• 13 maģiska spēka augi – kā atrast savu īsto brīnumzālīti?

    Netradicionālā medicīna
    Kaija Zemberga
    28. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Katrai zālītei ir savs bioēteriskā lauka starojums, un katra tēja spēj iedarboties ar maģisku spēku un enerģiju, ja vien cilvēks izvēlas īsto.

    Dadzis ar milzu neatlaidību ieķeras brunčos, lai to ierauga. Kliņģerītes oranžā zieda mirdzums piesien aci jau iztālēm, un roka pati stiepjas noplūkt to tējai. Bet ugunspuķes ziedu piramīdas paceļas krāsmatās, apliecinot, ka kritiskā brīdī augs dos spēku un dziedinošu enerģiju. Kā ieraudzīt sev vajadzīgo?

    Katram savs Dieva dārzs

    «Katrai zālītei ir savs bioritms, bioenerģija, iedarbība, un katrs augs ārstē cilvēku individuāli, jo arī mums katram ir sava aura, savs biolauka starojums un krāsas auras vainagā,» stāsta dziedniece un diagnostiķe Dzintra Žīgure.

    «Tāpēc visi cilvēki nevar izmantot vienu un to pašu drogu slimības ārstēšanai. Es bieži vien cilvēka auras vainagā pētu, ko izstaro saslimušo šūnu lauki, kādā veidā un kāpēc tās ir cietušas, un saslimušās šūnas atmiņas datu bāzē meklēju informāciju par veselo šūnu. Tādā veidā es uzzinu, kas slimajai šūnai ir vajadzīgs, lai tā kļūtu vesela.

    Skatos arī, kā slimā šūna reaģē uz auga bioenerģiju, kas atbilst cilvēka auras krāsai un starojumam. Piemēram, man ļoti palīdz virši, jo ap mani staro violetā, zilganā un rozā krāsa. Šādos toņos ir arī viršu ziedi. Rozā viršu tēja palīdz urīnceļu iekaisuma ārstēšanai, bet zilganās krāsas virši dziedina elpceļus, bronhus, plaušas.

    Zilo viršu dziedinošais spēks nonāk dziļi bronhu un plaušu ceļos, attīra mikrofloru, gļotas, izvada krēpas, ļaujot vieglāk elpot. Savukārt rozā virši saskalda nierēs akmentiņus, ārstē cistītu, cīnās pret piena sēnīti, attīra zarnu traktu. Šī droga jālieto tiem, kam ir iekšējā sepse un abscesi.

    Katrai zālītei ir savs bioēteriskā lauka starojums, un katra tēja spēj iedarboties ar maģisku spēku un enerģiju, ja vien cilvēks izvēlas īsto. Diemžēl daudzi aptiekā izvēlas tējas, kas safasētas paciņās aknām, nierēm, plaušām, nepadomājot, ka, iespējams, viņu enerģijas laukam tās neder.

    Vasarā daudziem dārzā aug vērtīgi ārstniecības augi, un vajag tos salasīt un izžāvēt tējai. Augi spīd pretī, uzrunā ar savu gaismu, vēlas piesaistīt cilvēku, tāpēc nevajadzētu paiet garām šim skaistumam, kas var palīdzēt dziedināties un ārstēties.

    Augi jāvāc, kad nokritusi rasa – laikā no pulksten 11 līdz 14 –, jo šajā periodā tie enerģētiski un ēteriski ir visspēcīgākie. Pēc pulksten 14 karstuma un saules ultravioleto staru iedarbībā augi vīst un zaudē enerģētisko vērtību. Tos nedrīkst griezt ar šķērēm, cirpt ar dzirklēm, augi jāplūc un jāsasmalcina ar rokām, lai drogā nokļūst lasītāja bioenerģētiskais starojums.

    Ja cilvēks pats sev vāc augus ar rokām, zālīšu iedarbība ārstniecības procesā ir spēcīgāka, un slimība ātrāk atkāpjas.

    Strādājot ar tējām, rokām ir jābūt tīrām. Tās pirms augu vākšanas ir jānomazgā vai jāuzvelk cimdi. Pašus augus nemazgā, vairākos ūdeņos mazgā un ar nazi notīra tikai augu saknes. Pati daba tos rīta rasā ir nomazgājusi. Augus nedrīkst žāvēt slēgtā telpā, tā ir jāvēdina, jo caurvējš nodrošina gaisa apmaiņu.

    Lai piekļūtu gaiss, izžāvētās zālītes jāglabā papīra vai auduma maisā. Ja tās ievieto burkā, vāciņā ir jāizurbj caurumi. Augiem nedrīkst piekļūt mitrums, jo tad tie zaudē ēteriskās, maģiskās un dziednieciskās īpašības.

    Kā noteikt, kura tēja mums der, bet kuras iedarbība nebūs pietiekama slimības ārstēšanai? Mums katram rokā ir biolauka pulss, kas atrodas plaukstas vidū, ielokā no īkšķa uz leju. Ja nezinām savas auras krāsu paleti, lai atbilstoši tai izvēlētos tējiņas un iedarbība būtu spēcīgāka, ņemam dažus tējas ziediņus, uzliekam uz biopulsa un paturam.

    Ja augs ir derīgs, plaukstā sajūt siltumu. Tas ir apstiprinājums tam, ka zālīte der un to drīkst lietot slimības ārstēšanā. Augus var pārbaudīt arī ar svārstiņa palīdzību. Daudzi lūdz, lai es nosaku viņu auras krāsas un pastāstu, kādu krāsu paleti no maģiskās augu pasaules vēlams lietot.

    Cilvēka un augu pasaules kopējais bioenerģijas starojums alķīmijas procesā slimības ārstēšanā dod pārsteidzošu rezultātu.

    Atgādināšu, ka tējas ir jāaplej ar uzvārītu, divas minūtes atdzesētu ūdeni. Tad krūze jānoslēdz ar vāciņu un jānotur 15 minūtes, lai ievelkas. Visas šīs maģiskās zāļu tējas dzer bez cukura un medus. Augus nedrīkst vārīt vai apliet ar verdošu ūdeni, lai tie neapdeg un nezaudē ēteriskās vielas.

    Dieva, augu un cilvēka valstība ir cieši saistīta, tāpēc Dievs mums apkārt sasēj tos augus, kuri tuvākajā laikā būs vajadzīgi mūsu veselībai. Tikai tie jāierauga!

    Minēšu 13 maģiskus spēka augus, kuriem, manuprāt, ir jābūt katrā dārzā un mājas aptieciņā:

    1. Parastais pelašķis
       

      Pelašķis
      Pelašķis

      Augu ar tūkstoš sudraba ziedlapiņām šamaņi izmanto amuletos un talismanos, jo šis augs atvaira negatīvo enerģiju un sievu un vīru var darīt laimīgus septiņus gadus. Pelašķa uzlējums palielina gaišredzības spējas, tāpēc to dzer raganas un burvji. Paņemot rokās šo brīnumaino augu, bailes izzudīs. Pelašķi ieteicams turēt uz maģiskā altāra.

      «Maģiskais pelašķis ar sudrabbaltajiem ziediem simbolizē Mēness enerģiju, auglību, maģiskas zināšanas, tas ir cilvēka iekšējās pasaules spēka transformators,» saka dziedniece. «Pelašķis ir brīnumains palīgs tiem, kam rodas nepieciešamība sakārtot savu iekšējo orgānu darbību. Daudzi sūdzas par hemoroīdu mezglu, zarnu trakta, dzemdes kakla asiņošanu. Šādos gadījumos es sūtu pie ārsta uz izmeklēšanu, taču iesaku arī nekavējoties lietot pelašķu tēju. Augam ir savelkoša iedarbība, tas aptur asiņošanu. Pelašķis palīdz cīnīties ar klepu, ārstē rīkles, balsenes, trahejas iekaisumu. Tēju vēlams dzert bronhīta, astmas, sarkoidozes un plaušu ceļu iekaisuma gadījumā. Pelašķu uzlējums palīdz atveseļot limfu. Pelašķu tēju nedrīkst dzert karstu, savelkošo īpašību dēļ uzlējums jāatdzesē līdz istabas temperatūrai.»
    2. Šaurlapu ugunspuķe
       

      Šaurlapu ugunspuķe
      Šaurlapu ugunspuķe

      «Brīnumainā ugunspuķe, kurai piemīt spēcīga dzīvības enerģija un kas ir lielisks enerģijas avots, aug krāsmatās un cirsmās. To nedrīkst vākt ceļmalās un smilšainās vietās, kur krājas putekļi un negatīvā enerģija. Maģiskais augs ar lillīgi sarkaniem ziediņiem ar ugunīgu spēku palīdz atveseļoties saslimušo šūnu apvalciņiem un hromosomām, ugunspuķes tēja attīra asinis, ārstē vēža šūnas un neļauj tām ātri izplatīties pa organismu. Kāds krievu zinātnieks, ar kuru man izveidojusies laba sadarbība, teica, ka Krievijā nav otra vērtīgāka auga par ugunspuķi.

      Tā ārstē arī aizkuņģa dziedzeri, žultspūsli, aknas, limfu. Ugunspuķe palīdz ražot hemoglobīnu, regulē vielmaiņu un aizkuņģa dziedzera fermentu darbību. Gatavojot tēju, krūzē ieber ne vairāk kā trīs ziedus, bet ugunspuķes lapu un kātu novārījumu var pievienot vannai ādas, asins, limfas attīrīšanai. Ugunspuķes vannas ārstē arī psoriāzi, akni, dermatītu, kašķi.

      Novārījuma pagatavošanai katlā ielej trīs litrus ūdens, uzvāra un pieber sauju ugunspuķes lapu un kātu, tad izkāš un pievieno vannai. Ugunspuķe ir Mēness augs, un maģiski visstiprākā tā ir pilnmēnesī. Šajā laikā auga enerģija iekļūst dziļi šūnās un atveseļo ātrāk nekā citās Mēness dienās. Ugunspuķi nevajadzētu lietot jaunā mēnesī, jo spēka enerģija, kas šajā laikā rodas cilvēkā, to var atgrūst. Ugunspuķes tēju ieteicams lietot 15 dienas augošā mēnesī un pilnmēnesī, bet dilstošā un jaunā mēnesī to pārtrauc lietot. Ugunspuķe regulē menstruālo ciklu, tāpēc sievietēm, kam ir sāpīgas mēnešreizes un traucēts menstruālais cikls, 15 dienas vēlams lietot ugunspuķes uzlējumu, 15 dienas pārtraukt, un tad atkal 15 dienas to padzert. Pēc tam pusmēnesi nelietot un tad izdzert trešo kursu ugunspuķes uzlējuma. Pēc šī kursa sieviete jutīsies labāk, organisms attīrīsies no antivielām, sabiezējumiem, pāries sāpes.»
    3. Kumelīte
      Maģijā no kumelītes veido talismanus, lai piesaistītu naudu. Kumelītes uzlējumu ieteicams dzert pirms meditācijas, jo tas nomierina, un ir vieglāk sasniegt meditatīvu stāvokli. Kumelīšu kvēpeklis uzlabo miega kvalitāti. Savukārt baltās ziedlapiņas izmanto mīlestības maģijā, lai noteiktu, vai puisis mīl vai nemīl.

      «Ārstniecības kumelīti kultivē dārzā, bet maura kumelīte aug savvaļā,» skaidro dziedniece. «Vērtīgāks ir mājās audzēts un aprūpēts ārstniecības augs. Kumelītes zieda dzeltenais viducis simbolizē sauli un dzīvības enerģiju, bet baltās ziedlapiņas – Mēnesi un auglības enerģiju. Saules un Mēness enerģijas apmirdzēts, augs mums pretī dāvā dziedniecisku spēku un enerģiju. Kumelīte ne tikai dziedina visu organismu, bet vajadzīgajā brīdī gan uzmundrina, gan nomierina.
       

      Kumelītes
      Kumelītes

      Ārstniecības augu ieteicams lietot pret saaukstēšanos, tas iedarbojas kā antiseptisks līdzeklis un izvada no organisma antivielas, šlakvielas, brīvos radikāļus, indes. Maziem bērniem to ieteicams dot pret vēdera uzpūšanos, spazmām, kolikām. Arī pieaugušajiem palīdz novērst vēdera izejas traucējumus – ja ir aizcietējums, aplej kumelīti un dzer vismaz 15 dienas, bet šķidra vēdera gadījumā uzvāra kumelīšu tēju un lieto 15 dienas. Uzvārīta tēja savelk, bet aplieta – mīkstina vēderu.

      Kumelīte uzlabo miega kvalitāti, palīdz atslēgt smadzenes no uzbāzīgo domu karuseļa, neļauj naktī gremošanas traktā veidoties spazmām un gāzēm. Vakarā mazgājot bērniņu, vannai var pievienot kumelīšu novārījumu, jo augs nomierina un bērns labāk guļ saldā miedziņā, feju ieaijāts.

      Augs mīkstina ādu, tāpēc uz ādas, sejas, acīm, pieres vēlams likt kumelītes kompreses. Tāpat var skalot matus kumelīšu novārījumā, jo maģiskais augs stiprina matu saknes. Kumelīte stiprina arī smaganas, tāpēc vēlams muti skalot ar kumelīšu novārījumu, var gārgalēt arī rīkli, attīrot gļotas un izvadot no elpceļiem antivielas. Vērtīgi uz kumelīšu bāzes gatavotie krēmi, šampūni, ziepes.»
    4. Tīruma kosa
      «Tīruma kosu es saucu par īstu ārstniecisko preparātu – antioksidantu. Auga vasarzaļā krāsa simbolizē līdzsvaru starp zemi, debesīm un cilvēku. Auga zaļais spēks un līdzsvarojošā enerģija ir ļoti vajadzīga, kad esam pārēdušies, apēduši ko nevajadzīgu vai stresa rezultātā

      Tīruma kosa
      Tīruma kosa

      organismā radušās antivielas, spazmas, kolikas, uzpūties vēders. Lai cilvēks nejustos uzpūties kā muciņa, pirmā palīdzība ir tīruma kosa.

      Ārstniecības auga uzlējums noņem sāpes pakrūtē, aknās, žultsceļos, mazina smeldzi mugurā, kā iemesls var būt aizkuņģa dziedzera vai starpribu nerva iekaisums. Dzerot tīruma kosas tēju, jau septiņu līdz desmit minūšu laikā kļūst labāk.

      Ārstniecības augs ir jāaplej, to nedrīkst vārīt – šķipsniņu tīruma kosas ieber krūzē, aplej ar uzvārītu, divas minūtes padzesētu ūdeni, uzliek tasīti un ļauj 15 minūtes ievilkties. Tad izkāš un izdzer. Tīruma kosas iedarbība ir līdzvērtīga aizkuņģa dziedzera hormona pankreatīna darbībai, kas izvada no organisma antivielas, mazina vēdera uzpūšanos un noņem sāpes. Tīruma kosa ir lielisks Nošpas aizvietotājs, jo ātri noņem sāpes un mazina spazmas. Brīnumainais augs izvada antivielas un mazina tūsku, palīdzot organismam kļūt tīrākam un sabalansētākam.

      Šī maģiskā zālīte atbrīvo no spriedzes organismā, kad šķiet, ka kādā vietā ir izveidojies betona bloks, bet tam iekšpusē ir nepatīkamas sāpes. Tīruma kosu ieteicams lietot arī pēc gremošanas trakta operācijas, organisma tīrīšanas, tēja palīdz attīrīt asinsvadus no holesterīna.»
    5. Gaiļbiksīte
      «Gaiļbiksītes jeb – kā es to saucu – gaiļpieša, kausiņš ir dzeltens. Tas simbolizē saules enerģiju, stiprumu, dziedniecisko spēku, bet ziedu apņem zaļā krāsa, kas apzīmē līdzsvaru. Gaiši zaļais tonis norāda uz to, ka augs ir domāts bērnam, jo bērna aura ir gaiši zaļā krāsā. Tāpēc gaiļbiksīšu tēja jātur mājās visiem, kam ir bērni.
       

      Gaiļbiksīte
      Gaiļbiksīte

      Viens homeopāts man teica, ka gaiļbiksīte palīdz elpceļu saslimšanas gadījumā. Es pasmaidīju un atbildēju – jā, gaiļpiesis ārstē elpceļus, plaušas, bronhus, kakla, rīkles, balsenes iekaisumu, astmu, bet šis ārstniecības augs īpaši noderīgs urīnceļu iekaisuma gadījumā.

      Gaiļbiksīte izvada no nierēm un urīnkanāliem smiltis, savāc un izvada no organisma urīnskābi. Gaiļpiesis attīra organismu un uzlabo miega kvalitāti.

      Gaiļbiksīšu tēju ieteicams dzert vakarā kopā ar meža zemeņu tēju – 15 vakarus stundu pirms miega izdzerot vienu krūzi uzlējuma, cilvēks otrā rītā pamodīsies laimīgs un smaidīs kā mazs, mīlēts bērns. Gaiļpiesis nomierina aizkuņģa dziedzeri, nieru ceļus, virsnieres, tāpēc tiem, kam ir problēmas ar virsnierēm, kas var izsaukt paaugstinātu asinsspiedienu, gaiļbiksīšu uzlējumu vēlams dzert 15 dienas, tad 15 dienas padzert citu tēju, un atkal 15 dienas lietot gaiļbiksīšu uzlējumu.»
    6. Baltā ziemeļu madara
      «Baltā ziemeļu madara, uzņēmusi Mēness enerģiju, simbolizē auglību un gaismu. Ārstniecības augs ar savu iekšējo mieru

      Baltā ziemeļu madara
      Baltā ziemeļu madara

      nomierina arī cilvēku un saslimušajām šūnām nodod to atmiņas datu bāzē atrasto bioenerģijas ritmu, kāds nepieciešams veselai šūnai.

      Vācot balto ziemeļu madaru, jāuzmanās augu sajaukt ar ķeraiņu madaru, kas ar asajām malām ķeras pie biksēm un brunčiem un ir indīga. Baltajai ziemeļu madarai ir gludas lapas, un tā smaržo pēc medus.

      Brīnumainais augs ārstē nervu sistēmu, un to vēlams lietot neirozes, neirastēnijas, asinsvadu veģetatīvās distonijas, depresijas slimniekiem. Augs palīdz atveseļot virsnieres un nieres. Baltās ziemeļu madaras tēja vēlama cilvēkiem ar nieru mazspēju.

      Es šo augu saucu par brīnumzāli, jo vērtīgā droga palīdz atbrīvoties no A, B, C hepatīta, attīra aknu no taukainā hepatīta, palīdz apturēt aknu cirozi. Baltā ziemeļu madara jālieto vismaz mēnesi 2 reizes dienā – vienu krūzi uzlējuma dzer no rīta starp brokastīm un pusdienām, otru – dienas otrajā pusē starp pusdienām un vakariņām. Kūre attīrīs aknas un mazinās vēža šūnu tālāku transformāciju.»
    7. Ārstniecības kliņģerīte
      Kliņģerīti liek zem spilvena, lai redzētu viedus sapņus. Istabā vāzē vēlams turēt kliņģerītes ziedus, jo tie mājiniekiem dāvā maģisku spēku un dzīvības enerģiju. Izžāvētus kliņģerītes ziedus var likt maisiņā kopā ar citām sausām zālītēm un nēsāt līdz, lai piesaistītu mīļotā uzmanību. 

      Kliņģerīte
      Kliņģerīte

      Dziedniece Dzintra Žīgure: «Kliņģerīte ir saules gaismas pielieta puķe, kas piesātināta ar dabas spēku – nātrija hlorofilīnu, un tās oranžais mirdzums ārstē cilvēka iekšējo orgānu saslimušās šūnas.

      Augs ir lielisks antiseptiķis, palīdz novērst iekaisuma procesus. Kliņģerīte ir labs diurētiķis, attīra organismu no šlakvielām, palīdz pret sāpēm, spazmām, vēdera uzpūšanos. Vieglu kliņģerīšu uzlējumu var dot bērniem pret vēderiņa uzpūšanos un caureju. Kliņģerītes spēcīgā enerģija novērš tūsku veidošanos, palīdz nopietnu nieru un virsnieru slimību gadījumā. Es saviem pacientiem iesaku kliņģerīšu tēju lietot kopā ar līdzekli Nefrosten, kas palīdz attīrīt urīnceļus un ārstēt cistītu.»
    8. Parastais rasaskrēsliņš
       

      Parastais rasaskrēsliņš
      Parastais rasaskrēsliņš

      «Rasaskrēsliņa jeb raspodiņa mazie zeltainie ziedi atveras rīta rasā. Nelielā auga dziednieciskais spēks, kas ārstē un nomierina organismu, slēpjas gudrībā, kura stingri jāievēro, – raspodiņus tējai lasa vakarā pirms saulrieta (pulksten 21–22), kad tie vēl nav aizvēruši savus kausiņus.

      Raspodiņu tēja ārstē elpceļus, sirdi, sirds muskuli, sirds nervus. Raspodiņu un meža zemeņu uzlējums pazemina asinsspiedienu, nomierina, palīdz izvadīt no organisma šlakvielas, brīvos radikāļus, indes, uzlabo miegu.»
    9. Ārstniecības pienene
       

      Ārstniecības pienene
      Ārstniecības pienene

      «Pienenē ir rūgtviela, kas attīra organismu, labi ārstē elpceļus, kuņģi, aizkuņģa dziedzeri, aknas, žultsceļus. Pienene aizsargā un attīra aknas no vielām, kas var izraisīt cirozi vai radīt vēža šūnas.

      Pienene ir pirmā palīdzība, kas dod enerģiju aknu atveseļošanai. Tējas pagatavošanai ņem trīs izžāvētus pienenes ziedkausiņus, ieber krūzē un aplej ar uzvārītu karstu, nedaudz padzesētu ūdeni. Tad ļauj 15 minūtes ievilkties un dzer. Tēju lieto vismaz mēnesi. Pēc mēneša to nomaina pret citu uzlējumu, piemēram, kaķpēdiņu tēju.»
    10. Dzeltenā kaķpēdiņa
       

      Dzeltenā kaķpēdiņa
      Dzeltenā kaķpēdiņa

      «Šo brīnumzālīti es saucu par Dieva zeltu, jo, paņemot rokās, tā spīd kā mazi zelta gabaliņi un dara labu, Dievam vajadzīgu, darbu. Kaķpēdiņa ļāvusi medicīnā parādīties pretsāpju un pretspazmu preparātam Nošpa.

      Kaķpēdiņa mazina sāpes, izvada no organisma šlakvielas, indes, palīdz ārstēt žultsceļus un pareizi atražot žulti. Neļauj veidoties žultsceļu diskinēzijai.»
    11. Baltā panātre
       

      Baltā panātre
      Baltā panātre

      «Baltā panātre zied ar bērnišķīgi maigu, kristālbaltu ziedu. Tā piesaista ar milzīgu spēku un pati pasaka priekšā – es esmu par balto, es esmu pret balto, jo es strādāju ar balto.

      Baltā panātre palīdz ārstēt nieres, urīnceļus, cistītu, tīra urīnkanālus. Tā ir ļoti spēcīgs antiseptisks augs, kas attīra ādu, dziedē neirodermītu, kašķi. Augā uzkrātais dabas spēks un viedā gudrība palīdz maziem bērniem dziedināt ādas iekaisumus. Nātres baltos ziediņus aplej ar uzvārītu ūdeni, notur 20 minūtes un, vannojot bērniņu, pievieno ūdenim.»
    12. Mazais mārsils
       

      Mazais mārsils
      Mazais mārsils

      Ar timiānu jeb parasto mārsilu attīra telpu, kur veic maģiskus rituālus. Spilventiņš, piepildīts ar kaltētu timiānu, palīdz atbrīvoties no nakts murgiem. Saberzējot un ieelpojot mārsila aromātu, atjaunojas spēki un ķermenī ieplūst spēcinoša enerģija. Ejot uz bērēm, vēlams ņemt līdzi timiāna amuletu, lai pasargātu sevi no negatīvās enerģijas.

      «Brīnumainais mazais mārsils, kas zied ar maziem, sārti violetiem ziediņiem un veido nelielus, vālītēm līdzīgus, ziedu ķemurus, ārstē, dod enerģiju un nomierina,» stāsta dziedniece Dzintra Žīgure. «Augs nomierina nervu sistēmu, ārstē elpceļus, aizsmakumu, laringītu, faringītu, garo klepu, attīra gļotas, palīdz pret saaukstēšanos, mazina bronhu un plaušu iekaisumu.

      Mazu šķipsniņu mārsila drogas ieber krūzē, aplej ar uzvārītu, nedaudz atdzesētu ūdeni, notur 15 minūtes un dzer pirms miega. Uzlējums atbrīvo no dienā uzkrāto uzbāzīgo domu enerģijas, dod spēku un iekšēju atvērtību miega artērijām. Parastā mārsila jeb timiāna iedarbība ir līdzīga mazā mārsila ārstnieciskajām īpašībām, tikai spēcīgāka. Timiāna uzlējums veicina atkrēpošanu, mazina iekaisuma procesus, sāpes, tam ir antibakteriāla un pretsēnīšu iedarbība.»
    13. Mātere
       

      Mātere
      Mātere

      «Šī brīnumzālīte zied violetiem ziediem, kas atveras uz stāviem stublājiem. Auga dievišķais un dziedinošais spēks, iekšējais līdzsvars ārstē un dod cilvēkam to, kā viņam bieži trūkst.

      Man bērnībā bija astma. Tās cēlonis – brants (mitrums, pelējums), kas bija iemeties mājā. Omīte un mamma man deva dzert māteres tēju – mazu šķipsniņu tējzālīšu uzlējuma dzēru mēnesi no rīta un vakarā. Paralēli māterei man deva gaiļbiksīšu un mārsila tēju. Pēc mēneša jutu, ka elpot kļūst vieglāk, krūtis vairs nespiež. Pēc mājas kapitālas pārbūves pelējums un mitrums pazuda. Uzturoties gaišākās un sausākās telpās, astma pārgāja. Omīte un mamma teica – tev palīdzēja mātere.

      Dievišķais augs regulē sirdsdarbību, pazemina asinsspiedienu, mazina spazmas, regulē menstruālo ciklu, nomierina, uzlabo miega kvalitāti. Māteres tēja palīdz novērst nervus sistēmas traucējumus.»

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē