Piknika kanēļkūka ar pekanriekstiem

Kūkas
Daina Lapiņa
22. novembris
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Foto: Andrejs Nikiforovs
Kanēļkūka gardām brīvdienu brokastīm vai launagam.
Sarežģītība
Vidēja
Izmaksas
Vidējas
Sagatavošanās
30m
Pagatavošana
50m
Kopējais laiks
1st 20m
  • Sviestu ar brūno cukuru saputo, pa vienai pieputo klāt olas.
  • Sajauc abu veidu miltus un cepamo pulveri, pamīšus ar apelsīnu sulu pa daļām iemaisa putojumā.
  • Pievieno arī lielāko daļu riekstu, nedaudz atliekot kūkas pārbēršanai.
  • Mīklu lej ietaukotā un ar miltiem izkaisītā apaļā 20 cm veidnē ar caurumu vidū. Ja tāda nav, caurumu var radīt, veidnes vidū novietojot glāzi vai kādu citu apaļu trauku ar nelielu diametru.
  • Tad veidni pilda ar mīklu.
  • Kūku cep krāsnī 180 grādu temperatūrā 45–50 minūtes.
  • Gatavību pārbauda, kūkā iedurot koka irbulīti. Ja, izvilkts ārā, tas ir tīrs, kūka gatava.
  • Brīdi padzesē veidnē, tad no tās izgāž un atdzesē.
  • Pagatavo glazūru, pūdercukuram pievienojot pavisam nedaudz piena, lai izveidojas pārlaistāmas konsistences maisījums.
  • To ar karoti pārtecina kūkai, pārber atliktos riekstus un noliek apžūt.
  • Sagriež gabalos.

Lasi citur

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs