• Pieņem grozījumus, kas ļaus uzteikt darbu valstij nelojāliem darbiniekiem

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    21. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Edijs Pālens / LETA
    Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Valsts pārvaldes iekārtas likumā, kas ļaus valstij nelojālus darbiniekus atbrīvot no darba, ja nebūs ievērots lojalitātes Latvijas un Satversmei pienākums.

    Kā informēja Saeimas Preses dienestā, likumā noteikts, ka nodarbinātības vai dienesta attiecības varēs izbeigt, ja valsts pārvaldē nodarbinātais būs paudis publisku viedokli vai veicis citas darbības, kas nepārprotami liecina, ka viņš nav lojāls Latvijai un tās Satversmei, un turpmāk viņa darbs attiecīgajā institūcijā var būtiski apdraudēt šīs institūcijas darbību vai valsts intereses.

    Likumā arī noteikts, ka publiskas personas institūcijā nodarbinātajam ir pienākums būt lojālam Latvijas Republikai un tās Satversmei.

    Likuma izmaiņas sākotnēji iesniedza Saeimas Nacionālās drošības komisija (NDK), ņemot vērā 13 165 pilsoņu parakstīto un Saeimai iesniegto kolektīvo iesniegumu «Aizliegt ieņemt amatus valsts un pašvaldību institūcijās prokremliski noskaņotām personām».

    Lai gan jau patlaban vairāki likumi, kas attiecas uz valsts un pašvaldību iestāžu amatpersonām un darbiniekiem, īpaši ierēdņiem, prasa no viņiem lojalitāti gan valstij, gan Satversmei, šodien pieņemtās izmaiņas vienādo attieksmi pret visiem valsts pārvaldē strādājošajiem, neizdalot to kā prasību atsevišķām personu grupām, norāda izmaiņu autori.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē