• Latvijā aizliedz Kremļa propagandas kanālu RT

    Politika
    Ziņu aģentūra LETA
    30. jūnijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Levant.com
    Ievērojot Eiropas Savienības (ES) Padomes noteiktās sankcijas, Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) nolēmusi aizliegt Latvijā izplatīt septiņas RT, kas iepriekš bija zināms kā Russia Today, grupas programmas, mudinot tā rīkoties arī citām Eiropas Savienības (ES) valstīm.

    Kā aģentūru LETA informēja NEPLP, kanāli RT, RT HD, RT Arabic, RT Spanish, RT Documentary HD, RT Documentary, RT TV aizliegtas, jo atrodas Eiropas Savienības (ES) Padomes noteikto sankciju par Ukrainas teritoriālās integritātes, suverenitātes un neatkarības graušanu pakļautas personas – Dmitrija Kiseļeva – faktiskā kontrolē, valdījumā un vienpersoniskā pārziņā. NEPLP uzsvēra, ka «RT» Latvijas drošības iestāžu vērtējumā ir ietekmīgākie Krievijas propagandas kanāli rietumos.

    RT ir 2005.gadā Krievijā izveidots, starptautiskajai sabiedrībai paredzēts televīzijas programmu tīkls, kas raida angļu, spāņu, arābu un citās valodās un savās pārraidēs izplata ar Kremļa oficiālo pozīciju saskaņotu saturu. Pārraidēs RT, līdzīgi kā citi Kremļa propagandas kanāli, Latviju centušies atainot kā neizdevušos valsti. Savukārt Kiseļevs ir viens no redzamākajiem Krievijas propagandas kampaņu īstenotājiem un televīzijas raidījumu vadītājs, skaidroja NEPLP.

    Ņemot vērā, ka Kiseļevs ir pakļauts sankcijām visā ES teritorijā, NEPLP par pieņemto lēmumu informēs citu ES valstu mediju regulatorus un uzskata, ka līdzīgs izplatīšanas aizliegums būtu pieņemams visā ES teritorijā.

    «Mūsu iegūtie pierādījumi ir ļoti spēcīgi, un mēs aicināsim visu ES dalībvalstu regulatorus sekot mūsu piemēram un aizliegt RT savā teritorijā. Šādām programmām nav vietas ne Latvijā, ne Eiropas Savienībā," uzsvēra NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš.

    Šī lēmuma pieņemšanu lielā mērā sekmēja jaunie likuma grozījumi Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kuri izsludināti tikai īsi pirms Jāņiem, norādīja NEPLP.

    Lēmums stāsies spēkā ar tā paziņošanas brīdi un būs spēkā līdz laikam, kad Kiseļevs tiks izņemts no ES sankciju saraksta. Programmas reģistrētas Krievijā un Lielbritānijā.

    Pērnā gada novembrī NEPLP pieņēma lēmumu aizliegt Latvijā izplatīt deviņas Krievijas programmas, kuru patiesais labuma guvējs ir ES sankcijām pakļautais Jurijs Kovaļčuks. NEPLP patlaban turpina aktīvu dažādu programmu patiesā labuma guvēju pārbaudi un noskaidrošanu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē