Sātīgās poļu klimpiņas siera mērcē

Pasaules virtuve
Daina Lapiņa
IEVAS Receptes
IEVAS Receptes
18. aprīlis, 2019
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Foto: Andrejs Nikiforovs
Īstās Latvijas saimnieces Vandas Baulinas poļu klimpiņas siera mērcē.
Sarežģītība
Vidēja
Personas
2
Izmaksas
Vidējas
Sagatavošanās
15m
Pagatavošana
50m
Kopējais laiks
1st 5m
  • Vēl karstus novārītos kartupeļus izberž caur sietu vai rīvi bļodā.
  • Kad masa atdzisusi, pievieno olu, sāli, 250 gramu miltu un mīca.
  • Pārkaisa ar atlikušajiem miltiem un atkal mīca. Mīklai nav jābūt pārāk biezai.
  • Pēc tam veido divas 2–3 centimetrus biezas pankūkas, tās sagriež sloksnēs.
  • Veltnē iegarenās cilindriskās klimpās, apviļā miltos.
  • Sagriež pa diagonāli aptuveni 2 centimetru platos gabaliņos, saplacina un 3–4 minūtes vāra sālītā ūdenī ar nelielu eļļas piedevu. Ņem ārā, kad klimpiņas uzpeld virspusē.
  • Katlā vai nelielā kastrolī liek sieru, pievieno krējumu, pienu, muskatriekstu, rūpīgi sajauc.
  • To visu karsē ūdens peldē, maisot līdz brīdim, kad izveidojas mērce.
  • Ar mērci aplej klimpiņas, apkaisa ar dillēm vai timiānu, pievieno rupji maltus piparus.

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

Lasi citur

 

 

Privātā Dzīve

Vairāk

Receptes

Vairāk

Veselība

Vairāk

Ieva

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+