• Ramonas Petravičas spīdīgo pīrādziņu knifiņš – uzzini, kā deputāte to dara!

    Uzkodas un salāti
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    22. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ramonas Petravičas pīrādziņi.
    Foto: Izdevniecības arhīva foto (no privātā arhīva)
    Ramonas Petravičas pīrādziņi.
    Saeimas deputāte Ramona Petraviča pērn žurnālam Privātā dzīve pastāstīja, ka pīrādziņus Ziemassvētkos cep pēc vecmāmiņas receptes un atklāja arī savu knifiņu, kā tos padarīt spīdīgus kā nolakotus!

    Ziemassvētku galds nav iedomājams bez pašas ceptiem pīrādziņiem, atzīst politiķe. Recepti viņa mantojusi no vecmammas un mammas, bet mīklu vienmēr gatavo, kā saka, uz aci, neizmantojot svarus.

    Uzsildu pienu, izkausēju sviestu treknumam, pievienoju sauso raugu, mazliet cukura un miltus. Sāli nelieku. Arī olu mīklai nelieku. Mīklu mīcot, mēdzu pieliet nedaudz eļļas, lai tā neliptu pie rokām un bļodas malām. Kad mīkla gatava, ieslēdzu cepeškrāsni uz 40 grādiem un bļodu nolieku uz atvērtas cepeškrāsns durvīm, lai ātrāk rūgst. Stundas laikā man bļoda ir pilna. Tad mīklu atspiežu, atstāju, lai vēlreiz uzrūgst. Pēc tam jau var sākt taisīt pīrādziņus. Pildījumam gaļu lieku pavisam maz, vairāk liesumiņa, mazāk – speķīša. Klāt lieku arī sīki sakapātu sīpolu un piparus. 

    Pīrādziņus taisu maziņus. Protams, tas ir daudz grūtāks darbs, taču tieši tādi ir garšīgākie! Gatavos pīrādziņus lieku uz pannas un apsmērēju ar olu.

    Tad lieku krāsnī un cepu gatavus. Man ir teikts, ka tā varbūt nav pareizi, bet, kad pīrādziņi tikko izvilkti no krāsns, tos ar olu apsmērēju vēlreiz. Man patīk, ka šādi veidojas spīdums, pīrādziņi izskatās kā nolakoti!

    Vēl pīrādziņu receptes:

     























     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē