• Pīlādžu vīna gudrības

    Mājas vīns
    IEVAS Receptes
    IEVAS Receptes
    22. maijs, 2018
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Pīlādžu vīns recepte
    Pīlādžu vīns recepte
    Onkologs Vilnis Sosārs vīnu dara savā mājvietā Rīgas centrā. Viens no vīniem, kas balonos rūgst uz viņa dzīvokļa skapjaugšām, ir šis – košais un dzīvespriecīgais pīlādžu vīns.
    Sarežģītība
    Augsta
    Izmaksas
    Vidējas
    4 vērtējumi
    5/5

    Recepte 15–25 l balonam:

    Pīlādžogām vēlams būt lielām, sulīgām un ļoti gatavām – tas ir svarīgākais priekšnoteikums, lai izdotos labs vīns. Tāpēc pīlādžus vīnam vislabāk lasīt mitrās vietās, ūdeņu tuvumā.

     

    Padomi:

    • Draugiem un paziņām izsludiniet, ka taisīsiet mājas vīnu. Iespējams, daudziem no viņiem ir dārzi, kuros paliek neizmantoti āboli un nenolasīti ogu krūmi. Mājas vīns ir lielisks veids, kā realizēt lielus ogu daudzumus.
    • Svarīgākais, kas jāievēro, ir tīrība, pacietība un kvalitatīvs izejmateriāls, proti, labas un gatavas ogas.
    • Vīns mīl lielus tilpumus – lai rūgšanas procesi noritētu labāk, iesaka izmantot vismaz 15 vai 25 litru balonus, ne mazākus.
    • Gatavojot vīnu dzīvoklī, jārēķinās ar divām lietām: pirmkārt, jāatrod vieta, kur stāvēs spaiņi un baloni. Otrkārt, vaļējās rūgšanas posmā mājās nedaudz odīs pēc brūža un gaisā griezīsies augļu mušiņu bari… Labā ziņa – kolīdz vīnu sapilda balonos, vairs nav ne smaku, ne mušiņu!
    • Ja vīns aiziet etiķī, to var mazliet pietaupīt, salejot pudelēs – augļu etiķis ir izcils, lai sagatavotu cepšanai gaļu. Sanāk brīnišķīgi gan cepeši, gan šašliki!

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē