• Šobrīd

    weather img

    Rīga +19°C

    Vidusjūras diēta kapsulās
    Cardioace logo

    Aukstā jogurta zupa

    Latvijas virtuve
    Ievas Virtuve
    14. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Aukstā jogurta zupa
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Aukstā jogurta zupa
    Garšīga un neparasta aukstā zupa, kas šosezon noteikti jāizmēģina! Jogurta zupa gurķiem, kabacīšiem, grauzdētiem lazdu riekstiem un veselu kalnu zaļumu. Šajā receptē ne tikai vari izlasīt kā pagatavot pašu zupu, bet arī kā pašiem pagatavot jogurtu mājās!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti

    Ieraudzē jogurtu

    Zupas gatavošana

    1. Māla bļodā ielej nepieciešamo jogurta daudzumu. Protams, var izmantot arī pirkto jogurtu.
    2. Nomizo svaigu gurķi un sarīvē. Pievieno jogurtam.
    3. Sīki sagriež marinētu gurķi, kabačus un patisonus, ber bļodā ar jogurtu. Pikantumam pielej arī nedaudz gurķu marinādes. 
    4. Sīki sagriež visus zaļumus, ber bļodā un tās saturu labi samaisa. 
    5. Uz pannas viegli apgrauzdē lazdu riekstus. Atdzesē, noberž miziņas, ber smalcinātājā, samaļ un ber bļodā ar jogurtu, dārzeņiem un zaļumiem. 
    6. Kafijas dzirnaviņās samaļ linsēklas un pievieno zupai. Pagaršo un, ja nepieciešams, pieber sāli.
    7. Visas sastāvdaļas labi samaisa un ļauj, lai zupa vismaz pusstundu ievelkas.
    8. Pa to laiku nomizo kartupeļus. Pārgriež uz pusēm un ber katlā ar verdošu ūdeni.
    9. Garšai pieliek kaltētus diļļu ziedus, pāris mazu sīpoliņu un pieber šķipsniņu sāls. Vāra mīkstus un nokāš. 
    10. Jogurta auksto zupu pārkaisa ar sīki sakapātām dillēm un pasniedz ar karstiem vārītiem kartupeļiem. 

     

     

    Veselība - Parūpējies par savu sirdi!

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    AutoBild.lv

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+