojas tā, kā tai ir jādarbojas. Jāpiemin, ka tas ir manuāls darbs, kas nav ļoti sarežģīts, bet tiem, kas pieraduši pāris sekunžu laikā, bez liekas piepūles iegūt aplikāciju, var šķist nedaudz kaitinoši. Var izmantot arī aplikāciju PhoneClone ar kuras palīdzību tu pārved visas savas esošā tālruņa aplikācijas uz P40 Pro, bet ne ar visām tas izdodas. Manā pieredzē mazāk svarīgās strādā, bet tās, kuras tiešām izmantoju, nespēju palaist.

    Papildu problēma ir ar tām aplikācijām, kuras Google servisus izmanto pastarpināti. Piemēram, lai kādā brīdī noteiktu lokāciju kartē. Šajā brīdī tā vienkārši nokrešo. Brīžiem ir apgrūtinoši, ka kaut kas nestrādā, bet atrodu citu veidu kā panākt vēlamo, un atkal viss ir labi. Huawei ļoti cenšas uzlabot savu AppGallery un pārējos pakalpojumus, bet tas nenotiek tik ātri, kā varētu gribēt.

    Rezumējums

    Kā jau tas bija arī ar Lite modeli, primārais apstāklis šī tālruņa izvēlē ir tas, kādu lomu tavā dzīvē ieņem Google servisi. Ja bez tiem var iztikt, tad šo tālruni ir vērts iegādāties kameras dēļ vien, kas ir viena no labākajām (ja ne pati labākā), ko līdz šim nācies piedzīvot telefonā. Papildus tu iegūsti arī glītu tālruni, kurš ir veidots no augstvērtīgiem materiāliem un ar lielisku veiktspēju.

    Ieteicamā cena veikalos: 999 €

     

    1 komentārs

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē