Pīlādžu vīna gudrības

IEVAS Receptes
IEVAS Receptes
22. maijs, 2018
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Pīlādžu vīns recepte
Pīlādžu vīns recepte
Onkologs Vilnis Sosārs vīnu dara savā mājvietā Rīgas centrā. Viens no vīniem, kas balonos rūgst uz viņa dzīvokļa skapjaugšām, ir šis – košais un dzīvespriecīgais pīlādžu vīns.
Sarežģītība
Augsta
Izmaksas
Vidējas
3 vērtējumi
5/5

Recepte 15–25 l balonam:

Pīlādžogām vēlams būt lielām, sulīgām un ļoti gatavām – tas ir svarīgākais priekšnoteikums, lai izdotos labs vīns. Tāpēc pīlādžus vīnam vislabāk lasīt mitrās vietās, ūdeņu tuvumā.

 

Padomi:

  • Draugiem un paziņām izsludiniet, ka taisīsiet mājas vīnu. Iespējams, daudziem no viņiem ir dārzi, kuros paliek neizmantoti āboli un nenolasīti ogu krūmi. Mājas vīns ir lielisks veids, kā realizēt lielus ogu daudzumus.
  • Svarīgākais, kas jāievēro, ir tīrība, pacietība un kvalitatīvs izejmateriāls, proti, labas un gatavas ogas.
  • Vīns mīl lielus tilpumus – lai rūgšanas procesi noritētu labāk, iesaka izmantot vismaz 15 vai 25 litru balonus, ne mazākus.
  • Gatavojot vīnu dzīvoklī, jārēķinās ar divām lietām: pirmkārt, jāatrod vieta, kur stāvēs spaiņi un baloni. Otrkārt, vaļējās rūgšanas posmā mājās nedaudz odīs pēc brūža un gaisā griezīsies augļu mušiņu bari… Labā ziņa – kolīdz vīnu sapilda balonos, vairs nav ne smaku, ne mušiņu!
  • Ja vīns aiziet etiķī, to var mazliet pietaupīt, salejot pudelēs – augļu etiķis ir izcils, lai sagatavotu cepšanai gaļu. Sanāk brīnišķīgi gan cepeši, gan šašliki!

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

Lasi citur

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+