• Sātīgās poļu klimpiņas siera mērcē

    Pasaules virtuve
    IEVAS Receptes
    IEVAS Receptes
    27. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Sātīgās poļu klimpiņa siera mērcē
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Sātīgās poļu klimpiņa siera mērcē
    Karstas un gaisīgas klimpiņas krēmīgā siera mērcē – šis vienkāršais latviešu ēdiens parastas vakariņas pārvērtīs svētkos!
    Sarežģītība
    Vidēja
    Personas
    2
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    15m
    Pagatavošana
    50m
    Kopējais laiks
    1st 5m
    1 vērtējums
    5/5
    • Vēl karstus novārītos kartupeļus izberž caur sietu vai rīvi bļodā.
    • Kad masa atdzisusi, pievieno olu, sāli, 250 gramu miltu un mīca.
    • Pārkaisa ar atlikušajiem miltiem un atkal mīca. Mīklai nav jābūt pārāk biezai.
    • Pēc tam veido divas 2–3 centimetrus biezas pankūkas, tās sagriež sloksnēs.
    • Veltnē iegarenās cilindriskās klimpās, apviļā miltos.
    • Sagriež pa diagonāli aptuveni 2 centimetru platos gabaliņos, saplacina un 3–4 minūtes vāra sālītā ūdenī ar nelielu eļļas piedevu. Ņem ārā, kad klimpiņas uzpeld virspusē.
    • Katlā vai nelielā kastrolī liek sieru, pievieno krējumu, pienu, muskatriekstu, rūpīgi sajauc.
    • To visu karsē ūdens peldē, maisot līdz brīdim, kad izveidojas mērce.
    • Ar mērci aplej klimpiņas, apkaisa ar dillēm vai timiānu, pievieno rupji maltus piparus.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē