• Partija Kustība Par! veselības ministra amatam izraudzījusies Pavļutu

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    6. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Par veselības ministra amata kandidātu partija «Kustība Par!"" izraudzījusies tās līderi Saeimas deputātu Danielu Pavļutu, aģentūru LETA informēja politiskajā spēkā.

    Viņa kandidatūra bija viena no politikas kuluāros apspriestajām iespējām veselības ministra amatam pēc tam, kad Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pieprasīja līdzšinējās veselības ministres Ilze Viņķeles (AP) demisiju.

    Pēc Kariņa pieteiktās demisijas Viņķelei partiju apvienība «Attīstībai/Par!» nesteidza piekrist premjera lēmumam, uzsverot, ka izmantos koalīcijas līgumā paredzētās 48 stundas pārdomām.

    Pavļuts ir partiju apvienības «Attīstībai/Par!» Saeimas frakcijas priekšsēdētājs. Kļūstot par ministru un uz laiku noliekot Saeimas deputāta mandātu, viņa vietā Saeimā varētu sākt strādāt Rīgas domes deputāts Māris Mičerevskis, kurš pērn izstājies no partijas «Latvijas Attīstībai».

    Pavļuts savulaik jau ir strādājis Ministru kabinetā – 2011.gadā viņš ieņēma ekonomikas ministra amatu Valda Dombrovska (JV) valdībā, bet 2013.gadā kļuvis arī par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra pienākumu izpildītāju. Ministra amatu Pavļuts zaudēja 2013.gada decembrī, Dombrovskim pēc Zolitūdes traģēdijas atkāpjoties no premjera amata.

    2014.gadā Pavļuts kļuva par Reformu partija biedru, bet vēlāk – par tās valdes locekli. Savukārt 2017.gadā bijis viens no politiskās partijas «Kustība »Par!"" dibinātājiem, kļūstot arī par šī politiskā spēka priekšsēdētāju. 2018.gadā politiķis kandidējis 13.Saeimas vēlēšanās no partiju apvienības «Attīstībai/Par!» saraksta un tika ievēlēts parlamentā.

    Saskaņā ar aģentūras LETA arhīvu, Pavļuts 2007.gadā absolvējis Hārvarda universitātes Kenedija Valdības skolu, saņemot sabiedrības vadības maģistra grādu ar specializāciju vadībā. No 2003. līdz 2006.gadam Pavļuts ir bijis Kultūras ministrijas Valsts sekretārs, bet 2008.-2010.gadā bijis Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes loceklis un stratēģijas direktors.

    Kā ziņots, 5.janvārī Kariņš izteica neuzticību veselības ministrei Viņķelei, solot demisijas pieprasījumu parakstīt ceturtdien, 7.janvārī. Veselības ministra amata pienākumus Kariņš uzticējis pildīt Viņķeles pārstāvētās politiskās apvienības kolēģim aizsardzības ministram Artim Pabrikam (AP), taču viņš šo uzdevumu pildīt atteicās.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē