5 idejas, kā ikdienas ēdienkartē iekļaut riekstus

Veselīgs uzturs
4. maijs
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Foto: Shutterstock
Rieksti ir vērtīgi un tos ēdienkartē iesaka iekļaut vai visi uztura speciālisti un dietologi (protams, ja vien nav alerģija pret tiem!). Taču ne visiem kārojas tos grauzt tāpat vien, un ja citu ideju to izmantojumam arī nenāk prātā, rieksti tā arī paliek kā veselīgs produkts veikala plauktā.

Ieteikumi, kā ikdienā biežāk iekļaut uzturā šos tik vērtīgos produktus:

  1. Kraukšķīga piedeva
    Viens no veidiem, kā vērtīgi izmantot riekstus ikdienas maltītēs – pievienojot tos salātiem, pamatēdieniem. Ja priekšroku dod salātiem, tad riekstus vai sēklas iepriekš apgrauzdē uz karstas pannas bez taukvielām. Tie kļūs aromātiskāki, kraukšķīgāki un arī garša būs izteiksmīgāka.
  2. Riekstu smēriņi
    Ja esi liels kārumnieks un labprāt grauzdētu maizīti vai brokastu putru baudi ar riekstu krēmu, pamēģini to pagatavot pats! Mandeļu krēms būs izcils! Arī lazdu riekstus samaļot ar kakao, iegūsi pašgatavotu šokolādes krēmu, kas būs tik gards, ka varēs ēst karotēm vien.

    Riekstu sviestiem nav ierobežojumu, tos vari gatavot no dažādu veidu riekstiem vai viena, pievieno saldinātāju vai iztikt bez tā. Galvenais priekšnoteikums – riekstus vispirms apgrauzdē un atdzesē, tad tie būs aromātiskāki un garšā pateicīgāki.
  3. Riekstu pieni
    Augu pieni šobrīd ir ļoti aktuāla tendence, tāpēc ir vērts to pagatavot arī pašam savā virtuvē. Protams, tas prasīs lielu riekstu patēriņu, toties zināsi, kas ir produkta sastāvā un varēsi to pagatavot tieši pa prātam savām garšu kārpiņām.
  4. Labie našķi
    Ja mēs, pieaugušie, vēl kaut kā spējam ar sevi vienoties par vērtīgo produktu biežāku iekļaušanu ēdienkartē, tad ar jaunāko paaudzi ir grūtāk. Tāpēc bieži jāizdomā, kā kaut ko vērtīgu pagatavot bērniem pa prātam, un te var izmantot gudro taktiku ar dažādām veselīgajām končām.

    Smalki sagriez vai blenderī sasmalcini dažādus riekstus un žāvētus augļus, piemēram, aprikozes, plūmes, lazdu riekstus un valriekstus, savel no masas nelielas bumbiņas un pēc tam apviļā izkausētā tumšajā šokolādē. Ticiet, šādus našķus bērni novērtēs vairāk par sauju riekstu! Tāpat no riekstiem, sēklām un žāvētiem augļiem vari gatavot batoniņus, granolas, musli, cepumus un citus kārumus.
  5. Konditorejas vērtība
    Kraukšķīgas pekanriekstu maizītes, kokosriekstu cepumi, mandeļu kūka vai braunijs ar valriekstiem – tik daudz variāciju, kā riekstus iekļaut dažādu kārumu pagatavošanā. Nebaidies arī eksperimentēt, bieži vien tieši tā rodas vislabākās idejas!

Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+