• Rupjmaizes kūka

    Kūkas
    Daina Lapiņa
    19. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Rupjmaizes kūka
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Rupjmaizes kūka
    Recepte, kas noteikti jāizmēģina veselīgu saldumu cienītājiem. Ļoti viegli pagatavojama, eleganta kūka, kas turklāt ir gandrīz bezgrēcīga – rudzu rīvmaize, krēmīgais ķirbis, apelsīna svaigumiņš, riekstu kraukšķis – ideāls garšu un tekstūru kokteilis.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    Kopējais laiks
    1st
    • Olām atdala baltumu, dzeltenumus ar cukuru saputo, iemaisa rudzu rīvmaizi, kas sajaukts ar cepamo pulveri, kanēli un maltu ingveru.
    • Uzmanīgi maisot, iecilā saputotus olu baltumus.
    • Masu sadala divās 20 cm lielās kūku veidnēs, kurām dibenā ieklāts cepampapīrs. Veidnes liek krāsnī, 180 grādu temperatūrā cep 15–20 minūtes.
    • Mīklu var izcept arī vienā veidnē – tad cep ilgāku laiku un pēc tam horizontāli pārgriež uz pusēm.
    • Gatavību pārbauda, iedurot biskvītā irbulīti. Ja tas, ārā izvilkts, ir tīrs, biskvīts gatavs. Atdzesē un no veidnes izņem.
    •  
    • Pildījumam krēmsieru sajauc ar ķirbju biezeni, krējumu, rīvētu apelsīna miziņu, iebiezināto pienu un pusapelsīna sulā uzbriedinātu un sildot izšķīdinātu želatīnu, visu labi saputo.
    • Vienu ceptā rudzu maizes biskvīta plāksni pārklāj ar ievārījumu, virsū biezā kārtā klāj saputoto krēmu, nedaudz atstājot virsiņai, pārliek ar otru biskvīta plāksni, ko pārsmērē ar atlikto krēmu.
    • Pārbārsta ar pralinē, ko pagatavo, drumstalās sablendējot karamelizētus riekstus. Kūku uz pāris stundām liek ledusskapī.

     

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē