• Kas notika ar vīru, kurš 217 reizes vakcinējās pret COVID-19? Atklājums pārsteidzis ārstus

    Veselība
    Estere Jansone
    7. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Towfiqu barbhuiya/Unsplash
    Kāds 62 gadus vecs kungs no Vācijas ļoti baidījies saslimt ar koronavīrusu COVID-19. Lai sevi pasargātu, viņš vakcinēšanos pacēlis ekstremālā līmenī. Viņš vakcinējās 217 reizes.

    Vīrietis no Vācijas pilsētas Magdeburgas divarpus gadu laikā ar viltu panācis, ka ārsti viņam injicē COVID-19 vakcīnas ik pēc četrām dienām. Viņš kopumā ir saņēmis 217 vakcīnu devas, kā arī viņš ir iemēģinājis astoņus dažādus vakcīnu veidus. Koronavīrusa sabiedētais vācietis vairākkārt vietējiem medijiem lepojies, ka nekad nav izjutis kādas blaknes pēc vakcīnas un allaž jūtas lieliski. Padzirdot šādas ziņas plašsaziņas līdzekļos, Frīdriha Alexandra Nirnbergas universitātes ārsti nolēmuši veikt pētījumu, lai  noskaidrotu, kā tik agresīva imūnsistēmas stimulēšana var ietekmēt cilvēka veselību.

    Ārsti salīdzināja daudzkārt vakcinētā kunga imūnās sistēmas atbildes reakcijas ar trīs reizes vakcinētu cilvēku datiem. Šajā pētījumā ārsti pieļāva, ka vakcinētajam kungam imūnās sistēmas rekcijām vajadzētu noritēt līdzīgi kā tiem ļaudīm, kas ilgstoši sirgst ar tādām infekcijas slimībām kā HIV un B hepatīts. Parasti infekciju slimniekiem imūnā sistēma tiek nepārtraukti stimulēta, tādēļ ar laiku tās atbildes reakcijas uz kādiem kairinājumiem, piemēram, vīrusiem, kļūst vājākas. Tomēr vācu kungam ir īpaši paveicies ar veselību, jo viņa imūnsistēma turējās kā klints.

    Ārsti ievēroja, ka vācu vīram ir sešas reizes augstāks T šūnu rādītājs nekā jebkuram citam pret COVID-19 vakcinētam cilvēkam. Šīs šūnas pasargā organismu no specifiska vīrusa. Savukārt atmiņas T šūnas, kas gādā, lai organisms ilgtermiņā atcerētos vīrusa patogēnus, vācu vīram bija gandrīz vienādā līmenī ar tiem, kas vakcinējušies trīs reizes. Vēl ārsti arī pamanīja, ka hipervakcinētais vīrietis nav ne reizi bijis inficēts ar COVID-19 vīrusu.   

    Kopumā speciālisti secinājuši, ka vācu vīram ekstensīvā vakcinēšanās tomēr nav nākusi par ļaunu. Taču, ļoti iespējams, ka vīrs vienkārši ir apveltīts ar unikālu veselību – universitātes speciālisti uzsver, ka veselam cilvēkam pilnīgi pietiek ar trīs COVID-19 vakcīnas dozām, lai pasargātu sevi no vīrusa.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē