• Jau 10 gadi bez Veras Singajevskas. Aktrises pēdējā intervija

    Piemiņas stāsts
    28. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No Veras Singajevskas personiskā arhīva
    Šodien ir desmitā dzimšanas diena, kad jubilāre Vera Singajevska uz saviem mīļajiem noraugās no mākoņa maliņas. Tautā iemīļotajai aktrisei, aktiera Gundara Āboliņa mammai bija skaists, garš mūžs. Un, ja vien liktenis tā būtu lēmis, šodien viņai apritētu 101 gads.

    Lieliskā aktrise Vera Singajevska no šīs pasaules aizgāja skaistā aprīļa dienā 90. gadu vecumā. Pietrūka tikai divas dienas līdz 91. dzimšanas dienai, kuru viņa svinēja 28. aprīlī. Singajevska bija skatītāju iemīļota bērnu izrāžu un radioteātra aktrise, vairāku paaudžu bērnības balss. Viņas slavenākā loma, protams, bija zviedru rakstnieces Astrīdas Lindgrēnes omulīgais varonis Karlsons, kuru viņa atveidoja visu laiku visvairāk spēlētajā bērnu izrādē Brālītis un Karlsons, kas dzīvo uz jumta.

    Bija arī vairākas citas nebēdnīgas lomas, tostarp – Vinnijs Pūks. Lielu lomu viņas karjerā ieņēma arī darbošanās Radioteātrī un pašas veidotās dziesmu un dzejas programmas bērniem.  Ļoti populārs bija radioraidījums bērniem Atbildam jums, kāpēcīši, kur Kāpēcīša balss piederēja Singajevskai.

    Vera bija precējusies ar aktieri Tālivaldi Āboliņu, un viņu ģimenē piedzima divi dēli – JRT aktieris Gundars Āboliņš un skaņu režisors Māris Āboliņš. Arī Māra meita, Veras mazmeita Anna Nele Āboliņa gājusi vecmāmiņas pēdās un nu ir pazīstama aktrise. Pērn viņa saņēma Spēlmaņu nakts balvu.

    Aktrises jubilejā piedāvājam izlasīt un kopā atcerēties Veras stāstu!

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē