Aukstā jogurta zupa

Latvijas virtuve
25. marts
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Aukstā jogurta zupa recepte
Šī ir tā aukstā jogurta zupa, kura noteikti ir jāpamēģina. Šajā receptē ne tikai vari izlasīt kā pagatavot zupu ar eksotiskiem pašmāju dārzā atrodamiem garšaugiem, bet arī kā pagatavot jogurtu mājās.
Sarežģītība
Zema
Izmaksas
Lēti

 

Ieraudzē jogurtu

Zupas gatavošana

  1. Māla bļodā ielej nepieciešamo jogurta daudzumu. Protams, var izmantot arī pirkto jogurtu.
  2. Nomizo svaigu gurķi un sarīvē. Pievieno jogurtam.
  3. Sīki sagriež marinētu gurķi, kabačus un patisonus, ber bļodā ar jogurtu. Pikantumam pielej arī nedaudz gurķu marinādes. 
  4. Sīki sagriež visus zaļumus, ber bļodā un tās saturu labi samaisa. 
  5. Uz pannas viegli apgrauzdē lazdu riekstus. Atdzesē, noberž miziņas, ber smalcinātājā, samaļ un ber bļodā ar jogurtu, dārzeņiem un zaļumiem. 
  6. Kafijas dzirnaviņās samaļ linsēklas un pievieno zupai. Pagaršo un, ja nepieciešams, pieber sāli.
  7. Visas sastāvdaļas labi samaisa un ļauj, lai zupa vismaz pusstundu ievelkas.
  8. Pa to laiku nomizo kartupeļus. Pārgriež uz pusēm un ber katlā ar verdošu ūdeni.
  9. Garšai pieliek kaltētus diļļu ziedus, pāris mazu sīpoliņu un pieber šķipsniņu sāls. Vāra mīkstus un nokāš. 
  10. Jogurta auksto zupu pārkaisa ar sīki sakapātām dillēm un pasniedz ar karstiem vārītiem kartupeļiem. 

Lasi citur

 

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs