• «Kapu tramvaja» projekts «Rīgas satiksmei» izmaksājis aptuveni miljonu eiro

    Auto
    Ziņu aģentūra LETA
    16. jūnijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Pirms vairākiem gadiem izstrādātais, bet neīstenotais Skanstes līnijas jeb par «kapu tramvaju» nodēvētais projekts uzņēmumam «Rīgas satiksme» izmaksājis aptuveni miljonu eiro, aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmuma valdes loceklis Gints Zeltiņš.

    Viņš skaidroja, ka projekta apturēšanas dēļ ar tā izstrādi saistītie izdevumi bija jānoraksta. Tas atstājis ietekmi uz uzņēmuma pagājušā gada peļņu.

    Zeltiņš norādīja, ka šis projekts bijis pilnībā izstrādāts un gatavs īstenošanai. Zaudējot Eiropas fondu līdzekļus, pašvaldība vai uzņēmums nebūtu atraduši tik lielu summu, lai projektu īstenotu.

    Arī aizdevumu šādam projektam saņemt būtu sarežģīti, jo tramvaja līnijas izbūve esot dārga, bet atmaksāšanās laiks – aptuveni 30 gadi.

    Kā ziņots, Centrālās finanšu un līgumu aģentūra nolēma izbeigt līgumu ar «Rīgas satiksmi» par Eiropas Savienības fondu līdzfinansētā Skanstes tramvaja projekta īstenošanu.

    Projekta kopējās izmaksas tika lēstas 97,40 miljonu eiro apmērā, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Eiropas Savienības Kohēzijas fonda finansējums bija plānots 65,66 miljonu apmērā, «Rīgas satiksmes» līdzfinansējums – 27,40 miljoni eiro, bet citi publiskie līdzekļi snieguma rezerves priekšfinansēšanai – 4,33 miljoni eiro.

    Jaunā tramvaja līnija bija plānota Skanstes ielas virzienā, Lielo kapu tuvumā, kas satracināja daļu rīdzinieku, kuri pārmeta pašvaldībai mirušo piemiņas zaimošanu un nodēvēja jauno tramvaja līniju par «kapu tramvaju».

    Kā ziņots, pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» apgrozījums 2022.gadā bija 168,7 miljoni eiro, savukārt peļņa – 1,25 miljoni eiro.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē