• Teju 400 seniori ekskursijās iepazīst Cēsu novadu

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    5. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Septembrī Cēsu novada pašvaldības aģentūra «Cēsu novada tūrisma attīstības aģentūra» izsludināja pieteikšanos gaidītākajam rudens notikumam – pašvaldības nodrošinātām senioru ekskursijām.

    Tām pieteicās rekordliels senioru skaits – gandrīz 400 novada seniori, kuri vairākās grupās dosies septiņos dažādos maršrutos.

    Lai arī nereti cilvēki brauc ekskursijā uz kādu tālāku novadu, bieži skaistākais un ievērojamākais ir tepat blakus. Visas ekskursijas ir veidotas tā, lai seniori varētu apmeklēt vietējās novada saimniecības, muzejus un gardumu darītavas, kā arī smelties prieku no aizrautīgiem līdzcilvēkiem. Par jauno novada praksi dalās aģentūras direktore Madara Lasmane: «Pirms pusotra gada Cēsu novads teritoriāli kļuva plašāks un tūrisma piedāvājuma ziņā krietni bagātāks. Šīs senioru ekskursijas ir lielisks veids kā mūsu seniori var iepazīt novadu no jauna! Arī uzņēmēji atzīst, ka šādas ekskursijas ir vērtīgas un noderīgas, jo var iepazīstināt novadniekus ar savu nodarbošanos.»

    Viens no septiņiem ekskursiju cikliem tika aizvadīts otrdien, 3.oktobrī, kad 80 Amatas apvienības pensionāri devās uz Līgatni, kur viņus sagaidīja vietējā gide. Savas dienas gaitas viesi sāka ar ekskursiju uz vēsturisko strādnieku dzīvokli, kas atspoguļo 19.gs. beigu un 20.gs. sākuma cilvēku dzīves ikdienu Līgatnes papīrfabrikas ciematā. Turpinājumā ar stāstiem un degustāciju seniorus priecēja Līgatnes vīna darītava, bet ceļā uz Līgatnes alām Amatas apvienības seniori iepazina alu amatniekus, tostarp arī tautas daiļamata meistarus – tāšu pinējus, kas labprāt dalījās ar saviem stāstiem par šo seno nodarbi.

    Līgatnes viesi tika uzņemti arī Vienkoču parkā un Kokamatniecības muzejā, kur tos sagaidīja vietas saimnieks Rihards. Pusdienlaikā grupa devās uz papīrliešanas darbnīcu «Cits papīrs», kur katram bija iespēja izliet savu unikālo papīru. Neizpalika līgatnietes un Līgatnes vēstures pētnieces Rasmas Vanagas stāstījums, kā arī ekskursija kultūras telpā un kafejnīcā Zeit. Par bijušo ķiveru fabriku un tās transformāciju stāstīja pats idejas autors un uzņēmējs Marģers Zeitmanis.

    Ekskursiju koordinēšanā tika iesaistīts arī Cēsu novada pašvaldības Sociālais dienests, kas sniedz atbalstu senioriem ikdienas gaitās.

    Sociālā dienesta pārstāvji būs klātesoši arī plānotajās ekskursijās.

    Vecpiebalgas apvienības seniori 26.septembrī devās iepazīt Priekuļu apvienību, savukārt 28.septembrī Līgatnes apvienības grupa viesojās Vecpiebalgas pusē. Otrdien, 3.oktobrī, Amatas apvienības pārstāvji devās uz Līgatni, 5.oktobrī Cēsu un apkārtnes seniori viesojas Jaunpiebalgā, 10.oktobrī vēl viena Vecpiebalgas grupa iepazīs Pārgaujas apvienību, savukārt pārgaujieši 12.oktobrī iepazīs Cēsu apkārtni.

    Senioru ekskursiju cikls noslēgsies 17.oktobrī ar ekskursiju, kuras norises laikā Priekuļu apvienības seniori tiks uzņemti Amatas apvienības pusē.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē