• Sporta leģenda Kristers Serģis svin 50. jubileju. Ko viņš tagad dara?

    Sabiedrība
    Marta Kalniņa
    14. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kristers Serģis
    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    Kristers Serģis
    Leģendārais latviešu motobraucējs Kristers Serģis jau vairāk nekā desmit gadus motosportu vēro trases malā, un tagad ķer adrenalīnu, redzot, kā panākumus gūst cits latviešu sportists.

    Bijušais latviešu motokrosa braucējs Kristers Serģis ir šī sporta veida cienītāju autoritāte jau vairākus gadu desmitus. Piecas reizes Kristers izcīnījis Pasaules čempiona titulu blakusvāģu motokrosā tandēmā ar Arti Rasmani, un par Latvijas vārda nešanu pasaulē saņēmis Triju Zvaigžņu ordeni.

    Motokross Kristeram ir asinīs, jo arī viņa tēvs Jānis Serģis nodarbojās ar šo sporta veidu un bija dēla pirmais treneris. Startēt motokrosa sacensībās Kristers sāka 15 gadu vecumā, lai gan oficiāli bija atļauts piedalīties tikai no 18 gadiem. Tēvs vienojās ar Motosporta federāciju, un jaunajam sportistam tomēr izsniedza speciālu atļauju. Kristers jau agrā bērnībā sev bija devis solījumu, ka kļūs par pasaules čempionu motokrosā. Taču nevienam to neteica. Pat tēvam ne. 1997. gadā Serģis un Rasmanis Osā izcīnīja pirmo pasaules čempionu titulu, un tā bija īsta sensācija. Divi motosporta amatieri no Latvijas, atstāja aiz sevis pasaules elites braucējus. Viņi vienā mirklī kļuva slaveni.

    Kad pēc uzvaras atgriezās Latvijā, Serģi un Rasmani sagaidīja kā varoņus.

    Taču kā savulaik atzina Kristers – vienmēr papildus sportam strādājis kādu darbu, jo nopelnīt ģimenes iztikšanai ar šiem panākumiem nevarēja.

    Pēc sportiskās karjeras beigām Serģis sāka nodarboties ar motociklu tirdzniecību un uzņēmās saimniekot Ķeguma trasē «Zelta zirgs». Serģis turpina būt arī sportā, jo viņš ir talantīgā Paula Jonasa menedžeris.

    Jonass ir slavenākais Latvijas solobraucējs – pirmais latviešu motosportists, kurš var lepoties ar pasaules čempiona titulu motokrosā MX2 klasē. Serģis neslēpj – lai gan jau vairāk nekā 10 gadus nav kāpis uz sacīkšu motocikla, vērojot Jonasa startus, viņš atkal ķer adrenalīnu. Lai nezaudētu sportisko formu, Serģis brīvajā laikā aizraujas ar hokeja spēlēšanu.

    Atceroties laikus, kas abi ar Rasmani bija slavas zenītā, pirms pāris gadiem Serģis izdevumam «SestDiena» sacīja – viņu panākumu atslēga bija pilnīga atdošanās sportam.

    «Nekad nesvinējām uzvaras.

    Šampanietis vai tamlīdzīga pieeja mums vispār neeksistēja,» pauda Kristers. Viņš nenožēlojot nevienu dzīves sekundi, kas ziedota motosportam.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē