Sivēna filejas cepetis ar krāsnī ceptu kartupeli mundierī un sautētiem kāpostiem

Latvijas virtuve
IEVAS Receptes
8. augusts

Drukāt

Saglabāt

Foto: Lauris Vīksne
Tradicionāls un sātīgs latviešu ēdiens no viesnīcas Villa Santa Hotel restorāna ēdienkartes.
Sarežģītība
Augsta
Personas
6-8
Izmaksas
Vidējas
Sagatavošanās
12st
Pagatavošana
1st 20m
Kopējais laiks
13st 20m
1 vērtējums
5/5

Iemarinē cūkas fileju. Diviem apelsīniem plāni nogriež mizu – tā, lai ir bez baltā mīkstuma, – un smalki sakapā. No visiem apelsīniem izspiež sulu, pievieno sakapāto apelsīna mizu, sojas mērci, plānās ripiņās sagrieztus ķiplokus, piparus, rozmarīnu un samaisa marinādi. No cūkas filejas notīra cīpslas un liek marinēties uz 3–12 stundām.

Izsautē kāpostus. Pārlej tos ar verdošu ūdeni un vāra, līdz mīksti, tad nospiež lieko šķidrumu. Pannā karamelizē cukuru (uz sausas pannas uzber cukuru, pievieno divus pilienus ūdens, un, nemaisot ar karoti, bet kratot pannu, lēnām vēro, kā cukurs karamelizējas). Pielej 100 ml verdoša ūdens (nekādā gadījumā aukstu!) un maisa, līdz iegūst vienmērīgu masu, tad pievieno sviestu un izkausē. Apcep šajā masā sagrieztus sīpolus, pieliek garšvielas, kāpostus un pasautē uz lēnas uguns vēl 5 minūtes.

Kārtīgi nomazgā kartupeļus un ietin divās folijas kārtās. Liek uz cepamplāts un uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos cep 60 minūtes.

Nelielā katliņā ielej saldo krējumu, liek uz nelielas uguns, pievieno sinepes un sojas mērci. Maisot vāra, līdz mērce kļūst mazliet biezāka. Ja gribas pikantāku, pielej vēl sojas mērci.

Uzkarsē pannu, no marinādes izņem cūkas fileju un papīra dvielī nosusina. Gaļu uz lielas uguns apcep no visām pusēm brūnu, tad noliek maliņā, lai padziest. Apceptajai cūkas filejai aptin apkārt bekonu visā garumā. Cepties var likt tad, kad viesi jau ieradušies – uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos cep 15 minūtes. Kad fileja gatava, tā jānoliek maliņā, lai mazliet atpūšas, tikmēr servē šķīvjus – uz katra lej mērci, liek augšpusē iegrieztu kartupeli mundierī, iegriezumā iespiež sviesta pikuci un sautētos kāpostus.  Tad sagriež šķēlēs cūkas fileju un pasniedz ciemiņiem.

Lasi citur

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs