• Šobrīd

    weather img

    Rīga -1°C Daļēji apmācies, A/DA vējš, 2.06 m/s

    IZPROT TAVAS SĀPES

    Pupiņu zupa ar žāvētām ribiņām

    Zupas
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    24. novembris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Pupiņu zupa ar žāvētām ribiņām
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Pupiņu zupa ar žāvētām ribiņām
    Zupa, ko nevar nemīlēt! Šīs zupas pagatavošana ir ļoti vienkārša, bet prasa laiku – toties māja smaržos tā, ka vēderi kurkstēs visiem!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    • Pupiņas pārlej ar aukstu ūdeni, atstāj izmirkt un uzbriest līdz nākamajai dienai.
    • Žāvētās ribiņas katlā pārlej ar 5 glāzēm auksta ūdens, uzvāra, noputo un lēni vāra aptuveni 1–1 1/2 stundas.
    • Sviestā apcep sasmalcinātu sīpolu un sagrieztu burkānu, liek pie ribiņām.
    • Mērcētajām pupiņām nolej ūdeni, arī tās liek katlā pie ribiņām kopā ar grūbām vai putraimiem.
    • Katlā liek arī timiāna zariņus un laurlapas.
    • Zupu uz mazas uguns lēni vāra, līdz ribiņu gaļa un pupiņas ir mīkstas, aptuveni 1 stundu.
    • Ja zupa liekas pārāk bieza, to papildina ar  uzvārītu ūdeni.
    • Tad zupai pievieno  mazos gabaliņos sagrieztus kartupeļus, sāli un piparus, vāra vēl 15–20 minūtes, līdz gaļa vairs neturas pie ribiņām.
    • Gatavu zupu lej šķīvjos vai bļodiņās, atdala ribiņas, gabaliņos sadalītu ribiņu gaļu liek zupā.

     

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    Auto

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+