Sātīgās poļu klimpiņas siera mērcē

Pasaules virtuve
IEVAS Receptes
IEVAS Receptes
27. janvāris
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Sātīgās poļu klimpiņa siera mērcē
Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
Sātīgās poļu klimpiņa siera mērcē
Karstas un gaisīgas klimpiņas krēmīgā siera mērcē – šis vienkāršais latviešu ēdiens parastas vakariņas pārvērtīs svētkos!
Sarežģītība
Vidēja
Personas
2
Izmaksas
Vidējas
Sagatavošanās
15m
Pagatavošana
50m
Kopējais laiks
1st 5m
1 vērtējums
5/5
  • Vēl karstus novārītos kartupeļus izberž caur sietu vai rīvi bļodā.
  • Kad masa atdzisusi, pievieno olu, sāli, 250 gramu miltu un mīca.
  • Pārkaisa ar atlikušajiem miltiem un atkal mīca. Mīklai nav jābūt pārāk biezai.
  • Pēc tam veido divas 2–3 centimetrus biezas pankūkas, tās sagriež sloksnēs.
  • Veltnē iegarenās cilindriskās klimpās, apviļā miltos.
  • Sagriež pa diagonāli aptuveni 2 centimetru platos gabaliņos, saplacina un 3–4 minūtes vāra sālītā ūdenī ar nelielu eļļas piedevu. Ņem ārā, kad klimpiņas uzpeld virspusē.
  • Katlā vai nelielā kastrolī liek sieru, pievieno krējumu, pienu, muskatriekstu, rūpīgi sajauc.
  • To visu karsē ūdens peldē, maisot līdz brīdim, kad izveidojas mērce.
  • Ar mērci aplej klimpiņas, apkaisa ar dillēm vai timiānu, pievieno rupji maltus piparus.

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+