• Mūžībā aizgājis Argentīnas futbola leģenda Djego Maradona

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    25. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Djego Maradona
    Foto: Shutterstock
    Djego Maradona
    60 gadu vecumā miris kādreizējais Argentīnas futbola izlases kapteinis un treneris Djego Maradona, vēsta aģentūra Associated Press.

    Novembra sākumā Maradona ar asinsizplūdumu smadzenēs tika nogādāts slimnīcā, kur viņam tika veikta operācija. Pēc tās bijušais futbolists pameta slimnīcu, taču 25. novembrī viņam apstājās sirdsdarbība un argentīnietis smagā stāvoklī tika nogādāts slimnīcā, kur nomira, raksta Argentīnas aizdevums Clarin.

    Maradona dzimis 1960. gada 30. oktobrī. Savu futbolista karjeru viņš iesāka agri, vietējos bērnu un jauniešu klubos, bet profesionālo karjeru Maradona iesāka 1976. gadā, 10 dienas pirms savas 16 dzimšanas dienas, Argentinos Juniors komandā.

    Sešus gadus pavadījis Argentīnas futbolā, pēc 1982. gada Pasaules kausa turnīra Maradona pievienojas Spānijas dižklubam FC Barcelona, kas par viņa transfēru Boca Juniors klubam samaksāja tā brīža pasaules rekordu – 7,6 miljonus dolāru.

    1984. gadā Maradona par vēl vienu rekordlielu transfēru – 10,48 miljoniem dolāru, pārceļas uz Itālijas A sērijas klubu Napoli, kurā aizvada astoņas sezonas. Pēc tam izcilā pussarga karjera gāja uz norieta pusi, un Maradona 1997. gadā atvadījās no aktīvā sporta un pievērsās trenera darbam.

    Argentīnas izlasē Maradona nospēlējis 91 maču, kuros guvis 34 vārtus. 1986. gada Pasaules kausā Maradona bija Argentīnas izlases kapteinis un aizveda komandu līdz triumfam šajā turnīrā. Ceturtdaļfināla mačā pret Angliju (2:1) Maradona guva vārtus, kas joprojām tiek uzskatīti par pretrunīgiem un ieguva iesauku «Dieva roka». Savukārt otrie vārti vēlāk balsojumā tika nosaukti par izcilākajiem Pasaules kausa vēsturē.

     

    Kā trenerim Maradonam neizdevās tikt pie tik augstiem sasniegumiem. 2008. gadā viņam tika uzticēts trenēt Argentīnas izlasi, un šo amatu viņš pameta pēc 2010. gada Pasaules kausa izcīņas, kad viņa vadītā valstsvienība ceturtdaļfinālā piekāpās Vācijas izlasei.

    Dzīves laikā izcilo futbolistu pavadīja skandāli – viens no tiem 1991. gadā faktiski aprāva viņa karjeru Napoli vienībā, kad Maradonam bija jāizcieši 15 mēnešu diskvalifikācija par narkotiku lietošanu. 1994. gadā Maradona atkal bija Argentīnas izlases kapteinis Pasaules kausa turnīrā ASV, taču tika izraidīts no turnīra pēc pozitīvām dopinga analīzēm, kurās tika atrast efedrīns.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē