• Piknika kanēļkūka ar pekanriekstiem

    Kūkas
    Daina Lapiņa
    22. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Andrejs Nikiforovs
    Kanēļkūka gardām brīvdienu brokastīm vai launagam.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    30m
    Pagatavošana
    50m
    Kopējais laiks
    1st 20m
    • Sviestu ar brūno cukuru saputo, pa vienai pieputo klāt olas.
    • Sajauc abu veidu miltus un cepamo pulveri, pamīšus ar apelsīnu sulu pa daļām iemaisa putojumā.
    • Pievieno arī lielāko daļu riekstu, nedaudz atliekot kūkas pārbēršanai.
    • Mīklu lej ietaukotā un ar miltiem izkaisītā apaļā 20 cm veidnē ar caurumu vidū. Ja tāda nav, caurumu var radīt, veidnes vidū novietojot glāzi vai kādu citu apaļu trauku ar nelielu diametru.
    • Tad veidni pilda ar mīklu.
    • Kūku cep krāsnī 180 grādu temperatūrā 45–50 minūtes.
    • Gatavību pārbauda, kūkā iedurot koka irbulīti. Ja, izvilkts ārā, tas ir tīrs, kūka gatava.
    • Brīdi padzesē veidnē, tad no tās izgāž un atdzesē.
    • Pagatavo glazūru, pūdercukuram pievienojot pavisam nedaudz piena, lai izveidojas pārlaistāmas konsistences maisījums.
    • To ar karoti pārtecina kūkai, pārber atliktos riekstus un noliek apžūt.
    • Sagriež gabalos.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē