• Daudzbērnu ģimenēm sāk piedāvāt Altum subsīdiju līdz 12000 eiro apmērā mājokļa kredītiem

    Nauda
    Santa.lv
    Santa.lv
    23. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Ģimenes ar trīs vai vairāk bērniem turpmāk Luminor bankā varēs saņemt mājokļa kredītu ar Altum jaunās atbalsta programmas Balsts subsīdiju, tāpat tā būs pieejama ģimenēm, kam jau piešķirts mājokļa kredīts laikā no 2020. gada 1. jūlija. Tas nozīmē, ka Altum segs daļu kredīta summas 8000–12000 eiro apmērā, un ģimenēm šī subsīdija nebūs jāatmaksā. Šogad _Luminor banka izsniegusi mājokļa kredītus jau vairāk nekā 60 daudzbērnu ģimenēm, un paredzams, ka valsts atbalsts ļaus šo skaitu palielināt.

    “Šogad aptuveni 50% no visiem mājokļa kredītiem Luminor bankā izsniegti ar Altum atbalstu – klienti aktīvi izmanto atbalsta programmas jaunajiem speciālistiem un ģimenēm ar bērniem, lai ar valsts galvojumu samazinātu pirmās iemaksas apmēru, iegādājoties mājokli. Šogad esam izsnieguši mājokļu kredītus vairāk nekā 60 daudzbērnu ģimenēm, bet nākotnē ceram šo skaitu palielināt. 2019. gadā Latvijā aptuveni katra desmitā ģimene ir ar trīs vai vairāk bērniem, un valsts ir spērusi lielu soli, lai veicinātu mājokļu pieejamību šīm ģimenēm.

    Ar novembri ģimenēm ar trīs un vairāk bērniem Luminor bankā būs pieejama jaunā Altum atbalsta programma, kas segs ievērojamu daļu mājokļa iegādes izmaksu. Mēs priecājamies, ka varam būt vieni no pirmajiem, kas varēs izsniegt finansējumu daudzbērnu ģimenēm, kas izmantos jauno atbalsta programmu,” saka Kaspars Sausais, Luminor mājokļu kreditēšanas eksperts.

    Viņš norāda, ka biežākais šķērslis, lai iegādātos savu mājokli, ģimenēm ir pārāk mazi uzkrājumi pirmajai iemaksai, tāpēc programmas Balsts subsīdija varēs kalpot kā daļa no pirmās iemaksas. Tas ļaus ģimenēm ātrāk tikt pie sava mājokļa un uzlabot dzīves apstākļus.

    Luminor bankas dati rāda, ka visbiežāk mājokļus iegādājas daudzbērnu ģimenes, kurās ir trīs bērni un kopējie mājsaimniecības ienākumi ir vidēji ap 3000 eiro. Daudzbērnu ģimenes visbiežāk izvēlas mājokļus ar platību ap 120 m2, un lielākoties  (60%) tās ir privātmājas, kam seko trīs vai četru istabu dzīvokļi. 75% no šīm ģimenēm mājokli iegādājas Rīgā vai Pierīgā, un vidējā mājokļa pirkuma summa ir 120 000 eiro.

    Pieejamās Altum subsīdijas apmērs ir atkarīgs  no bērnu skaita un izvēlētā mājokļa: ja ģimenē ir 3 bērni (vai 2 bērni un iestājusies grūtniecība), tad subsīdija ir 8000 eiro; ja šāda ģimene iegādājas gandrīz nulles enerģijas ēku, tad tā var saņemt 10000 eiro subsīdiju; savukārt, ja ģimenē ir vairāk nekā 3 bērni (vai 3 bērni un iestājusies grūtniecība) un tiek iegādāts gandrīz nulles enerģijas mājoklis, tad ir iespēja saņemt maksimālo subsīdiju 12000 eiro apmērā.

    “Svarīgi, ka subsīdijai varēs pieteikties arī tās ģimenes, kas saņēmušas finansējumu mājoklim jau kopš šī gada 1. jūlija. Tas nozīmē, ka tām ģimenēm, kas atbilst programmas nosacījumiem un šajā periodā ir noformējušas mājokļa kredītu, būs iespēja dzēst daļu kredīta pamatsummas konkrētās subsīdijas apmērā,” skaidro K. Sausais.

    Jāņem vērā, ka uz šo Altum subsīdiju var pretendēt, tad, ja vidējie bruto ienākumi uz vienu ģimenes locekli pēdējā gada laikā nepārsniedz 17 tūkstošus eiro un aizņēmējam nepieder cita dzīvojamā telpa. Subsīdiju var saņemt vienu reizi tās maksimālais apmērs nedrīkst pārsniegt pusi no mājokļa iegādes vai būvniecības darījuma summas kā arī darījuma summa nevar pārsniegt 250 000 eiro.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē