• Šovasar Pakrojas muiža pārvērtīsies par vēl nebijušu ziedu, teātra un cirka arēnu

    Reklāmraksts
    27. jūnijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Jau šajā nedēļas nogalē Pakrojas muižā atgriežas viens no lielākajiem vasaras pasākumiem – piektais «Ziedu, mākslas un mīlas festivāls». Ziemeļeiropā lielākais ziedu un to milzu skulptūru festivāls šai vasarai sagādājis jaunus pārsteigumus: puķu dārzos atgriežas pacilājoša harmonija, jaunu augu kombināciju un krāsu gammas izaicinājums, bet pati muižas teritorija pārvērtīsies par milzīgu 5 ha lielu teātra, cirka, deju un elpu aizraujošu triku brīvdabas estrādi.

    Šā gada jubilejas ziedu festivāls, iedvesmojoties no V.Šekspīra lugas «Sapnis vasaras naktī», ir gatavs pārsteigt ar dažādu veidu ziedu estētikas un harmonijas pilnību kompozīcijās.

    Kā stāsta dizainere un muižā rīkoto ziedu festivālu galvenā veidotāja Kristīna Ivaņčenko, «Šovasar festivālā dominēs romantiska harmonija un elegance, radot sajūtu, ka atver vecmāmiņas lādi un atrod mežģīņu kleitu, kas ir vēstures un šarma apvīta. Piemirstās ziedu šķirnes, piemēram, romantiskās celozijas, trauslās rudzupuķes, elegantās cinnijas un nostalģiskās asteres, iemirdzēsies jaunā gaismā; varēs ieraudzīt vēl neredzētās nasturciju, kliņģerīšu, samteņu un saulespuķu pasugas. Reibinošas krāsas un aromāti, vēl izsmalcinātāki nosaukumi un izskats neapšaubāmi aizraus ne tikai ziedu mīļotāju sirdis».

    Īpaša uzmanība tiks pievērsta ēdamajiem ziediem, kuri lielās platībās ziedēs pie muižas dzirnavām, ķimeņu laukiem, kā arī unikālajiem sakņu dārziem, kas ne tikai apžilbinās ar savu skaistumu, bet arī kļūs par papildinājumu ēdieniem krogā.

    Starp ziediem notiekošā festivāla programma skatītājus pārsteigs ar priekšnesumiem, kuru dalībnieki kā ierasts būs arī muižas apmeklētāji.

    Festivāla laikā simtgades parks pārvērtīsies par vienu milzīgu skatuvi 5 hektāru platībā, kur starptautiskā aktieru un cirka mākslinieku trupa pārsteigs ar mākslas priekšnesumiem un izrāžu fragmentu interpretācijām, apvienojot ielu teātri ar jautriem vai pat elpu aizraujošiem cirka trikiem. Sajaucot fantāziju ar realitāti, runās pat pats Šekspīrs, bet mazos viesus gaida Šekspīra leļļu teātra izrādes.

    Ziedu, mākslas un mīlas festivāls sniegs izklaidi visai ģimenei katru dienu līdz pat rudenim.

    Festivāls nav atdalāms no 19. gadsimta muižas burvīgās atmosfēras. Vairāk nekā 30 muižas vēsturiskajās ēkās ik dienu var apmeklēt seno amatu un tehniku ​​darbnīcas, apskatīt retro automobiļu kolekciju un pajūgus, kā arī ar tiem pavizināties, ietērpties galma tērpos, apmeklēt 19. gadsimta stila fotostudiju, atklāt tādas vietas kā Panoptiks, Sodu pagrabs, ārsta kabinets, pulksteņu un veco spēļu automātu ekspozīcijas. Jūs pārsteigs arī UNESCO nemateriālā mantojuma sarakstā iekļauto piekūnu medību tradīciju atdzimšana un dresētie plēsīgie putni. Mazos muižas apmeklētājus priecēs muižas sētas iemītnieki, retro karuselis, krāšņa ziedu pils un slavenais muižas iemītnieks – kamielis.

    Pakrojas muiža atrodas pavisam netālu no Bauskas un Jelgavas, un vien divu stundu braucienā no Rīgas.

    Tā ir ne tikai Lietuvā lielākā muižas saimniecība, bet arī viena no 18 pievilcīgākajām kultūras tūrisma vietām Eiropā, kas ir ieguvusi Lietuvas «Gada tūrisma objekts 2018., 2019., 2021., 2022.» titulu. Šeit ik gadu notiek unikāli ziedu un gaismas festivāli, kā arī tiek piedāvāta plaša izklaides programma visai ģimenei. 

    Vairāk informācijas un biļetes: pakrojasmuiza.lv

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē