• Diriģents Atvars Lakstīgala ar dēlu uz vienas skatuves: Viņš ir daudz pieredzējis

    Mūziķi
    Evija Kalnbērza
    15. janvāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Foto no privātā arhīva
    Liepājā Vecgada koncertā diriģents uz skatuves kāpa kopā ar savu dēlu – Rīgas Doma kora skolas audzēkni.

    Liepājas Simfoniskā orķestra diriģents Atvars Lakstīgala dēlu nosaucis par godu pasaulslavenajam latviešu diriģentam Marisam Jansonam. Tāpēc mūzika viņam ielikta jau šūpulī. Tagad zēnam ir jau 14 gadu un viņš mācās Rīgas Doma kora skolas 8. klasē.

    «Viņš ir daudz pieredzējis – kopā ar Rīgas Doma zēnu kori izbraukājis Japānu un citas pasaules valstis, uzstājies Siguldas opermūzikas svētkos, uzvarējis prestižajā Jānim Zāberam veltītajā konkursā Aiviekstes lakstīgalas. Mariss ir dziedājis Latvija Nacionālās operas izrādē Toska un dažādos lielākos un mazākos koncertos. Dēlam patīk būt uz skatuves, un Vecgada koncerts Lielajā dzintarā bija mūsu otrā lielākā sadarbība,» stāsta diriģents.

    Pirmā bijusi 2019. gadā operas Toska uzvedumā – to Siguldas Opermūzikas svētkos diriģēja Atvars, bet Mariss iejutās ganuzēna lomā. 15. janvārī Lakstīgalas uzstāsies koncertzālē Cēsis koncertā Vīnes galā.

    Balss lūzums jaunietim vēl nav bijis, un ar savu skanīgo vokālu viņš priecējis publiku jau vairākkārt. «Viņa balss vēl nav nolūzusi, kļuvusi mazliet tumšāka, Mariss vēl dzied spoži. Patiesībā tikai dažiem viņa klasesbiedriem nav noticis balss lūzums. Taču kuru katru brīdi tas var notikt,» teic diriģents.

    Šobrīd lasa

    Viņš piebilst – Mariss paralēli vokālajām nodarbībām mūzikas skolā apgūst arī obojas spēli. Šīs prasmes noderēs, ja nākotnē neizdosies sevi realizēt vokālajā jomā. «Oboja ir ļoti skaists instruments, un viņam būs lieliska iespēja to spēlēt. Laiks rādīs, varbūt izvēlēsies arī diriģenta profesiju,» prāto Atvars.

    Diriģents un zēna mamma Laila, kura ir vijolniece Latvijas Nacionālās operas un baleta orķestrī, jau agri pamanījuši, ka zēnam ir talants mūzikā.

    «Pirmās četras klases Mariss mācījās Ogres Mūzikas un mākslas skolā, kur esmu direktors. Viņam bija labi panākumi, bet vienā brīdī jutu, ka dēlam kļūst tā kā garlaicīgi un ka vajadzētu pamācīties vairāk. Pierunāju stāties Rīgas Doma kora skolā, par ko viņš tagad ir priecīgs. Neērtības sagādā vienīgi braukāšana no Ogres uz Rīgu,» saka Atvars.

    «Mūzikā dēlam nekad neuzspiežu savu viedokli, mēs par visu runājam, diskutējam par interpretācijām kā divi profesionāļi. Sadzīvē gan ir citādāk, radziņi aug, bet tas jau šajā vecumā ir normāli!» atklāj diriģents un atzīst – viņam, esot uz vienas skatuves ar Marisu, ir vieglāk nekā sievai, kura dēla uzstāšanās laikā ir operas orķestra bedrē. Brīdī, kad dēls sāk dziedāt, mammas satraukums ir tik liels, ka reizēm grūti noturēt rokās lociņu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē