• Bez kā nevar iztikt TV personība Jana Duļevska?

    Slavenības
    Aiva Alksne
    11. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Dita Grauda
    Tie, kas pazīst Janu Duļevsku ne tikai no TV ekrāna, zina, cik viņa ir saimnieciska, aša un izdarīga.  Un māk vienmēr labi izskatīties. Lūk, daži noslēpumi, kā viņai tas izdodas.

    Kosmētikas maciņā

    Tā kā bieži vadu dažādus pasākumus, esmu iemācījusies pati sevi sapost, un manā kosmētikas maciņā ir viss tam nepieciešamais. Esmu iecienījusi zīmolu Eisenberg, un ikdienā nevarētu iztikt bez konsīlera (to var uzklāt ļoti plānā kārtā, ātri iesūcas ādā un man aizstāj pūderkrēmu), skropstu tušas Le Mascara Graphique, kas skaisti atliec skropstas, perfekti tās nokrāsojot un vienlaikus arī kopjot, un lūpu balzama, kas mitrina un mazliet piešķir lūpām arī tonīti.

    Savukārt no kopjošās kosmētikas plauktiņa mans pēdējais atklājums ir Institut Esthederm inovatīvais serums Age PROTEOM

    To lietoju jau vairāk nekā pusgadu un tiešām redzu rezultātu, tāpēc tagad iesaku arī savām draudzenēm. Vismaz man šis serums ir kā viss vienā – pēc tā uzklāšanas krēms vairs nav nepieciešams. 

    Vannasistabā

    Gan sejai, gan ķermenim – BeauTerra dušas želeja ar bio olīveļļu. Mana mīļākā ir ar sandalkoka smaržu. Ar to mazgājamies visa ģimene. Savukārt pēc dušas uz ādas klāju Institut esthederm lait Hydrant anti-relachement mitrinošo pieniņu, jo tas rūpējas par ādas elastību un tonusu.

    Matus mazgājot, žāvējot un veidojot, izvēlos Kevin.Murphy barojošo un atjaunojošo šampūnu un kondicionieri. 

    Tas nav lēts, bet ir ekonomisks, jo pietiek ar pavisam nelielu daudzumu.

    Matu žāvēšanai un veidošanai izmantoju Dyson fēnu. Nevaru atļauties pirms katra pasākuma doties pie friziera, līdz ar to šis fēns ir mans darba instruments, lai es pati varu ieveidot sev matus.

    Ledusskapī

    Zivis ir mans TOP produkts, un esmu pieradinājusi tās ēst arī savu ģimeni, līdz ar to zivis manā ledusskapī ir vienmēr. Kā reiz jokoja Mārtiņš Rītiņš: ja ledusskapī nekā nav, tad paņem lasi… Mūsu mājās apmēram tā arī notiek. Noteikti vienmēr mājās ir alternatīvais piens – riekstu vai auzu, ko izmantoju, gatavojot smūtijus, jo parastais piens kaut kā neiet pie dūšas.

    Un tomāti – bez tiem es nevaru dzīvot.

    Ar lauku labumiem mūsu ģimeni apgādā mani vecāki, par ko esmu viņiem ļoti pateicīga. No laukiem uz mūsu mājām ceļo olas, kartupeļi, zaļumi, ogas. Obligāts pasākums ir sasaldēt ziemai avenes – tās izmantoju smūtijiem un kūkām. Un vēl manā ledusskapī vienmēr ir sagrieztas sasaldētas dilles.

    Garšvielu plauktiņā

    No ceļojumiem mājās vienmēr vedu garšvielas – sev un draugiem. Līdz ar to mans garšvielu plaukts ir tiešām iespaidīgs – no trifelēm un safrāna līdz Meksikas vaniļas ekstraktam. Man ir ļoti svarīgi katram ēdienam piešķirt to īpašo garšu… Tomēr pavisam noteikti es nevaru iztikt bez rozmarīna, timiāna un visparastākā ķiploka.

    Ēst gatavojot

    Joprojām izmantoju mammas savulaik dāvinātos Zepter katlus. Nekad nespēju paiet garām Rito veikaliem – vienmēr apskatos, vai nav kādas atlaides. Tās vienmēr izmantoju, kad jāpērk jauna panna. Ja vien iespējams, izvēlos profesionālās Rondell pannas ar augstajām malām. Gatavojot kafiju, man neaizstājams ir Jura piena putotājs, ko man savulaik uzdāvināja Valters Krauze.

    Māju uzkopjot

    Tā kā manā virtuvē man ir ļoti daudz metālisku virsmu, esmu atklājusi burvīgu līdzekli to kopšanai un spodrināšanai – HG spīdums nerūsējošam tēraudam. Es to tiešām varu no sirds ieteikt. Līdzeklis ir eļļains, to uzklāj uz salvetes un tad apstrādā virsmu.

    Veļu mazgājot un gludinot

    Gludinu ar tvaika gludekli un patiesībā jau esmu aizmirsusi, kā ir gludināt ar parasto gludekli. Ceļojumos un uz pasākumiem ņemu līdzi rokas tvaika gludekli. Gultasveļu un dvieļus negludinu – izņemot no AEG veļas žāvētāja, vairs nav nekādas nepieciešamības to darīt. Manās mājās tā ir viena no svarīgākajām ierīcēm, jo ģimenē visi sporto, sporta apģērbi jāmazgā katru dienu, un nevienam nav laika gaidīt, kad tie izžūs.

    Galdu klājot

    Esmu restaurējusi mūsu dzimtas veco apaļo koka galdu. Viesībās vienmēr klāju uz tā lina galdautu, zem šķīvjiem palieku pieskaņotus paliktnīšus. Tā vienmēr darījusi mana mamma, un es daru tāpat – tas ir praktiski un piešķir galda klājumam akcentiņu. Mani vismīļākos paliktnīšus draudzene atveda no Kenijas.

    Mājas noskaņai

    Man mājās vienmēr ir ziedi – dažkārt tos atnes mani vīrieši, citreiz pati no pērku. Ja, atverot mājas durvis, jūtama liliju smarža, manējie jau zina – mammai labs noskaņojums, viss ir kārtībā… Un, protams, sveces! Manas mīļākās ir Garden Eco Vecpiebalgā ražotās rapšu eļļas sveces, ko var nopirkt arī Āgenskalna tirgū.

    Jo īpaši man patīk tās ar citronzāles, amber un sandalkoka aromātu.

    Draugi jau zina, ka esmu kārtīga svecene un man vienmēr var dāvināt sveces. Vannasistabā esmu iecienījusi šā ražotāja mājas aromātus. Savukārt tumšajos vakaros omulīgu gaismu istabā izstaro LaLampa griestu lampa ar lina abažūru.

    Sportojot

    Trīs, četras reizes nedēļā dodos uz spēka treniņiem – cilāju svarus, stiepjos… Lai neuzberztu tulznas, man vienmēr rokās ir sporta cimdi.

    Ceļojot

    Smejoties saku, ka man jau tāds vecums, ka zāļu maciņš vienmēr jāņem līdzi – tajā ir antihistamīna preparāts gadījumiem, ja kaut kas iekož vai parādās alerģija, dezinfekcijas līdzeklis, plāksteri un mitrās salvetes. Kājās noteikti jābūt ērtiem apaviem, vēlams, mazliet lielākiem, lai ērti staigāt. Man patīk Adidas apavi, tos pērku Sportland.

    Savā puķu dārzā

    Katru rudeni stādu narcises un tulpes. To sīpolus pērku, kur pagadās, – redzu, ka atlaide un ņemu. Savukārt pavasarī stādu puķes podos, pēc tām braucu uz stādaudzētavu Blīdene Mārupē. Mans lepnums ir mauriņš – kaimiņi to vienmēr apbrīno, un mēs to kopjam tiešām rūpīgi kopjam: aerējam, laistām, pabarojam.

    Automašīnas salonā

    Mašīnu diendienā vadu jau 25 gadus, un salonā man vienmēr ir līdzi, kā smejos, izdzīvošanas komplekts: telefona lādētājs, ūdens pudele, mitrās salvetes, sērkociņi, kabatas nazītis, saulesbrilles, vienreizlietojamie trauki, lietussargs un gumijas zābaki, kas noder gadījumam, ja nokļūstu mežā lasīt sēnes vai laukos kaut kur jāaizbrien.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē