• Mūžībā aizgājis pirmais Džeimss Bonds - sers Šons Konerijs

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    31. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    90 gadu vecumā mūžībā aizgājis slavenais skotu aktieris, pirmais leģendārā britu spiega Džeimsa Bonda lomas atveidotājs Šons Konerijs, vēsta britu mediji.

    No dzīves aktieris esot aizgājis miegā, atrodoties Bahamu salās. Raidsabiedrība BBC vēsta, ka viņam pēdējā laikā esot bijušas problēmas ar veselību.

    Savas aktiera karjeras laikā Šons Konerijs filmējies daudzās slavenās filmās, un viņa darbs novērtēts gan ar Oskaru – 1988. gadā par labāko otrā plāna aktieri filmā The Untouchables, gan divām BAFTA balvām un trim Zelta globusiem.

    2000. gadā Konerijs tika uzņemts bruņinieku kārtā un turpmāk bija godājams kā sers.

    Konerija atveidotais Džeimss Bonds dažādās aptaujās joprojām tiek atzīts par visu laiku labāko britu superspiega tēlojumu.

    Tomass Šons Konerijs dzimis 1930. gada 25. augustā Fountainbridžā netālu no Edinburgas fabrikas strādnieka un mājkalpotājas ģimenē. Viņa tēva ģimene 19. gadsimtā emigrēja no Īrijas, savukārt mātes senči ir no Skajas salas, kur runā gēlu valodā.

    13 gadu vecumā Šons pameta skolu un sāka strādāt – izvadāt pienu, pulēt zārkus un mūrēt mājas, līdz iestājās Karaliskajos jūras spēkos. Pēc trim gadiem viņš dienestu pameta veselības stāvokļa dēļ. Tajā laikā Konerijs ieguva divus tetovējumus, kas spilgti ilustrē viņa pārliecību: Scotland forever un Mum&Dad (Skotija uz mūžiem un Mamma un tētis).

    Dzīvojot pēc tam Edinburgā, Konerijs strādāja par šoferi, apsargu un pozēja kā modelis Edinburgas mākslas skolā, bet brīvajā laikā nodarbojās ar bodībildingu, kas vēlāk lieti noderēja seksīgā spiega lomā.

    Aktiera karjeru Konerijs iesāka 1953. gadā, bet jau 1954. gadā nospēlēja pirmo nelielo lomu kino.

    Šons Konerijs nofilmējies četrās Bonda filmās – From Russia with Love (1963), Goldfinger (1964), Thunderball (1965) un You Only Live Twice (1967). Filmējoties pēdējā, aktieris jau esot bijis noguris no šīs lomas un baidījies no atkārtošanās, raksta BBC.

    Skotu aktiera slavu spodrināja arī kolorītā profesora loma Stīvena Spīlberga piedzīvojumu filmās par Indianu Džonsu.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē