• Uzlabo veselību ar pēdu refleksoterapiju!

    Netradicionālā medicīna
    Santa.lv
    Santa.lv
    21. marts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Mūsu organisms ir vesela sistēma, kurā visi zina, kas viņiem jādara. Taču tam ir vēl kāda brīnišķīga īpašība! Netradicionālajā medicīnā uzskata, ka cilvēka ķermenim piemīt spēja pašatjaunoties un pašatveseļoties. Ir tikai mazliet jāpalīdz. Piemēram, ar pēdu refleksoterapiju.

    Kas ir pēdu refleksoterapija?

    Pēdu refleksoloģijas aizsākumi meklējami Ķīnā – ķīnieši jau izsenis praktizēja šo manuālo terapiju, lai iedarbotos uz punktiem, kas uz pēdām veido gluži vai iekšējo orgānu sistēmu karti. Punkti ir saistīti ar noteiktiem orgāniem, dziedzeriem un audiem. Spiežot uz tiem, var ietekmēt šo orgānu darbību, normalizēt to.

    Īpašie punkti nav tikai pēdās, bet viscaur ķermenī, taču pēdas terapijai ir īpaši piemērotas, jo tās ir kā ceļa pagrieziens, kurā lejupejošā aktīvā enerģija pārvēršas pasīvi sievišķajā un dodas no kājām atpakaļvirzienā uz augšu. Pēdā atrodas vairāk nekā 7000 nervu galu. Uz punktiem pēdās var iedarboties ne tikai ar pirkstiem, bet arī ar adatām, āmuriņiem, bankām, siltiem maisiņiem, kuros ir sāls. Jutīgās vietas var norādīt uz organisma darbības traucējumiem.

    Saikne starp pēdas zonām un iekšējiem orgāniem dod iespēju ar masāžas kustībām radīt pozitīvi stimulējošu efektu uz atbilstošo organisma daļu.

    Uz pēdu refleksoterapiju var iet, ja pēdas ir jebkādā stāvoklī, – nevajag kautrēties. Pēdas tiks apkoptas, noņemts ādas sabiezējums. Tas ir svarīgi, jo citādi gadās, ka tieši zem sabiezējumiem ir svarīgi punkti. Lai tiem labāk tiktu klāt, ādai jābūt tīrai un mīkstai. Ja uz pēdām ir varžacis, kārpas, plaisiņas – arī tās tiek apstrādātas, citādi punktu masāža var izvērsties sāpīga tieši šo problēmu dēļ.

    Pamēģini!

    • Skaidrai galvai. Ja ir intensīvi jāmācās vai jāsagatavo svarīgs dokuments, bet galva plīst pušu, vari spiest kājas īkšķa apakšējo daļu gan vienai, gan abām kājām. Dari to apmēram 3 minūtes pāris reižu dienā. Var spiest diezgan stipri – redzēsi, ka drīz smadzenes strādās labāk, atmiņa uzlabosies, uzmanība tiks koncentrēta.
    • Pret iesnām. Spied uz īkšķa pie naga saknes pirksta virspusē apmēram 1 minūti. Pārāk stipri spaidīt nevajag, jo vari satraumēt nagu. Ērtāk ir ar abām rokām spiest vienu īkšķi un tad otru. Atkārto pāris dienas – iesnas pāries ātrāk.
    • Pret muguras sāpēm. Sev vai tuviniekiem vari palīdzēt, ja regulāri pamasēsi pēdas iekšmalas garo iekšējo līniju.
    • Urīndzenošam efektam. Dažas reizes dienā paspaidi mazo pirkstiņu virs un pie naga. Tas veicinās toksīnu izvadi. Nevajag ar šo pārspīlēt, citādi būs jāskraida uz tualeti pārāk bieži. Ņem vērā – grūtnieces to nedrīkst darīt!

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē