• Latvijā veiksmīgākā spēļu straumētāja Dana Dima: Esmu piemērs tam, ka iespējams ir viss

    Intervijas
    Ieva Smilga
    Ieva Smilga
    31. janvāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Dana Dima
    Foto: Andrejs Nikiforovs
    Dana Dima
    Dana ir Latvijā veiksmīgākā spēļu straumētāja, un viņas kibervārdu «DanucD» zina spēlētāji visā pasaulē.

    – Ko tu ieteiktu jaunajiem videospēļu spēlētājiem?
    – Jauniešiem šķiet, ka viss notiek ļoti ātri, – uztaisīšu pāris video, un mani pamanīs. Tie ir maldi – kā jebkurā citā, arī šajā industrijā, ja gribi būt labākais, ir jāaizmirst par draugiem un tusiņiem. Gandrīz 24 stundas diennaktī ir jādomā, ko vēl vari izdarīt, lai būtu labāks. Ir jāpavada ļoti daudz stundu, spēlējot treniņu režīmā, lai sevi labi parādītu online spēlēs.

    Tas ir prasīgs darbs, kura laikā tev jāatmet viss cits. Un es to izdarīju.

    Atmetu draugus, ballītes, pasākumus. Piektdienu vakaros nevis gāju uz Vecrīgu, bet spēlēju videospēles. Lasīju, skatījos, kā citi spēlē, un mācījos no viņiem. 

    Pie mums nav tādas geimeru vai strīmeru skolas – viss jāapgūst pašam. Ir nemitīga skriešana pēc informācijas, kamēr saproti, kas šajā brīdī aktuāls un kā vari izsisties. Videospēļu spēlēšana var izskatīties viegla, bet arī futbols no malas izskatās viegls. Patiesībā mēs nezinām, cik daudz smagu treniņu vajadzēja, lai futbolists sasniegtu augstu līmeni. Tāpat ar geimeriem. Ja vienkārši nostrīmosi savu spēli, izslēgsi datoru un iesi gulēt vai ballēties, visticamāk, neko nesasniegsi. 

    Man nav instrukcijas, ko iedot jaunajiem spēlētājiem, lai viņi kļūtu veiksmīgi. Ir jāatrod savs spēles stils un jāpilnveido līdz perfekcijai. Ir jākļūdās un jāmācās no savām kļūdām. Man vajadzēja kādas 1000 stundas, lai sāktu just, ka kļūstu labāka. Tagad jau esmu pavadījusi vairākus desmitus tūkstošu stundu spēlējot, un salīdzinājumā ar citiem strīmeriem tas ir maz. Ir ļoti daudz labu strīmeru, kas neliek tik lielu akcentu uz citām platformām, piemēram, Instagram vai YouTube, kā es, bet esmu sapratusi – lai tevi pamanītu un atcerētos, ir jābūt aktīvam visur. 

    Jebkuram jaunietim varu teikt – atrodi to, kas tev patīk, meties tajā iekšā par visiem simts procentiem un turies pie saviem sapņiem! Esmu piemērs tam, ka iespējams ir viss, – kad sāku, man nebija nekā. Galvenais ir neatlaidība, smags darbs un disciplīna.

    Visu interviju lasi Santa+ vai žurnāla SANTA jaunākajā numurā!

    • Lotte Tisenkopfa-Iltnere ir Latvijas dabīgās kosmētikas impērijas radītāja, zīmola Madara Cosmetics līdzīpašniece. Intervijā viņa stāsta par jūtīgām tēmām, atklājot smalku dvēseles diedziņu.
    • Attiecību tēmā par pārprastām jūtām: ne vienmēr tas, ko saucam par mīlestību, ir mīlestība.
    • PR speciālista un rakstnieka Jurģa Liepnieka grāmata Mans nabaga pirāts ir visvairāk pirktā un apspriestā grāmata pērn. Tēma – mīlestība, draudzība, atriebība. Intervijā žurnālam SANTA Jurģis atklāj, kā viņam pašam ar to visu klājas.
    • Un viņi iemīlējās... Eksperiments ar 36 jautājumiem, pēc kuru izrunāšanas pāris viens otrā iemīloties.
    • Viņa pelna miljonus: intervija ar Latvijā veiksmīgāko spēļu straumētāju Danu Dimu.
    • Leģenda par prinčiem, kas atteikušies no troņa sievietes dēļ.
    • Padomi, kur un kā ieraudzīt romantisko ziemeļblāzmu.
    Santa nr02/2023

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē