• Vasaras rekords: Trešdien reģistrēti 18 jauni Covid-19 inficēšanās gadījumi

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    Ziņu aģentūra LETA
    6. augusts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Aizvadītajā diennaktī atklāti 18 jauni inficēšanās gadījumi ar Covid-19, kas ir lielākais saslimušo skaits kopš maija.

    Pēdējās diennakts laikā veikti 1829 Covid-19 testi un reģistrēti 18 jauni saslimšanas gadījumi. SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka divi saslimušie atbraukuši no ārvalstīm (Serbija un Īrija), deviņi saslimušie ir saistīti ar uzliesmojumu Murjāņu Sporta ģimnāzijā, ar septiņām personām uzsākta saziņa, lai precizētu papildus informāciju. 

    Vakar ziņojām, ka infekcija atklāta diviem ģimnāzijas audzēkņiem, līdz ar to kopējais saslimušo skaits iestādē jau ir 11.

    Covid-19 tests vēl jāveic 32 Murjāņu Sporta ģimnāzijas administrācijas darbiniekiem, kuri kontaktējušies ar 11 skolā saslimušajām personām, aģentūrai LETA stāstīja Murjāņu Sporta ģimnāzijas direktora pienākumu izpildītājs Sergejs Čevers.

    Viņš norādīja, ka izglītības iestāde ir pieteikusi laboratorijas izbraukumu, lai visiem pieteiktajiem cilvēkiem testu varētu veikt operatīvi.

    Covid-19 tests ir pozitīvs desmit riteņbraukšanas nodaļas jauniešiem un vienam viņu trenerim, kuri pēdējā mēneša laikā ir piedalījušies sacensībās Igaunijā, Lietuvā un Latvijā.

    Negatīvus testus patlaban ir saņēmuši divi audzēkņi un viens treneris. Patlaban visi saslimušie audzēkņi uzturas Murjāņu Sporta ģimnāzijā.

    Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) izglītības iestādei ir rekomendējis sazināties ar slimo audzēkņu vecākiem un vienoties par iespēju viņus pārvest uz dzīvesvietām, kur jānodrošina jauniešu atrašanās karantīnā un ģimenes ārstu uzraudzībā. Čevers stāstīja, ka jaunieši ir no dažādām Latvijas pilsētām, piemēram, Liepājas, Kuldīgas, Rīgas, Smiltenes un citām. 

    «Šorīt jauniešu pašsajūta ir laba, nedaudz paaugstināta ķermeņa temperatūra ir diviem no saslimušajiem. Skolas medicīniskais personāls ir atzīts par iepriekš saslimušo kontaktpersonām, tādēļ trīs skolas mediķi un direktora vietniece audzināšanas darbā atrodas pašizolācijā,» piebilda Čevers.

    Viņš prognozēja, ka pēc saslimušo skaita palielināšanās, papildināsies arī kontaktpersonu skaits, kam būs jāatrodas pašizolācijā.

    Murjāņu Sporta ģimnāzijas direktora pienākumu izpildītājs uzsvēra, ka organizējot treniņu nodarbības tika ievērotas Izglītības un zinātnes ministrijas izstrādātās rekomendācijas treniņu organizēšanai. Audzēkņu treniņu nodarbības organizētas tā, lai dažādas grupas nekontaktētos, arī ēdināšana organizēta dažādos laikos, lai izslēgtu kontaktēšanās iespējas.

    Latvijā kopumā veikti 207 909 izmeklējumi, apstiptināti kopumā 1275 saslimušie, kā arī konstatēti 32 nāves gadījumi.

    Slimnīcās šobrīd ārstējas seši pacienti, pēdējās diennakts stacionēto nav. Visiem pacientiem ir vidēji smaga slimības gaita, informē Nacionālais veselības dienests. No stacionāra līdz šim izrakstīts 191 cilvēks.

    Interaktīvo karti ar reģistrētajiem gadījumiem Latvijas novados var skatīt šeit.

    No Covid-19 Latvijā līdz šim atveseļojušies 1070 cilvēki, kuri, saņemot divus negatīvus analīžu rezultātus pēc Covid-19 simptomu pazušanas, izņemti no jaunā koronavīrusa pacientu reģistra.

    Kopš inficēto uzskaites sākuma visvairāk saslimušo reģistrēts vecuma grupā no 30 līdz 39 gadiem – 247. Otra inficētākā vecuma grupa ir no 40 līdz 49 gadiem – 229 saslimušie. No 50 līdz 59 gadus vecu iedzīvotāju vidū konstatēto Covid-19 pacientu skaits arī ir pārsniedzis divus simtus – 203. 188 inficētie ir vecuma grupā no 20 līdz 29 gadiem.

    Kopumā Latvijā pozitīvi ir 0,6% veikto Covid-19 testu.

    Vismazākais saslimušo skaits ir vecuma grupā līdz deviņiem gadiem – 25, tad seko nākamā vecuma grupa no 10 līdz 19 gadiem (62) un vecuma grupa virs 80 gadiem (69), taču tajā ir lielākais mirušo skaits – 15. Deviņi mirušie ir vecuma 70–79 gadi, septiņi – grupā 50–59 gadi un viens – vecuma grupā no 60 līdz 69 gadiem.

    Lielākoties ar Covid-19 slimo vīrieši.

    Covid-19 intensitāte Rīgā ir 100,9 inficētie uz 100 000 iedzīvotājiem jeb 638 cilvēki.

    Augstākā Covid-19 intensitāte pēc saslimušo konstatēšanas sociālās aprūpes centrā Mārsnēni — infekcija atklāta četriem pansionāta darbiniekiem un 17 iemītniekiem —  ir Priekuļu novadā, kur uz 100 000 iedzīvotāju reģistrēti 604,7 saslimušie jeb 46 personas. Otrajā vietā tagad ir nonācis Sējas novads, bet trešajā ir Kocēnu novads.

    Lielākais slimības uzplaiksnījums pirms tam notika marta beigās, kad saslimšanu ar Covid-19 atklāja 27 personām kristīgās draudzes Zilais krusts vīriešu patversmē Rīgā. Aprīļa vidū saslimšanu konstatēja vēl 22 šīs patversmes klientiem. Lielākais saslimušo skaits, kas konstatēts vienas diennakts laikā, bija 31. martā – 48 inficētie.

    Kā ziņots, 25. martā valsts apmaksātajām Covid-19 analīzēm tika pieskaitītas par maksu veiktās analīzes, līdz ar to veikti analīžu skaita pārrēķini, sākot ar 2. martu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē