• Tālruņa Huawei P40 Lite tests

    Sabiedrība
    5. maijs, 2020
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: no publicitātes materiāliem
    Savā dziļākajā pārliecībā esmu iPhone cilvēks, tāpēc katru reizi, kad manās rokās nokļūst kāda cita zīmola telefons, jūtos kā krāpniece, kas nododas nekaunīgai dēkai ar citu. Arī šoreiz.

    Iespējas un sāpe

    Pirmais, kas pievērš uzmanību, ir izskats. Pie sevis nodomāju, – cerams, ka iekšējā pasaule tam būs tik pat laba, kā ārējā. Šoreiz tas piepildās daļēji.

    Jāsāk ar to, ka joprojām ir spēkā Amerikas sankcijas pret Huawei, un tas ietekmē Huawei pozīcijas arī Latvijā, tāpēc zīmolam nav citas izvēles kā attīstīt savu ekosistēmu ar alternatīviem pakalpojumiem. Ko tas nozīmē? Nemitīgi jādomā, kā tikt galā bez visuresošā Google atbalsta. Un ļaujiet piebilst – tas nav vieglākais uzdevums. Tieši Huawei P40 Lite ir viens no pirmajiem tālruņiem ar aplikāciju veikalu AppGallery, kas darbojas neatkarīgi no Google. Tomēr ne tikai aplikāciju ielādēšana ir klupšanas akmens – lietot telefonu bez Google servisiem ir kā lēkāšana no akmens uz akmens upes vidū – viss it kā ir, bet slidens. Ar laiku piešaujies, ka nevar izdarīt šo un nevar izdarīt to, bet visam atrasti atjautīgi apvedceļi. Piemēram, nestrādā Google Pay sistēma, bet Huawei drīz plāno izdot savējo.

    Huawei izveidotajā AppGallery ir pieejamas populārākās aplikācijas un ar katru dienu to skaits pieaug. Daļa strādā bez problēmām, daļa ir jāpielāgo. Ir arī atsevišķs veikals, kurā iespējams iegūt lietotnes, kuras nav pieejamas pa tiešo AppGallery. Ielādē failu, uzinstalē un aplikācija darbojas tā, kā tai ir jādarbojas. Jāpiemin, ka tas ir manuāls darbs, kas nav ļoti sarežģīts, bet tiem, kas pieraduši pāris sekunžu laikā, bez liekas piepūles iegūt aplikāciju, var šķist nedaudz kaitinoši.

    Lielākā sāpe ir par atsevišķām aplikācijām, kuras vienkārši nestrādā, ja nav pieejams Google Mobile Services. Ja Gmail e-pastu nav problēmu pāradresēt uz Huawei e-pasta lietotni, tad tādas aplikācijas kā YouTube, Maps un Documents vienkārši nestrādā. Internetā var atrast informāciju par dažādiem ceļiem, kā Google pakalpojumus lietot arī Huawei tālrunī, bet es to nedarīju, jo, visticamāk, to nedarīs arī lielākā daļa citu lietotāju. Tas nozīmē, ka izmantot aplikāciju Maps kā navigācijas palīglīdzekli vienkārši nav iespējams, un jāiztiek tikai ar Waze piedāvātajām iespējām, jo citas kvalitatīvas alternatīvas pašlaik nav pieejamas.

    Izskats

    Izskata ziņā telefons ir līdzīgs citiem Huawei vidējās klases tālruņiem. Par priekšējās kameras izvietojumu viedokļi dalās, bet man patīk nemanāmais aplītis kameras malā.

    Aizmugurējās kameras ievietotas kompaktā kvadrātā, kas, manuprāt, ir glītāk, nekā vertikālais kameru izvietojumu.

    Mana telefona korpusa krāsa ir Sakura Pink – jāsaka, ka šādu neesmu redzējusi neviena cita zīmola telefoniem.  Korpuss ir no plastmasas, un zinu, ka citi to uzskata par mīnusu, jo piešķir tālrunim lētāku efektu, bet man patīk, jo pirkstu nospiedumi uz tā ir krietni nemanāmāki, nekā uz stikla korpusiem. Otrs – nav jāuztraucas par to, ka, telefonam nokrītot zemē, stikla korpuss pašķīdīs uz visām debespusēm. Trešais – korpusam nav jāliek aizsargvāciņš, kas bieži vien ir ļoti kaitinošs, bet var telefona izskatu baudīt tā dabīgajā apvalkā. Un izskats priecē acis. Telefons ir pietiekami liels, bet to ir ērti turēt rokās. Ja būtu jāliek aizsargvāciņš, iespējams,  rokās būtu jau par daudz telefona.

    Telefonam ir saglabāta 3.5 mm audio ligzda tiem, kuri joprojām lieto austiņas ar vadu. Esmu jau pieradusi pie saviem bezvadu draugiem, tāpēc šo caurumu telefonā atzīstu par lieku.

    Ekrāns

    Telefona ekrāna kvalitāte ir laba, ja salīdzina ar līdzīgiem šādas klases tālruņiem. Es gan vēlētos, lai ekrāna gaišuma līmenis būtu labāks un to varētu uzlikt jaudīgāku, bet tās ir tikai nianses brīžos, kad esi tiešos saules staros – patiesībā arī atrodoties ārā, nav problēmu ekrānā kaut ko saskatīt. Dažkārt krāsu attēlošana nav ideāla, ja tālrunis tiek pagriezts izteikti leņķī..

    Ātrums

    Iespējams, ja spēlētu jaudīgas spēles, telefona ātrums to nepavilktu, bet es lielākoties izmantoju Waze un sociālos tīklus, tāpēc mani telefona ātrums apmierināja. Lietoju vairākas aplikācijas vienlaicīgi, skatījos video, klausījos mūziku un viss ritēja raiti. Intereses pēc es paskatījos informāciju par to, kas lācītim vēderā. Viss kļuva skaidrāks, jo Huawei parūpējies, lai arī šīs klases līmeņa tālrunim ir ļoti labas iekšas.

    Baterija

    Normāla lietošanas režīma laikā tālrunis izturēja gandrīz divas pilnas dienas bez uzlādes, kas patīkami pārsteidza. Patīkams bonuss ir jau standarta komplektācijā iekļautais 40W lādētājs par kuru konkurenti tikai sapņo vai liek pirkt papildus par salīdzinoši lielu naudas summu. Ir patīkami vērot, kā ekrānā tiek skaitīti baterijas uzlādes cipari, jo tas notiek ļoti ātri.

    Stundas laikā tālruni iespējams uzlādēt pilnībā.

    30% – tikai 10 minūtēs, kas ir ļoti ērti, ja esi aizmirsis to izdarīt un ir steidzami kaut kur jādodas.

    Kameras

    Tālrunim ir 4 kameras, bet ikdienas vajadzībām vislabākā ir parastā 12 megapikseļu, jo ar to var fotografēt nekavējoties, līdz ar kameras palaišanu. Ja ir vēlme pēc kvalitatīvākām bildēm vai cita režīma (piemēram, macro uzņēmuma) un ir laiks to darīt, var izmantot kādu no citām kamerām. Konfigurācijas iespējas ir dažādas, bet ikdienas lietotājam pietiks ar parasto kameru. Attēlu kvalitāte ir pietiekami laba, lai šo kameru varētu lietot ceļojumos, iekštelpās un pat nakts režīmā. Video režīms varēja būt labāks, jo, manuprāt, nepiedāvā dažas mūsdienās vispārpieņemtas lietas, bet personīgi man tas nav tik svarīgi, jo video režīmu izmantoju reti.

    Rezumējums

    Secinājumi ir vairāki. No vienas puses šis tālrunis man ļoti patīk, jo par pieejamo cenu ir labi nopakots, bet tā kā es nezinu nevienu cilvēku, kurš neizmantotu kādu no Google servisiem, tad brīžiem ir apgrūtinoši domāt alternatīvas savai ierastajai dzīvei. Ja šie Google zemūdens akmeņi nav aktuāla problēma, tad es noteikti varu ieteikt šo tālruni kā draudzīgu biedru ikdienas gaitās.

    Ieteicamā cena veikalos: 299 euro

    1 komentārs

    Ivars Šmelds
    Ļoti laba recenzija. Atvainojos, ka novērētēju ar "bēdīgi" - vienkārši kļūdījos. Par [ir kā lēkāšana no akmens uz akmens upes vidū – viss it kā ir, bet slidens.]: Daudziem (daudzām) tieši tas var sagādāt prieku un, ja ar to vēl var "iegriezt" kādam pārlieku pasšpārliecinātam monopolistam. tad it īpaši. Protams, drusku palasīt internetu pirms tam der. Youtube var ļoti labi skatīt browserī, bez tam esot arī alternatīvas lietotnes. Ja parakņājas AppGall, navigācijai šo to atrast var, ja esi svešā vietā un ej kājām, maps.me man šķiet pat labāks - rāda māju numurus. Google maps principā arī uzlikt varot vai arī var skatīt browserī. Lielākā bēda pagaidām ir Latvijas banku aplikācijas. Oficiāli ir Nodea/Luminor un Swedbank var uzlikt no ApkMonk, bet vajadzēs pagaidām kodu kalkulatoru, ja nav pa rokai cita irīce ar SmartId (ko gan it kā drīzumā sola). Lai veicas! P.S. [brīžiem ir apgrūtinoši domāt alternatīvas savai ierastajai dzīvei] - bet veselīgi un attīstoši gan...

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē